Гордея се с речта си на Нова година, отсече Плевнелиев

"Президентът не отговаря за техническата реализация на обръщението"
Обновена: 7 яну 2013 17:11 | 5 яну 2013 14:47,
604
Гордея се с речта си на Нова година, отсече Плевнелиев
Снимка: скрийншот Youtube

Няколко дни след гафа от новогогодишното му обръщение със снимката на Аспен, Колорадо, президентът Росен Плевнелиев реши да наруши мълчанието си по случая, който беше коментиран надълго и нашироко в социалните мрежи.

В официално изявление държавният глава посочва, че се гордее с речта си от Новогодишната нощ и че президентът не отговаря за техническата реализация и визуализацията на обръщението.

В новогодишната реч на Плевнелиев се появи кадър от Колорадо, когато той говореше за красотата на българската природа. Оказа се, че снимката е взета от сайта на „Балкантурист”, който рекламира с нея Пампорово.  Фотосът беше свален и стана ясно, че там снимката е попаднала след грешка на служителка на фирмата, която преди дни беше уволнена.

„Като президент сам пиша речите си и стоя зад всяка своя дума в тях. Благодаря на хилядите хора, които изпратиха съобщения, писма или се обадиха, за да изразят подкрепата и одобрението си за това, което чуха в Новогодишната нощ. Тези хора споделиха, че обръщението е приковало вниманието им, накарало ги е да се почувстват горди от постъпките на сънародниците ни, „доказали своя героизъм в наши дни” и „за които все забравяме да говорим”. Светлана от Бургас дори ми написа в свое писмо: „Който има очи, да вижда и който има уши - да слуша!”, заявява Плевнелиев.

"Гордея се с тази реч и ми се иска повече хора да чуят и да разберат посланията в нея. Обещавам да ги припомням често през тази година. Надявам се Новогодишното ми обръщение да е докоснало сърцата на българите, защото е искрено и отразява дълбоката ми вяра, че можем повече като народ", допълва той.

Президентът не отговаря за техническата реализация и за визуализацията на обръщението. Затова считам, че тези, които тръбяха „гафът на Плевнелиев”, се отнесоха с неуважение както към държавния глава, така и към президентската институция като цяло, подчертава Плевнелиев.

Още по темата
Концепцията за Новогодишното обръщение е на моя екип, а за техническата реализация се доверихме на Българската национална телевизия. Представителите на президентската администрация са поискали от БНТ кадри или снимки от Пирин и Рила. По случая в президентството правим проверка и е възможно да има наказани служители поради недостатъчното им внимание в обръщението ми да се появи снимка, която не съответства на изискванията ни, се казва още в изявлението.

"Сигурен съм, че както сега, така и занапред ще има по-съществени задачи, които ни предстои да решаваме заедно. Такъв беше и смисълът на моето обръщение. Вярвам, че в крайна сметка той е бил възприет и посланията ми ще бъдат чути”, завършва Плевнелиев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


604
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
480
1
 
1
 
! Отговори
twin_peaks преди 11 години
Плевнелиев, как може толкова брутално да се изложиш с тази реч на нова година? Защо изобщо беше седнал - това ли ти е уважението спрямо българския народ? Когато се изправяш пред българския народ, трябва да си прав, за да демонтрираш, че ти си избран и малко или много зависиш от този народ. Ти прояви много голямо неуважение.
479
1
 
2
 
! Отговори
дарин василев преди 11 години
На ми стана ясно защо уволниха служителката на балкантурист. не тя е избрала снимката за монтажа към речта на плевнелеив. ясно че все някой трябваше да стане изкупителна жертва, но на президента взеха да зачестяват гафовете разкриващи голяма некадърност - негова и на екипа му.
478
1
 
3
 
! Отговори
Iva Hikova преди 11 години
Похвално, че реши да направи нещо ново, но пък имайки предвид колко често президентът почива и ходи да кара ски на Пампорово ми е много любопитно как така той сам не е съзрял този гаф?! Или просто толкова познава родината ни?! Изключително глупаво бе да уволняват жената и то с такава давност, при положение че за пореден път президентската администрация не си е свършила работа, както с файла ***.
477
0
 
2
 
! Отговори
Илияна преди 11 години
Не виждам нищо лошо в това човек да поеме отговорност за грешките си, а в случая той няма пряка грешка, но в крайна сметка, той носи отговорност за грешките на екипа си, неволни или волни. Така, че Плевнелиев отново се прояви, като страхливец. Речта му не беше лоша, но не може да ми говори за прекрасната родина, а да показва грозната планина в Колорадо.
476
0
 
2
 
! Отговори
Бръчков преди 11 години
А най-много трябва да се гордееш с премиера си , защото без него нямаше да има никаква новогодишна реч ...
475
1
 
