Плевнелиев имал по-големи гафове от снимката от Колорадо

Илюстрациите били като за олигофрени, обясни Арман Бабикян
Обновена: 3 яну 2013 14:47 | 3 яну 2013 11:46,
393
Плевнелиев имал по-големи гафове от снимката от Колорадо
Снимка: скрийншот Youtube

Само седмица преди гафа с новогодишната реч президентът Росен Плевнелиев имаше едни доста по-спорни политически действия, заяви журналистът и пиар експерт Найо Тицин пред bTV.

Част от словото на държавния глава, в която той говореше за красивата природа на България, беше илюстрирана със снимка на Скалистите планини в Колорадо, което предизвика широк медиен отзвук и реакция в социалните мрежи.

По думите на Тицин гафът със словото е предизвикал много силна обществена реакция за разлика от подписването на указа за назначаване на главен прокурор, например.

Още по темата

Според журналиста много по-спорна постъпка е този указ да бъде подписан в последния час на последния работен ден на държавния глава за годината. По думите на Тицин много от т.нар. проправителствени медии са започнали да обсъждат темата със снимката на планините в Колорадо, защото това е тема, по която е безопасно да се критикува.

Подобна теза изрази и Иван Гарелов, който обясни, че гафът няма особено обществено значение и няма причина да е толкова обсъждан.

Не трябва да обръщаме толкова внимание на техническите гафове, колкото на съдържанието, обясни дългогодишният телевизионен журналист.

Той определи подхода на президента при произнасянето на речта като “чисто снобски“. Плевнелиев не произнесе словото си в президентството, както беше прието досега, а в библиотеката на СУ "Св. Климент Охридски".

Гарелов коментира и дали изобщо трябва да има президентска реч в 23.55 минути. Според него, ако политиците имат да кажат нещо важно, трябва да говорят в друг ден и час.

Оставете хората да се веселят, оставете хората де са отпуснат, допълни Гарелов. По думите му никой не слуша внимателно речта, а тя е просто фон на тържествата.

По думите на Арман Бабикян пък снимките, които са се показвали по време на речта, са били напълно излишни и са приличали на фирмена презентация или на журналистически обзор на годината.

Речта му беше достатъчно добра, за да изпрати послания. Тези кадри ми даваха усещане за журналист, който прави обзор, а Росен Плевнелиев не е това, допълни Бабикян. По негови думи онагледяването било “като за олигофрени“, а стремежът за различност е бил постигнат с обстановката.

Той допълни, че ако трябва да се търсят гафове, може да става думи и за факта, че по време на речта се вижда снимка на Нюйоркската стокова борса. В този момент Плевнелиев говори за световната финансова криза и доходите на българите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


393
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
211
4
 
31
 
! Отговори
www преди 11 години
До някойГафът го направи екипът на Плевнелиев и никой друг. Това е материал, монтиран в президентството и пуснат за излъчване на запис по телевизиите в малко преди нула часа на НГ. Нарича се обръщение на президента към нацията. Същият този екип сътвори преди време и един друг гаф с названието на файл ***.pdf.Този екип не бе наказан тогава. Вероятно и сегашният няма да бъде наказан, защото всичко върви по плана на мутрите, дето ни управляват.
210
2
 
11
 
! Отговори
123 преди 11 години
До ПЕШКОЩе биете пак с илюзиите на Астор, дето обаче камерите ги хващат, с мъкнене на чували по циковете от депутати, "отменящи бременни жени-носачки" в девети месец, с пазаруване на махали и работнически колективи на фалирали предприятия. И обяснения, обяснения, обяснения по талавизора.А когато народът започне да бие (от град), тогава как ще се броим?
209
18
 
7
 
! Отговори
някой преди 11 години
Кой го обзъжда този коментар? Явно тъпите и завистливи кумунисти.Те от злоба и умопомрачение не могат и не искат да разберат,че гафа го направи не Плевнелиев а милата ни на всички телевизия.Осъзнайте се *** с гумени и празни кратуни.
208
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 256Нормално е след такива писания ->"Не ни трябва бойкометър, трябва ни бойкомет. Да го прати през девет планини в десета и там да се оправят, завалиите..."
207
18
 
9
 
! Отговори
ПЕШКО преди 11 години
ПРЕГЛЕДАХ КОМЕНТАРИТЕ ПЛЮСЧЕТАТА ЗА ПЛЕВНЕЛИЕВ СА 55%, ПАК ЩЕ ГИ БИЕМ-
206
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Като изключа гафовете на калинките му, по-скучна реч не е имало никога и в тая траурна обстановка, нямаше една елхa украсена като хората с гирлянди и тъй нататък. Тоя като не празнува никой не е длъжен да му гледа киселата физиономия
205
0
 
2
 
! Отговори
naso преди 11 години
abe xora ,vajnoto e horata v bulgaria da imat prili4ni dohodi i da jievat v pravova durjava a na v durjvata na boko i sie , boli me onazi rabota koi ni ypravlqva vajnoto e kraja na meseca da poly4avam normlana zaplata s kojato da si pla6tam smetkite i da moga da jivea !!!! biaat se v gurdite politicite no naroda tune v mizeria makar 4e horata sa na rabota -sram
204
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кво стана с жена му на тоя? Още ли ще стои в партизанство?
203
0
 
