Плевнелиев имал по-големи гафове от снимката от Колорадо

Илюстрациите били като за олигофрени, обясни Арман Бабикян
Обновена: 3 яну 2013 14:47 | 3 яну 2013 11:46,
393
Плевнелиев имал по-големи гафове от снимката от Колорадо
Снимка: скрийншот Youtube

Само седмица преди гафа с новогодишната реч президентът Росен Плевнелиев имаше едни доста по-спорни политически действия, заяви журналистът и пиар експерт Найо Тицин пред bTV.

Част от словото на държавния глава, в която той говореше за красивата природа на България, беше илюстрирана със снимка на Скалистите планини в Колорадо, което предизвика широк медиен отзвук и реакция в социалните мрежи.

По думите на Тицин гафът със словото е предизвикал много силна обществена реакция за разлика от подписването на указа за назначаване на главен прокурор, например.

Още по темата

Според журналиста много по-спорна постъпка е този указ да бъде подписан в последния час на последния работен ден на държавния глава за годината. По думите на Тицин много от т.нар. проправителствени медии са започнали да обсъждат темата със снимката на планините в Колорадо, защото това е тема, по която е безопасно да се критикува.

Подобна теза изрази и Иван Гарелов, който обясни, че гафът няма особено обществено значение и няма причина да е толкова обсъждан.

Не трябва да обръщаме толкова внимание на техническите гафове, колкото на съдържанието, обясни дългогодишният телевизионен журналист.

Той определи подхода на президента при произнасянето на речта като “чисто снобски“. Плевнелиев не произнесе словото си в президентството, както беше прието досега, а в библиотеката на СУ "Св. Климент Охридски".

Гарелов коментира и дали изобщо трябва да има президентска реч в 23.55 минути. Според него, ако политиците имат да кажат нещо важно, трябва да говорят в друг ден и час.

Оставете хората да се веселят, оставете хората де са отпуснат, допълни Гарелов. По думите му никой не слуша внимателно речта, а тя е просто фон на тържествата.

По думите на Арман Бабикян пък снимките, които са се показвали по време на речта, са били напълно излишни и са приличали на фирмена презентация или на журналистически обзор на годината.

Речта му беше достатъчно добра, за да изпрати послания. Тези кадри ми даваха усещане за журналист, който прави обзор, а Росен Плевнелиев не е това, допълни Бабикян. По негови думи онагледяването било “като за олигофрени“, а стремежът за различност е бил постигнат с обстановката.

Той допълни, че ако трябва да се търсят гафове, може да става думи и за факта, че по време на речта се вижда снимка на Нюйоркската стокова борса. В този момент Плевнелиев говори за световната финансова криза и доходите на българите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


393
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
231
4
 
21
 
! Отговори
бай Димитър преди 11 години
Ако аз използвам не за лична употреба, а във връзка и по повод работата си музика или снимки от интернет ще бъда обявен за нарушител на авторските права на създателите им или иначе казано пират. Най-скандалното в случая е, че с тази случка ясно се вижда нарушаването на авторските права с ползване на тази снимка в новогодишното обръщение на президента. Това не е проста презентация на лицето Плевнелиев и излага държавна институция.
230
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма такъв шут! Нито е представителен, нито има излъчване на политик, нито има интелигентно изражение. Едно теле на село ще стои по-добре на екрана от този ***. Хареса ми идеята за по-разчупена реч и различен фон, но реализацията е гола вода. Супер постна и обикновена реч, изрецитирана по безумено *** и *** начин... СРАМОТА! А гафът със снимката е отражение на цялото управление .
229
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
GOLEMI TAPANARI STE . BALGARINA PRODALJAVA DA E PROST ,ZLOBEN ,NEDOVOLEN ....I ROPTAE SAMO NA MASATA ILI V NETA . IZLEZTE I GO SVALETE TOZ PREZIDENT .... NE VI STISKA , NALI ? ***!
228
1
 
16
 
! Отговори
Наката преди 11 години
Абе то като се вслушах какво говореше и в мърдането на устата му имаше разминаване , нещо синхронизацията - картина/звук не беше на ниво , но то това за ГЕРБ май вече се превръща в запазена марка!
227
2
 
8
 
! Отговори
ЦЕЦКА преди 11 години
В социалните мрежи обаче потребителите разпознават на снимката пейзажа от американския курорт Аспен. В сайтове за видеосподеляне се появиха и клипове с част от речта на Плевнелиев, а във Facebook коментарите, свързани с президентския гаф, са хиляди.След новогодишното слово въпросът е Щатите част от нас ли са, питат потребителите на една от най-многобройните групи в мрежата "Окупирай България". Колкото до новаторското решение минути преди 12 часа Росен Плевнелиев да е в библиотека, а не в сград
226
2
 
32
 
! Отговори
Пачо преди 11 години
Това беше голям гаф на президента - речта му в новогодишната нощ... , естетически нескопосано , технически недодялано и изпълнението също не бе на ниво! Аз скоро такъв гаф не си спомням , или по скоро имаше от далечното минало когато Тато бъркаше годините преди да вдигнеше наздравицата :) Ама това му беше простено , че беше доста стар , ама тук гафа беше къде , къде по ГАФ ...
225
1
 
