Плевнелиев имал по-големи гафове от снимката от Колорадо

Илюстрациите били като за олигофрени, обясни Арман Бабикян
Обновена: 3 яну 2013 14:47 | 3 яну 2013 11:46,
393
Плевнелиев имал по-големи гафове от снимката от Колорадо
Снимка: скрийншот Youtube

Само седмица преди гафа с новогодишната реч президентът Росен Плевнелиев имаше едни доста по-спорни политически действия, заяви журналистът и пиар експерт Найо Тицин пред bTV.

Част от словото на държавния глава, в която той говореше за красивата природа на България, беше илюстрирана със снимка на Скалистите планини в Колорадо, което предизвика широк медиен отзвук и реакция в социалните мрежи.

По думите на Тицин гафът със словото е предизвикал много силна обществена реакция за разлика от подписването на указа за назначаване на главен прокурор, например.

Още по темата

Според журналиста много по-спорна постъпка е този указ да бъде подписан в последния час на последния работен ден на държавния глава за годината. По думите на Тицин много от т.нар. проправителствени медии са започнали да обсъждат темата със снимката на планините в Колорадо, защото това е тема, по която е безопасно да се критикува.

Подобна теза изрази и Иван Гарелов, който обясни, че гафът няма особено обществено значение и няма причина да е толкова обсъждан.

Не трябва да обръщаме толкова внимание на техническите гафове, колкото на съдържанието, обясни дългогодишният телевизионен журналист.

Той определи подхода на президента при произнасянето на речта като “чисто снобски“. Плевнелиев не произнесе словото си в президентството, както беше прието досега, а в библиотеката на СУ "Св. Климент Охридски".

Гарелов коментира и дали изобщо трябва да има президентска реч в 23.55 минути. Според него, ако политиците имат да кажат нещо важно, трябва да говорят в друг ден и час.

Оставете хората да се веселят, оставете хората де са отпуснат, допълни Гарелов. По думите му никой не слуша внимателно речта, а тя е просто фон на тържествата.

По думите на Арман Бабикян пък снимките, които са се показвали по време на речта, са били напълно излишни и са приличали на фирмена презентация или на журналистически обзор на годината.

Речта му беше достатъчно добра, за да изпрати послания. Тези кадри ми даваха усещане за журналист, който прави обзор, а Росен Плевнелиев не е това, допълни Бабикян. По негови думи онагледяването било “като за олигофрени“, а стремежът за различност е бил постигнат с обстановката.

Той допълни, че ако трябва да се търсят гафове, може да става думи и за факта, че по време на речта се вижда снимка на Нюйоркската стокова борса. В този момент Плевнелиев говори за световната финансова криза и доходите на българите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


393
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
191
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 237И аз имам негативни настроения към червената номенклатура и по тази причина мразя средния и актив (като Плевелиев), както и последните и най-верни нейни гардове (като Бойко Борисов - гард на бившия диктатор Тодор Живокв). Мразя, разбира се, хора като Цветанов ("специалист" от ДС). Мразя и агентите им - Кеворкян, Божидар Димитров, агент Бор и т.н.А вие обяснихте ли защо Бойко Борисов не подкрепи кандидатурата на Неделчо Беронов преди 11 години, противно на препоръката на ЕНП???
190
2
 
1
 
! Отговори
дo ЖОРКАТА преди 11 години
Жорка ,що не ми пръднеш на оная работа да я занеса на работодателя ти???
189
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Оооо знаем,знаем.
188
2
 
10
 
! Отговори
www преди 11 години
До ГанчоПрезидентът ни си е географ отвсякъде. Особено силен е при бъркането на Чехия, Полша и Чехословакия! Даже и лидерите им обърка при среща на най-високо равнище - добре че имаше кой да му подсказва отстрани. Но гафът си остана... И автомобилните марки им пообърка, даже се опита да обясни едното объркване с другото. После пък изкараха жертвата на объркването клептоман - откраднал им писалка!? Съвсем по милиционерски, разбираш ли...Помните ли я тази палячовщина? В началото на мандата бе.
187
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това ли са проблемите Ви господа плювалници. За разлика от номенклатурчика Първанов, Президента Плевнелиев е доказал се бизнесмен практик и за нула време ще усвои приьомите на представителното поведение. Предпочитам хора като него вместо първенютата наследници на провалилата се бкп. Не ми липсват байряка със стария герб нито пък катедрата/трибуна и излъскания номенклатурчик зад нея. Поплювковците само това знаят - да намират кусури за да упражняват плювалника си.
186
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
само се дъни тоя
185
2
 