3
 
! Отговори
www преди 11 години
До До пост 242Ясен съм, разбира се, ясно е и кого обичам. И не е нужно МВР да ме проверява по АйПи за да изясни.По конкретния въпрос. Ти тия от ЕНП, дето ви взеха и аз не знам за какво, *** ли ги наричаш? Кандидатурата на Неделчо Беронов бе подкрепена от тогавашното ръководство на ЕНП, но калинка като теб не може да си спомни вероятно имена и актуалните им политически позиции сега. ЕНП застана публичон зад кандидатурата на Беронов срещу Първанов. Борисов се смота от гласуване и агитация!
202
2
 
14
 
! Отговори
branimir преди 11 години
А дали американската планина не е някакъв намек ? Да бяха се "объркали" с Хималаите, Алпите или Атласките планини. Колкото до самата реч - много бозава, несъдържателна и представено много неуверено от президента.
201
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
бе не е лош човек, ама си е малко смотан.
200
2
 
1
 
! Отговори
До пост 242 преди 11 години
Неделчо Беронов ли? Че ти ми кажи той от къде се пръкна и кой беше чувал или виждал преди това нещо за него. Тези, които го издигнаха бяха хора, които твърдо знаеха, че няма да бъде избран. Те имаха съвсем други намерения. Е, сега ако кажеш и кого обичаш след като толкова мразиш ...горе долу си ми ясен ама си кажи, че аз не знам вече кого да подкрепям.
199
3
 
11
 
! Отговори
Катя преди 11 години
До Деси - вярно е, че речта беше блудкава, но не бива да пренебрегваме и гафовете, че ще станат все повече!
198
0
 
9
 
! Отговори
www преди 11 години
До 1984В Националната библиотека ли е записан клипът? Не знаех? Аз пък си мислех, че е монтаж на книги от темплайт на Боксарт. Един от тия темплайти, дето вече са безплатни, защото са много стари. Другите са 40 до 60 щатски долара.
197
0
 
24
 
! Отговори
РУМЕН221 преди 11 години
ПИПС, ПРАВ СИВ БЪЛГАРИЯ НЯМА ПОЛИТИЦИ..., А БЕЗОЧЛИВИ ЛЪЖЦИ-ПУСТОСЛОВЦИ- Виденов ни ИЗЛЪГА, че ще ни нахрани...- Костов ни ИЗЛЪГА, че прави демокрация...- Сакс-горски ни ИЗЛЪГА, че ще забогатеем...- Станишев ни ИЗЛЪГА, че е социалист...- А.Доганов ни ЛЪЖЕ че е турчин...- Сидеров ни ЛЪЖЕ, че е националист...- Кунева ни ЛЪЖЕ, че работи за гражданите...- Борисов ни ЛЪЖЕ, че може да управлява- Кри-Сталинка ни ЛЪЖЕ, че е евро-, а не америко-Комисар- Плевнелиев ни ЛЪЖЕ, че сме двойно по-богатиНО КАКВО ПУСТОСЛОВИЕ ДА ИЗБЕРА... И ЧИИ ЛЪЖИ СА НАЙ-СЛАДКИ?- СДС/ДСБ - ни ЛЪЖАТ с дясно пустославие...- ГЕРБ и ДПС ни ЛЪЖАТ с центристко пустославие...- БСП ни ЛЪЖАТ с ляво пустословие...- Политическите *** винаги ЛЪЖАТ с гръмогласто пустословияВсички заедно НИ ЛЪЖАТ, ЧЕ СА ПОЛИТИЦИ......А НИЕ ЗНАЕМ ДОБРЕ, ЧЕ ЕДИНСТВЕНО НИ КРАДАТ И ТО КАТО "СГОВОРНА ДРУЖИНА"...
196
5
 
14
 
! Отговори
Деси Атанасова преди 11 години
Дори да оставим гафовете настрани , самата реч на президента беше блудкава, и плоска, а той звучеше крайно неубедително.
195
20
 
9
 
! Отговори
1984 преди 11 години
Новогодишното послание на Президента ми хареса, хареса ми и това, че е записано в националната библиотека, българския език е четвъртия в света-признат за официален църковен език.....А, че някой е сложил неподходяща/грешна картинка/ считам, че е умишлено, защото ДС агентите и БСП кадрите в администрацията от години се чудят как да навредят на президент, министър-председател и правителство.....за да ни убедят, че гоце и бкп-бсп са по-умни и по-кадърни. Да, ама не.........
194
2
 
13
 
! Отговори
Zohan преди 11 години
Много сладко беше като се изказа , че НАТО изгражда ракетен щит срещу Русия. В някои държави можеше и в затвора да влезе за това.
193
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Шушумигата какво и да направи все ще е гаф. Тиквата ви пробута една шушумига, дето и Юлиянчето Плевн. не смее да се покаже с нея!Тикви, шушумиги и калинки! Е туй се вика ***-дурма!
192
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това не е първата грешка на дизайнерите на сайтове у нас: много пъти съм посочвал подобни "глупости" направени от хора които не познават планините ни. В това няма нищо лошо, просто трябва да се питат хора знаещи, но е по-лесно да се открадне една снимка без да знаеш какво крадеш. Г-н Гарелов трябва да знае все пак че снимките имат авторски права и не му прилича на президента да нехае по тези въпроси. Ако бъде поискано авторското право за Нюйорксата стокова борса какво правим тогава?