Плевнелиев имал по-големи гафове от снимката от Колорадо

Илюстрациите били като за олигофрени, обясни Арман Бабикян
Обновена: 3 яну 2013 14:47 | 3 яну 2013 11:46,
393
Плевнелиев имал по-големи гафове от снимката от Колорадо
Снимка: скрийншот Youtube

Само седмица преди гафа с новогодишната реч президентът Росен Плевнелиев имаше едни доста по-спорни политически действия, заяви журналистът и пиар експерт Найо Тицин пред bTV.

Част от словото на държавния глава, в която той говореше за красивата природа на България, беше илюстрирана със снимка на Скалистите планини в Колорадо, което предизвика широк медиен отзвук и реакция в социалните мрежи.

По думите на Тицин гафът със словото е предизвикал много силна обществена реакция за разлика от подписването на указа за назначаване на главен прокурор, например.

Още по темата

Според журналиста много по-спорна постъпка е този указ да бъде подписан в последния час на последния работен ден на държавния глава за годината. По думите на Тицин много от т.нар. проправителствени медии са започнали да обсъждат темата със снимката на планините в Колорадо, защото това е тема, по която е безопасно да се критикува.

Подобна теза изрази и Иван Гарелов, който обясни, че гафът няма особено обществено значение и няма причина да е толкова обсъждан.

Не трябва да обръщаме толкова внимание на техническите гафове, колкото на съдържанието, обясни дългогодишният телевизионен журналист.

Той определи подхода на президента при произнасянето на речта като “чисто снобски“. Плевнелиев не произнесе словото си в президентството, както беше прието досега, а в библиотеката на СУ "Св. Климент Охридски".

Гарелов коментира и дали изобщо трябва да има президентска реч в 23.55 минути. Според него, ако политиците имат да кажат нещо важно, трябва да говорят в друг ден и час.

Оставете хората да се веселят, оставете хората де са отпуснат, допълни Гарелов. По думите му никой не слуша внимателно речта, а тя е просто фон на тържествата.

По думите на Арман Бабикян пък снимките, които са се показвали по време на речта, са били напълно излишни и са приличали на фирмена презентация или на журналистически обзор на годината.

Речта му беше достатъчно добра, за да изпрати послания. Тези кадри ми даваха усещане за журналист, който прави обзор, а Росен Плевнелиев не е това, допълни Бабикян. По негови думи онагледяването било “като за олигофрени“, а стремежът за различност е бил постигнат с обстановката.

Той допълни, че ако трябва да се търсят гафове, може да става думи и за факта, че по време на речта се вижда снимка на Нюйоркската стокова борса. В този момент Плевнелиев говори за световната финансова криза и доходите на българите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


393
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
12
 
10
 
! Отговори
как е другари преди 11 години
Добър ден другари ...нали нямаше да посещавате вече този сайт хахахаЕ нещата се промениха за разлика от снощи вече може да лъжете и манипулирате с ръчичките налиии хахахснощи напъните ви достигаха до 2-3 лайка от позитано , но от днес може да е карате по старому ...айде чакам червени ръчички от червените другари , чий най важно нещо в живота е пайзажа от Колорадо , защо не е бил от красотите на Сибирхахаха
10
10
 
19
 
! Отговори
... преди 11 години
Не съм Гербер и не съм голям фен на Президента, но речта му беше добра! Проблемът с гафа дори не е кой знае какъв - проблемът е, че в нормалните страни в такъв случай, накой си подава оставката (не визирам Президента) и поема отговорност, а у нас ще ни засипят с оправдания. Нещата ще отшумят до следващият ГАФ! Това е голям проблем, все едно сме в детската градина.
9
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НЕ Е ЗА ВЯРВАНЕ КАК СИ ЧУПЯТ КРАЧЕТАТА ДРУГАРЧЕТАТА ОТ НОВО ПОКОЛЕНИЕ, КАТО ИМ ПОСТАВЯТ ПАРТИЙНО ПОРЪЧЕНИЕ ДА ПЛЮЯТ И ДА СЛЕДЯТ ЗА ГАФОВЕ! АБЕ, БЪЛГАРИ, ТАЯ РЕЧ ТРЯБВАШЕ НЕЩО ДА ВИ К А Ж Е, ТРЯБВАШЕ ДА СИ РАЗМЪРДАТЕ ЛИПСВАЩИТЕ МОЗЪЦИ ЗА НЕЩО ДОБРО, А НЕ ДА СЕ ОТДАДЕТЕ КАТО ДЕВСТВЕНИЦИ ОТНОВО НА ТИЯ, ДЕТО ИМ Е ПЛАТЕНО ДА ПЛЮЯТ И ДА МЪРСЯТ!!! ЗЛОБАТА, ЗАВИСТТА И ПРОСТОТИЯТА ЩЕ ЗАТРИЯТ ТОЯ НАРОД! И ПО-ДОБРЕ!
8
25
 
16
 
! Отговори
мнение преди 11 години
Речта беше прекрасна, разчупена и смислена. Този въпрос със снимката е периферен и незначителен. Не съм гласувал за Герб или Плевнелиев, но наистина много ме докосна речта му. Разбира се, платените драскачи от Позитано 20 ще са още по-активни, активни в глупостите си. Иначе успешна нова година на всички..:)))
7
20
 
23
 
! Отговори
мангуста преди 11 години
Едно уважаващо себе си общество ще направи всичко възможно да запази достойнството на президента си. Престанете с тези глупави коментари.
6
0
 
35
 
! Отговори
а преди 11 години
Наистина,гафа с назначаването на Цацаров за главен прокурор беше много по-голям,но тогава нямаше такива реакции,защо така?
5
18
 
30
 
! Отговори
Chikatilo преди 11 години
И какво толкова е станало бе хора няква снимка голяма работа ! И самия Плевнелиев едва ли я е сложил точно той....ей няма за кво се хванете
4
6
 
41
 
! Отговори
Малката ракийка преди 11 години
Не се видя дали имат Винету първи и втори том в библиотеката на СУ.
3
3
 
54
 
! Отговори
жален преди 11 години
Много му липсваше пура и чаша коняк...
2
10
 
65
 
! Отговори
аз преди 11 години
Самият президент е гаф!!!
1
8
 
51
 
! Отговори
смЕЕЕх! преди 11 години
Беше като презентация на третокласник с тези кадри!