Гаф! Плевнелиев хвали природата на България, показвайки планини в САЩ

Във Facebook се чудят дали пък Колорадо не е вече част от България
Обновена: 2 яну 2013 18:58 | 2 яну 2013 12:50,
656
Гаф! Плевнелиев хвали природата на България, показвайки планини в САЩ
Снимка: YouTube

Президентът и щабът му допуснаха доста неприятен гаф по време на традиционното новогодишно слово. На фона на изглед от Скалистите планини в Колорадо, САЩ, Плевнелиев хвалеше българската "неповторима природа". Грешката беше хваната веднага от потребители на социалните мрежи и предизвика дискусии.

За първи път обръщението на държавния глава беше заснето в библиотеката на СУ "Св. Климент Охридски". В опит изказването на Плевнелиев да стане по-ефектно и по-интерактивно бяха добавени и снимки, които да допълват думите на президента.

Така например, докато президентът отбелязваше значими събития за миналата година - земетресението в Пернишко, наводнението в село Бисер и терористичния атентат на летището в Бургас - на телевизионния екран се изреждаха кадри, илюстриращи въпросните събития.

"България е една от най-старите държави в Европа, страна с древна култура, богата история, неповторима природа", казва Плевнелиев, докато се сменят две изображения - едното на крепостта "Царевец" във Велико Търново, очевидно илюстриращо богатата история на страната ни, и другото - на изглед близо до курорта Аспен в Скалистите планини в Колорадо, САЩ, очевидно илюстриращо неповторимата природа на... България? САЩ?

Малко след гафа интернет и най-вече социалната мрежа Facebook пламнаха от коментари по въпроса. Едни се гневят, други се забавляват и си правят шеги с гафа. В едно обаче са категорични всички - Скалистите планини са в САЩ, а не в България. Освен ако нямаме някаква тайна договорка с американците?!

По въпроса се появихаи клипчета в YouTube:

От пресцентъра на президентството отказаха коментар с думите, че нямат информация по въпроса.

Интересно е, че въпросната снимка я има поместена и в сайта на "Балкантурист" в секцията, посветена на курорта Пампорово.

Гаф! Плевнелиев хвали природата на България, показвайки планини в САЩ
Сайт с информация за курорта "Аспен" в Колорадо. Снимка: stayaspensnowmass.com

В останалата част от словото си президентът призова "да излезем от носталгията по отминали времена и да изработим сами своето самочувствие на достоен народ в 21 век." Той си пожела да отгледаме децата си като мислещи, уверени, толерантни и добри хора.

Специално се обърна към българите в чужбина, изразявайки вярата си, че всички заедно работим за успеха и доброто име на родината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


656
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
453
0
 
1
 
! Отговори
Bozadjiev преди 11 години
hahahahaha...... bg turistfirma "Balkanturist"!!!!!! vseki balgarin poznaval Pamporovo?!?!?!hahahahaha...... bg turistministerstvo!!!!!!hahahahaha.......bg prezidentska armia!!!!
452
0
 
1
 
! Отговори
тото преди 11 години
това е нашият президент ***-*** та чак вдлъбнат
451
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вестник Сега го бяха нарекли тоя "Лъчезарен ***"Малко е пресилено това, чак лъчезарен не е
450
8
 
3
 
! Отговори
Топчо преди 11 години
Мекерето Гоце е най хубавия-руски шпионин,мафиот,ченге,родоотстъпник,крадец и ....
449
1
 
8
 
! Отговори
Колорадски българин преди 11 години
Здравейте българи -бръмбари (колорадски) На времето като ви говорех за лошия мат*рял не ми вярвахте. Сега повярвахте ли, след като и н.в. президентът ви го каза.Ще повярвате я. Де ще одите по тръните.
448
2
 
11
 
! Отговори
аз преди 11 години
куха лейка , толкова безгръбначен президент !
447
3
 
2
 
! Отговори
Y преди 11 години
Plevneliev = oligodebyl
446
8
 
2
 
! Отговори
Ева Стоева преди 11 години
Това не гаф, на самият президент.Стига махленщини.
445
1
 
