Гаф! Плевнелиев хвали природата на България, показвайки планини в САЩ

Във Facebook се чудят дали пък Колорадо не е вече част от България
Обновена: 2 яну 2013 18:58 | 2 яну 2013 12:50,
656
Гаф! Плевнелиев хвали природата на България, показвайки планини в САЩ
Снимка: YouTube

Президентът и щабът му допуснаха доста неприятен гаф по време на традиционното новогодишно слово. На фона на изглед от Скалистите планини в Колорадо, САЩ, Плевнелиев хвалеше българската "неповторима природа". Грешката беше хваната веднага от потребители на социалните мрежи и предизвика дискусии.

За първи път обръщението на държавния глава беше заснето в библиотеката на СУ "Св. Климент Охридски". В опит изказването на Плевнелиев да стане по-ефектно и по-интерактивно бяха добавени и снимки, които да допълват думите на президента.

Така например, докато президентът отбелязваше значими събития за миналата година - земетресението в Пернишко, наводнението в село Бисер и терористичния атентат на летището в Бургас - на телевизионния екран се изреждаха кадри, илюстриращи въпросните събития.

"България е една от най-старите държави в Европа, страна с древна култура, богата история, неповторима природа", казва Плевнелиев, докато се сменят две изображения - едното на крепостта "Царевец" във Велико Търново, очевидно илюстриращо богатата история на страната ни, и другото - на изглед близо до курорта Аспен в Скалистите планини в Колорадо, САЩ, очевидно илюстриращо неповторимата природа на... България? САЩ?

Малко след гафа интернет и най-вече социалната мрежа Facebook пламнаха от коментари по въпроса. Едни се гневят, други се забавляват и си правят шеги с гафа. В едно обаче са категорични всички - Скалистите планини са в САЩ, а не в България. Освен ако нямаме някаква тайна договорка с американците?!

По въпроса се появихаи клипчета в YouTube:

От пресцентъра на президентството отказаха коментар с думите, че нямат информация по въпроса.

Интересно е, че въпросната снимка я има поместена и в сайта на "Балкантурист" в секцията, посветена на курорта Пампорово.

Гаф! Плевнелиев хвали природата на България, показвайки планини в САЩ
Сайт с информация за курорта "Аспен" в Колорадо. Снимка: stayaspensnowmass.com

В останалата част от словото си президентът призова "да излезем от носталгията по отминали времена и да изработим сами своето самочувствие на достоен народ в 21 век." Той си пожела да отгледаме децата си като мислещи, уверени, толерантни и добри хора.

Специално се обърна към българите в чужбина, изразявайки вярата си, че всички заедно работим за успеха и доброто име на родината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


656
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
433
4
 
5
 
! Отговори
Kamen преди 11 години
Жалко, че толкова елементарен гаф на някой в БНТ и администрацията хвърли сянка върху най-доброто новогодишно президентско обръщение, което бях гледал. В самия текст на обръщението имаше много ценни идеи, за първи път обръщението не беше просто празни приказки без съдържание. Формата в библиотеката с вървящи отстрани снимки от годината също беше много добре измислен.
432
2
 
0
 
! Отговори
karucar преди 11 години
Gaf sled gaf to mom4eto ne e vinovno Onia deto go nazna4iha da mu berat srama Iaa kolko mi e dobre i kak ot du6a se smeia na GERBERSKOMUNISTI4ESKATA postrestvenost NE SAM GLASUVAL ZA TIAH
431
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Още маалко остана до края на тази ГНУСОТИЯ наречена герб
430
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Айде бе плювалници и мрънкалници - какво сте се хванали за едната снимка, дето е просто гаф на някой монтажник/редактор. Не стига, че човека е професионалист, доказал се тук и на запад, владеейки няколко езика и със стабилно лоби в чужбина. Как така една хубава дума не се каза по негов адрес, само пуста омраза и завист?! Ние българите с право си заслужаваме оресията! Ми върнете Гоце, като толкова много му харесвате новогодишните речи...!!
429
1
 
