Гаф! Плевнелиев хвали природата на България, показвайки планини в САЩ

Във Facebook се чудят дали пък Колорадо не е вече част от България
Обновена: 2 яну 2013 18:58 | 2 яну 2013 12:50,
656
Гаф! Плевнелиев хвали природата на България, показвайки планини в САЩ
Снимка: YouTube

Президентът и щабът му допуснаха доста неприятен гаф по време на традиционното новогодишно слово. На фона на изглед от Скалистите планини в Колорадо, САЩ, Плевнелиев хвалеше българската "неповторима природа". Грешката беше хваната веднага от потребители на социалните мрежи и предизвика дискусии.

За първи път обръщението на държавния глава беше заснето в библиотеката на СУ "Св. Климент Охридски". В опит изказването на Плевнелиев да стане по-ефектно и по-интерактивно бяха добавени и снимки, които да допълват думите на президента.

Така например, докато президентът отбелязваше значими събития за миналата година - земетресението в Пернишко, наводнението в село Бисер и терористичния атентат на летището в Бургас - на телевизионния екран се изреждаха кадри, илюстриращи въпросните събития.

"България е една от най-старите държави в Европа, страна с древна култура, богата история, неповторима природа", казва Плевнелиев, докато се сменят две изображения - едното на крепостта "Царевец" във Велико Търново, очевидно илюстриращо богатата история на страната ни, и другото - на изглед близо до курорта Аспен в Скалистите планини в Колорадо, САЩ, очевидно илюстриращо неповторимата природа на... България? САЩ?

Малко след гафа интернет и най-вече социалната мрежа Facebook пламнаха от коментари по въпроса. Едни се гневят, други се забавляват и си правят шеги с гафа. В едно обаче са категорични всички - Скалистите планини са в САЩ, а не в България. Освен ако нямаме някаква тайна договорка с американците?!

По въпроса се появихаи клипчета в YouTube:

От пресцентъра на президентството отказаха коментар с думите, че нямат информация по въпроса.

Интересно е, че въпросната снимка я има поместена и в сайта на "Балкантурист" в секцията, посветена на курорта Пампорово.

Гаф! Плевнелиев хвали природата на България, показвайки планини в САЩ
Сайт с информация за курорта "Аспен" в Колорадо. Снимка: stayaspensnowmass.com

В останалата част от словото си президентът призова "да излезем от носталгията по отминали времена и да изработим сами своето самочувствие на достоен народ в 21 век." Той си пожела да отгледаме децата си като мислещи, уверени, толерантни и добри хора.

Специално се обърна към българите в чужбина, изразявайки вярата си, че всички заедно работим за успеха и доброто име на родината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


656
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
413
4
 
0
 
! Отговори
МИСЛЕТЕ!!!!! преди 11 години
И КАКВО ОБЩО има Президентът или КАКВА вина, когато гафът е на оформителите на предаването?Млади хора, не бъдете ГЛУПАШКИ ЗЛОБНИ.. Какво духовно издигане, каква пета раса?Та вие сте като в 16.век, ако и да ползувате фейсбук!Мислете, четете, учете, мислете позитивно, РАЗСЪЖДАВАЙТЕ.( това ще ви измъкне от ямата на ГЛУПОСТТА)
412
0
 
8
 
! Отговори
срамно е преди 11 години
За тези, които умаловажават гафа и го сравняват с ежедневни ефирни гафове - хора , осъзнайте се. Това е гаф на най-високо държавно ниво и е недопустим. апропо гафът вече излезе от пределите на нашата мила родина и се коментира и зад граница. добро начало на 2013г. и допинг за разклатеното ни национачно самочувствие...
411
1
 
4
 
! Отговори
Васил Иванов Кунчев преди 11 години
И турското знаме да бяха му сложили пак щеше да си прочете думичките..... то този е толкова заспал, че ....... кукла на конци виждали или сте...
410
0
 