3
 
! Отговори
Mk преди 11 години
Makedonija kradela istorija :)))) Abe vie Amerika ja ukradovte :)))
444
0
 
1
 
! Отговори
do admina преди 11 години
аве bulsa и на вас ли ви спряха гласуването в сайта
443
2
 
3
 
! Отговори
Демон преди 11 години
Те такъв *** никога не сме имали за управленец! Дори Фердинанд Кобурготски, Жан Виденов и Жельо Жабата ми изглеждат симпатични, в сравнение с тази американо-еврейска ***!!!
442
5
 
6
 
! Отговори
Г. преди 11 години
Но явно вие сте кофти във всяко едно отношение и това не ме учудва, знам каква е масата в България. Чудя се...топъл интериор, топъл човек, смислени думи, позитивизъм съчетан с реализъм, новаторство и смелост, думи, насочени към ВАС, хората, а не клиширани слова, като тези, с които ни заливаше Първанов. Аз съм на 15 и тези думи ме накараха да се замисля за много неща, а вашите реакции ме натъжават, защото за пореден път се убеждавам, че ХОРАТА в България биват унищожени... Сигурна съм, че ще ме обвините в определени политически предпочитания и т.н., но не ме интересува, вярвам в мнението си! Чудя се как е възможно деца да остават без крайници заради пиратки, деца да убиват хора заради 200 лв...а всички да коментират една снимка...... ПОВРЪЩА МИ СЕ ОТ ГАДНИЯ, НЕГАТИВЕН, ПРОСТО, ВЕЧНО НЕДОВОЛЕН БЪЛАРСКИ НАРОД, НЕ ПРЕДСТАВЛЯВАЩ НИЩИЧКО И В СЪЩОТО ВРЕМЕ ВЕЧНО ОБВИНЯВАЩ ДРУГИТЕ.......
441
7
 
3
 
! Отговори
Г. преди 11 години
МНОГО СТЕ ЖАЛКИ ВСИЧКИ!!!Пълни мишки,свикнали единствено да се оплакват и да критикуват,което обаче показва че имате кофти живот,защото, ако бяхте позитивни и удовлетворени хора, нямаше да разнищите човека заради нещо, което не е по негова вина, а щяхте да го отминете с усмивка и евентуално да говорите за истински проблеми; ако пък имахте гаден живот, но бяхте добри хора, щяхте да се вслушате в това, което каза Р.П. тъй като то беше наистина хубаво и мен лично ме трогна...
440
1
 
6
 
! Отговори
6667 преди 11 години
Защо седнал? В този сумрак ,между стари шкафове,седнал прави обръщение към народа си.Не ми хареса .Думичките му бяха написани добре,но нища друго не ми хареса.Защо асоциацията ми за Плевнелиев е за една ученичка.
439
1
 
3
 
! Отговори
бръмбар колорадски преди 11 години
Народе ,народе, като гласувате за него, СЕГА МУ гледайте тъпотиите. НЕ не виждате ли ,че е един *** на бб
438
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ТОЗИ Е КРЪГЛА НУЛА.ЗАЩО ВИНИТЕ БНТ?ТОЯ *** БЕШЕ НА ЗАПИС,ТРЯБВАШЕ ДА ЗНАЕ КАКВО И КАК ГОВОРИ.НЕЧУВАН ***.
437
0
 
0
 
! Отговори
! преди 11 години
***СРАМ***СРАМ***СРАМ***СРАМ***
436
0
 
1
 
! Отговори
John Doe преди 11 години
Защо стана задължително да се "логвам"?
435
1
 
2
 
! Отговори
Кво се чудите? преди 11 години
Калинки, калинки, калинки... назначени при президента от ББ и Цвцв!Толкова са ***, че чак са вдлъбнати!
434
0
 
1
 
! Отговори
аполитичен преди 11 години
Не зная защо това се приписва на Плевнелиев,той доколкото знам е Президент на РБ..а не на БНТ..е затва сега Вяра трябва си ходи ,ама с голем шут у .нека си оди там при стария *** и измамник томас лафчис,*** и комунистическите постановки,*** !