0
 
! Отговори
БОЙ СКАУТ преди 11 години
КАКВО ИСКАТЕ ОТ ЧОВЕКА СТИГНАЛ Е САМО ДО ПЛАТЕН КОМСОМОЛСКИ СЕКРЕТАР - МЪНКАЧ И ГЪЗОЛИЗЕЦ .НЕ Е УСПЯЛ ДА СТИГНЕ ДО ВИСШ ПАРТИЕН КАДЪР КАТО ПРЕМИЕРА СЛЪНЦЕ И НЕ Е УСПЯЛ ДА СИ ИЗГРАДИ КОМАНДНО АДМИНИСТРАТИВНИ ГЛАС И ПОВЕДЕНИЕ .ЗАТОВА И ОНЯ ДЕТО "КОМУНИСТИТЕ УБИЛИ ДЯДО МУ" ГО СЛОЖИ ЗА ПРЕЗИДЕНТ ЗА ДА МОЖЕ ДА СИ ГО КОМАНДУВА КАКТО СИ ИСКА .С ЕДНА ДУМА - НЯМАМ ДУМИ !!!
428
0
 
1
 
! Отговори
АЗ преди 11 години
Ами едно може да им се признае на Тиквите - дънят се зрелищно, със смели селски подрусвания......... а за Роско новогодното обръщение е единственото официално изявление пред народонаселението - имайки пред вид същността на длъжността му - най важната му работа за годината, а за най-важното си задължение бившият комсомолец-дюлгерин не се бе подготвил.Абе тая снимка е най-малкия проблем - може да е поради неграмотност на екипа монтажисти, може и да е нарочна провокация с цел компромат.Но всъщност истинския гаф е самото обръщение на президента в стил предаването "Памет българска". По-нелепо от това не можеше и да бъде......всъщност можеше и аз го очаквам с нетърпение през следващата година!И в заключение ще кажа: президентският пост трябва да се закрие, или поне да не го избираме пряко, това е!
427
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
TAKA E KATO ПРОСТАЦИ НИ УПРАВЛЯВАТ ГАФОВЕТЕ ЩЕ СЕ МНОЖАТ ЗАЕДНО С БЕДНОСТТА НИ!
426
0
 
0
 
! Отговори
аз преди 11 години
Толкова са грамотни всички които работят на заплата по държавните служби, повечето са протежета.
425
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А, ЗАБРАВИХ...- БРАКУВАНИТЕ САМОЛЕТИ НЕ СА ЦЯЛОТО НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВОЗАБРАВИХМЕ, ЧЕ ПРЕДАТЕЛЯ АНЬО ПОКАНИ И АМЕРИКАНСКИ ОКУПАЦИОНЕН КОРПУСВСИЧКИ, БЕЗ БЪЛГАРСКИТЕ ПОЛИТИЦИ, ЗНАЕ...- "КОЙТО НЕ ХРАНИ СОБСТВЕНАТА СИ АРМИЯ ХРАНИ ЧУЖДА...!!!"ДО СЕГА СМЕ ХРАНИЛИ...:- 200 г. ВИЗАНТИЙСКА...- 500 г. ОСМАНСКА...- 4 г. ГЕРМАНСКА...- 40г. РУСКА... А СЕГА, ПОРЕДНИТЕ ПРЕДАТЕЛИ..., НИ ГОТВЯТ ДА ХРАНИМ АМЕРИКАНСКАТА...!!!ХА ДА НИ Е ЧЕСТИТО....!
424
0
 
0
 
! Отговори
Иван преди 11 години
Санди НЕ НЕ Е ГАФ това че не бил прав и няма национално знаме до него.По големия гаф е че народа много бързо забрави "че бил гладен,че живеел мизерно,че нямал работа" и направи национален проблем тези условности които посочвате.Не народ а *** - скъпи на триците евтини на брашното.
423
0
 