5
 
! Отговори
www преди 11 години
До ЖоркатаНие ако сме безработни, то ти за колко работиш в този форум :)))))))Подали ли са ти инструкции с какво настроение да публикуваш и под кой номер.
184
2
 
20
 
! Отговори
днес преди 11 години
Искам да науча повече за сделката в Несебър -но нищо - май купувачите били хората на Цветан Цветанов тия от които е "купил"апартаментите си.Ако знаете повече моля пишете!
183
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
герб и гафове това се два неразделни близнаци
182
2
 
23
 
! Отговори
Ганчо преди 11 години
Македонски домати, турски краставици, бразилско месо, министър-председател - пожарникар, сега и президент - географ. Колорадските скалисти планини се намирали някъде над Банкя - родното място на най-видните българи.Чак сега се разбра какво ни е образованието. Докато преди всичко беше като в съветския съюз, сега е като ...Страната на неограничените възможности (глупости). Да го е срам човек да каже от кой бантустан е.
181
19
 
8
 
! Отговори
Жорката преди 11 години
Еи безработни мизерници, вместо да седите и да плюете, да вземе да отидете да си намерите занимание викам аз!
180
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За по-малко от една година сътвори гаф след гаф ,от които клипчено е най- малкия.Цецио от Шума,Шестака и още една дузина прякори пряко рече-от него нищо не независи. Вместо да му види сметката, включително и на ББ ,отиде че подписа и УКАЗ за Гл.прокурор! И ми е ПРЕЗИДЕНТ на Р България.
179
1
 
8
 
! Отговори
www преди 11 години
До danТо че има - има. Ама нали затова го пуснахте като мюре и наредихте на проправителствените си телевизии да го "подгонят"-сутрешни блокове, късни новини, ала-бала...А новината е, че хората на Цветан Цветанов са крали по Коледа и се налагше да се обясняват по Нова година. Само че не правилните хора, а Миро Найденов ;)По същата причина късно снощи бе разпознат още един терорист от Бургас. Под късно разбирам точно толкова късно, че новината да успее да се усвои от дневните вестници ;) ;)
178
2
 
6
 
! Отговори
www преди 11 години
До ГошоА валидно ли е същото за друг един арменец - Кеворк Кеворкян, известен на службите с псевдоними като Агент Димитър, когато каканиже хвалби от всяканеделния екран за българския премиер (ББ)?Валидно ли е същото за трети арменец, известен роден илюзионист, който с право можем да заподозрем като технически консултант при избора на Росен Плевнелиев по-миналата година, както и при победата по места на ГЕРБ? На пресконференцията беше и беше поздравяван от победителите за... нещо!?
177
7
 
6
 
! Отговори
55 преди 11 години
Toзи *** арменец доказва всеки път тъпостта си,която е клеимо за цялата фамилия Бабикян.
176
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ушите му от ден на ден все по-големи стават туй не е нормално след 2 години ще имаме слон за президент.
175
13
 
5
 
! Отговори
dan преди 11 години
няма ли с какво друго да си чешите умирисаните *** Станишев -ватмана Оня със спина
174
3
 
3
 
! Отговори
www преди 11 години
До UnufriРазбирам, че ви боли от онази случка, разбирам! Да, жената на президента Е НОРМАЛНО да се появи на церемонията по встъпването му в длъжност и така го легитимира като честен, свестен, добър и т.н. човек. А що се отнася до канона... Откога започнахте да четете мислите на чуждите жени. Тя не е казала, че го прави, за да разчупи канона, просто отказа да отиде на церемонията и написа като бонус нещо в мрежата за Бойко Борисов и ГЕРБ, за едни завалии. Разбирам, че не искате да си спомняте!
173
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя да не бил погребален агент никаква тържественост седи като наказан и все едно насила нещо си чопли под носа.
172
5
 
24
 
! Отговори
Наблюдател преди 11 години
Прав бе Борисов в твърдението си, че скамейката на ГЕРБ е дълга.ДА ДЪЛГА Е, И ПОДРЕДЕНА - НЕКАДЪРНИК ДО НЕКАДЪРНИКА!Страхотен кадрови потенциал, няма що :(