2
 
! Отговори
53 щат преди 11 години
Това са му записали от Американското посолство това чете инак ще ходи пак на червеното килимче в белия дон да му набиват чомберите...
409
1
 
1
 
! Отговори
тцЪ преди 11 години
Може да са искали да сложат Мальовица, ама нещо са пообъркали върха. Друг път да проверяват поне три пъти, преди да пускат нещо в ефир!
408
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
towa obrashtenie za praw pat imah chuwstwoto, che e montirano ot petoklasnik.
407
0
 
5
 
! Отговори
НРБ преди 11 години
Добре,че не е от бавария!!!
406
4
 
2
 
! Отговори
kuk преди 11 години
Леле колко са замъглени очичките с червени козирки,че не могат да познаят и собствената си природа. Прав е оня къде каза,че една лъжа повторена стократно става истина.Аз пък имам допълнение .. но само за *** минава към истина ...ЧНГ
405
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Опааа,Роки Маунтин се преместили в Родопите..........бах маа му.Тези от ГЕРБ утрепаха рибата.Започнаха да местят планините по земята.....Е МНОГО ГОУЕМ ТОА Боко,бееее...
404
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Клоун
403
1
 
13
 
! Отговори
възмутен преди 11 години
До анонимен-Ей анонимния, колко ти платиха за защита на комсомолската кукла на конци?Ти гледа ли обръщението му и бръщолевенето му?Дори и Т.Ж. по добре се представяше.Имах чувство, че показват някакъв скучен документален филм,в който някякъв световнонеизвестен историк разказва нещо изключително безинтересно и телевизиите искаха да запълнят определено ефирно време.Излагация!
402
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе ей критиците,някой от вас беше ли чувал за тези планини,или лаф да става..по голям гаф за мен е тази тъмна стаичка от която говореше,ами то нито национален флаг се виждаше нито европейски,но така е ,като не се назначават не знаещи хора,ами така наречените амбициозни..разбирай нахални....
401
2
 
19
 
! Отговори
murmashka преди 11 години
И какво чудно намират хората че Плевналиев бил показал Скалистите планини? Ами,хора,човека е ,,гербер" и акъла му е точно толкова колкото и на Бойко,а може би и малко по-малко.Някой може би ще каже че това било грешка на екипа му.А екипа му кой му го е избирал и назначавал? Кумчо Вълчо от ,,Червената шапчица" ли? Крайно време е да разбарат всички - простаците взеха властта в България и управляват просташки и правят просташки гафове.С две думи ,,герберска" им работа
400
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Стига вече с тези глупости!Гаф!? А не е ли гаф драги журналисти всяка сутрин по BTV да ни натрапват две мрънкащи т.наречени водещи ,които да ни развалят настроението с техните гафове и на всичкото отгоре мацката е с такова самочуствие,че са направо жалки!А де споменавам и останалите програми!
399
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това ли е най-важната новина през 2013? Журналистите умело си вършат работата. Един коментатор" без име" чак се извинява на цяла България,че гласувал за този президент:))Смешници!
398
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това ли е най-важната новина през 2013? Журналистите умело си вършат работата. Един коментатор" без име" чак се извинява на цяла България,че гласувал за този президент:))Смешници!
397
2
 
15
 
! Отговори
дядо преди 11 години
като си избирате палячовци какво очакватемомчето е имало предвид своята родина - сащ нали защитава нейните интереси
396
6
 
14
 
! Отговори
до българин преди 11 години
Първанов за 10 години не е направил нито един гаф -това го признават дори и враговете му-винаги подготвен и на мястото си.А тоя *** където се появи все гафчета,айде той много не е подоучвал и от политика хич не разбира,ама съветниците му и те май като него.
395
0
 
1
 
! Отговори
I togava kometiraite преди 11 години
Интересно е, че въпросната снимка я има поместена и в сайта на "Балкантурист" в секцията, посветена на курорта.
394
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И това е на запис;) смятайте при директно предаване какви глупости може да сътвори