0
 
! Отговори
Предатели преди 11 години
Голям щаб има...предполагам че те са предложили идеята за ислямския център,долу герб и дпс,сдс,дсб,бсп,и Кунева,те крадпха България 23г.
422
0
 
2
 
! Отговори
Санди преди 11 години
Не ми е известно,дали някъде по света има президент,който да отправя поздравително слово към нацията,която го е избрала за президент в седнало положение,а не прав и зад него да липсва националното знаме.Та това не е ли гаф на Плевнелиев и неуважение поне към тези,които са го избрали.
421
0
 
0
 
! Отговори
Наивник преди 11 години
А защо БНТ се извинява за гафа? А "журналистът", написал, че Плевнелиев показва планините няма ли да се извини? А "умниците" с плювките няма ли да се извинят, или те така са си свикнали, нали са дежурни?
420
0
 
0
 
! Отговори
РУМЕН221 преди 11 години
НАЙ-ПОСЛЕ...- АЗ СЕ ЧУДЕХ, КАК ЩЕ ДАДЕМ ПОВОД НА АМЕРИКАНЦИТЕ ДА НИ ОКУПИРАТ...А ТО БИЛО ТОЛКОВА ПРОСТО...- ОБЯВИХМЕ СКАЛИСТИТЕ ПЛАНИНИ ЗА БЪЛГАРСКИ И ТЕ СЕГА НЯМАТ ИЗХОД...- ЩЕ ОБЯВЯТ ВОЙНА И ЩЕ НИ ОКУПИРАТ..., ЗА 50 ГОДИНИ...- И ПОНЕЖЕ НЯМАТ АДМИНИСТРАЦИЯ С БЪЛГАРСКИ ЕДИ ИМ СЕ НАЛАГА ДА ОСТАВЯТ... ГЕРБ ДА НИ УПРАВЛЯВА ЗА 50 ГОДИНИ...- ХА, НАЗДРАВЕ... И ДА НИ Е ЧЕСТИТО.... НОВОТО БЛАГОДЕНСТВИЕ...!
419
0
 
1
 
! Отговори
boko преди 11 години
i tozi e tapanar kato na4alnika si
418
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Чудо невиждано,чудо на чудесата.Страшен Гаф,неописуем,да ти падне главата.Как пък не.Хареса ми новогодишната реч на президента.Умно написана ,вълнуваща.И този сумрак,книгите наредени по рафтовете.Сравнен с новогодишните простотии на Първанов си е направо супер.
417
0
 
3
 
! Отговори
евлоги преди 11 години
уважаема госпожа юлиана плевнелиева моля ви приберете си съпруга и не му позволявайте да се излага.плевнелиев може и да е добър човек но не става за президент и позволява на шаиката на тиквата да го правят за смях,а по този начин излага вас а вие сте пекана жена
416
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До разбирачите, смятащи, че снимката е от българска планина, преди малко официално от БНТ потвърдиха гафа!!!
415
0
 
3
 
! Отговори
Бай Благо преди 11 години
Това е Президенство- по нагоре небе... Нямат право на гафове...Утре с недоглеждане може и във война да ни вкарат. КалинкиСпомнете си гафа с Пезидента на Чехия- не знае на коя държава е държавен глава.Прав е Цецко - с такъв Президен се обезличава институцията ПРЕЗИДЕНТ и няма нужда от негоГафа е огромен.Но когато си кукла на конци нямаш право на собственно мнение и си зависим
414
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Комсомолци,пионери дружно да вървим напред!!!!!!!!!!!!!!!!чавдарчето родината обича и първо в помощ се притича!!!ура уура !!!Чавдарчето учтиво поздравява то възрастните хора уважава! Чавдарчето е примерно в къщи и във клас то помни ПИОНЕР ЩЕ СТАНА АЗ!