1
 
! Отговори
DO BAI VAL4O преди 11 години
ALO , KOMUNIZMA SVARSI! SEGA KOMUNISTITE SA KPITALISTI ,KATO GERGOV ....... KAKVO ISKAS TI NE E VAJNO ....NALI ?
224
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз бях приятно изненадана от обстановката,в която беше поднесено Новогодишното обръщение,но не мисля,че трябва директно към президента да е отправено това с тоя прословут ,гаф',виновен е този,който е правил монтажите в страни и спрете да дрънкате простотии....това баше наи-демократичното обръщение.
223
5
 
41
 
! Отговори
Бай Вълчо от Хисаря преди 11 години
Аз не чух нищо за наводнението в с. Бисер.Нищо за земетресението в Перник и района около Перник.Аз не чух нищо за стачката на оръжейниците.Дали са имали нещо на новогодишната трапеза децата им./Тези от Сопот/Аз не чух нищо за тези 292 000 българи напуснали страната ни през последните 3 години.Аз искам да чуя реални неща ,нещо което може да се нарече християнско и най-вече българско.Аман от пишман политици с техните грешки и прошки.
222
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До ТрактористДругарю тракторист, ти колко речи си написал бе? Я жулни една ракийка и успокой топката.
221
2
 
22
 
! Отговори
696969 преди 11 години
Какво очаквате от Мистър Бийн"2? На екрана стои тъпо,гледа тъпо и говори глупости. Само се чудя защо тъпите управляващи си мислят, че и ние сме толкова *** ? Дръжте се малко ,господа политици! В БГ мат,ряла не е толкова лош,колкото ви се иска!
220
6
 
19
 
! Отговори
Tiago преди 11 години
Гафове да искате от Росен Плевнелиев. Това не му е нито първия, нито няма да му е последния гаф. Той има още други такива, като налагането на вето на Венета Марковска да встъпи в длъжност като конституционен съдия, при положение, че няма такава власт да го стори.
219
3
 
12
 
! Отговори
Mihail_Kasabov преди 11 години
Голям скандал наистина, който ще доведе да големи проблеми за Росен Плевнелиев. Сега народа като го види и ще очаква всеки път да направи някакъв гаф с изказване, или някоя снимка, на която не и е там мястото. Провали се този човек през 2012 година просто.
218
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Някакви новини разпалват яростта на българския форумен лузър... Плевнелиев допуснал гаф... Хал хабер си няма човека какви картини показват зад гърба му, монтажът обикновено се прави по друго време, вероятно ги е видял за пръв път заедно с всички нас, на Нова година в полунощ. Ама коментирайте де, Костов, Тиквата, Гафове, квото си знаете там...
217
1
 
3
 
! Отговори
OSAMA OBAMA преди 11 години
,,4UGUNA OT IRISHTNIK,, OBA4E STOPANISVASHE JENA SI , A TOQ PARQSNIK LI E ???
216
1
 
5
 
! Отговори
BAY PANDEL преди 11 години
TOY SAMIQT SI E EDIN GAF
215
7
 
16
 
! Отговори
Тракторист преди 11 години
Най-тъпата реч която някога съм чувал! То че е написана от някой друг, то това е от ясно по ясно. Това което ме издразни, е че в нашия Президент няма нищо мъжко, нещо което да ти хареса. Вместо това, речта му изглеждаше като на някой мрънкалник. Гоцето може и да е ***, но речите му не бяха чак толкова зле, а за пример, Петър Стоянов. Той беше абсолютен пичага и мъжкар, кеф ти прави да го слушаш как говори. Чак ме е яд, задето дадох глас за него и онази кукумявка. Простено ми е!
214
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Премиерът Бойко Борисов направи два гафа едно временно в Новогодишната нощ. Той отиде в телевизията незнайно поканен или не и записа реч, с която да поздрави българския народ. Речта бе записана преди президентът Плевнелиев да се изкаже. По протокол право на новогодишно обръщение към нацията има само президентът. Вторият гаф беше, че вместо поздрав, обръщението на премиера бе в типично негов стил хвалби какво е свършило правителството, ругатни към всички предишни управляващи и призив да се гласува на изборите през лятото за ГЕРБ, за да има в страната политическа стабилност.
213
38
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Приветствието ми хареса! Президент, който не стои като като Първи секретар наБКП-ето и не плещи глупости за "светлото комунистическо бъдеще".Интелигентността му е много нива над тази на чугуна от Сирищник.
212
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Г.Войнов е написал книга за"Геноцидът и холокоста над българите"7 глава е за сегашният период.Цитат от книгата"-Под натиска на външни сили на най високо място във властта и държавният апарат бяха внедрени и финансирани много хора с небългарски произход.Създадоха се противоконституционни и антибългарски партии"Плевнелиев е с небългарски произход.Няма как да защитава интересите на българите.Ще му дърпат конците от друго място.