7
 
! Отговори
С НАМИ БОГ преди 11 години
До бивш даскалВИЕ ДА НЕ СТЕ ИЗПЕРКАЛИ ?КАК МОЖЕ ДА СРАВНЯВАТЕ ХЕЛМУТ КОЛ С ТОВА,ТОВА, ТОВА-БЕЗ КОМЕНТАР !" ПОСТАВЕНИЯ НА КОЛЕНЕ ГО ОСТАВЯТ ДА СЕ ИЗПРАВИ САМПАДНАЛИЯ НА КОЛЕНЕ ГО ДОСМАЗВАТ С ВЕЛИКОДУДУШИЕ "ТАЗИ МИЖИТУРКА ХОДИ НА КОЛЕНЕ И МЕ Е СРАМ, ЧЕ В ЧУЖБИНА ГО БРОЯТ И ЗА МОЙ ПРЕЗИДЕНТ !!!ДНЕС ЗАЯВИ, ЧЕ ПРОКУРОРА НА БОКО БИЛ ИМАЛ ШИРОКА ОБЩЕСТВЕНА ПОДКРЕПА !!!ТОВА Е ДОЛНА ЛЪЖА - ТА НЕГО НЕ ГО ПОДКРЕПЯТ ДОРИ КОЛЕГИТЕ МУ !!!ТОВА ПРЕЗИДЕНТ ЛИ Е ИЛИ ГОВОРИТЕЛ НА ПРЕМИЕРА СЛЪНЦЕ ?!?!?
474
0
 
1
 
! Отговори
Petrov преди 11 години
podobno malko neznachitelno nedoglejdane i losha orientatzia v bg geografia naprimer na edin bg pilot na samolet-izstrebitel kakvo li ste struva na bg narod i na sveta?ami podobno malko neznachitelno nedoglejdane i losha orientatzia v choveshkata anatomiata na edin bg kardiohirurg kakvo li ste struva na bg narod i na sveta?ami podobna malka neznachitelna greshka ili neznanie na edin spetzialist v atomnata ni tzentrala kakvo li ste struva na bg narod i na sveta?!kasmetliiska greshka?!
473
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не смятам, че да си президент на българите е някакъв особен успех. Ако сте били внимателни, сте забелязали, че и любимият на мнозина премиер изказа подобно мнение. Ще цитирам по памет Който и да бях посочил щеше да стане президент!, това каза премиерът след изборната победа. Това бе огромна обида, присъща на екземпляри от чиито среди произлиза г-н Борисов. Но той дори не осъзна последиците на дебелашкото си изказване. Именно тези негови думи урониха веднъж престижа на мъжа ми, втори път престижа на институцията и накрая поставиха под съмнение интелигентността на обществото. Изборът на президент бе сведен до един фарс. До цирк, а аз отказвам да съм част от този цирк. Тъй като според неговото изказване излиза, че този успех е изцяло негов, а не на мъжа ми, то явно, че моето присъствие не бе необходимо, а бе необходимо това на силната жена до Борисов, но тъй-като и тя липсваше, то явно думата успех би трябвало да я сложим в кавички. Ние жените не обичаме цирковете и аз отказвам да играя ролята на силната жена, забавляваща публиката в цирка на премиера. Ще трябва доста да почака.
472
0
 
0
 
! Отговори
Гошо преди 11 години
То като няма с какво друго да се гордее ...
471
2
 
5
 
! Отговори
С НАМИ БОГ преди 11 години
До Иванчо ИванчевАМА ТИ ДРАГИ НАИСТИНА ЛИ ВЯРВАШ, ЧЕ ТОЗИ ***-ФРЪЦЛЬО НЕ СИ Е ГЛЕДАЛ САМОВЛЮБЕНО ГОТОВИЯ КЛИП ПОНЕ ПЕТ ПЪТИ !?!?НИЕ НЕ ВЯРВАМЕ - АКО ТИ НАИСТИНА ВЯРВАШ ЗНАЧИ ИЛИ СИ ГРОБАРЧЕ ИЛИ СИ OFF !!!ТЕЯ ВЕЧЕ НИ ПРАВЯТ ХЕПТЕН НА *** ?!?!?
470
6
 
2
 
! Отговори
Иванчо Иванчев преди 11 години
Абе, злобни нещастници и аутсайдери, нямате ли си свои интереси и грижи, та още се занимавате с едно недоглеждане? А после трябва да ги съжаляваме, че не можели да си подредят живота - некадърниците и папагалите!
469
0
 
10
 
! Отговори
тикви нискочели преди 11 години
Ако президента иска да ни внуши че не е знаел, а и нехае какво е нагледното оформление към речта му, той просто не е за тая работа. Дано другата година не ни покажат например *** на Фидосова и президента пак да не знае какво става и какво предлага на българите!
468
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
гафът си е гаф и показва ниската обща култура на президента и хората които е прибрал около себе си! Вместо да се извини, продължава да обвинява хората, че са му гледали речат! И пак някой друг е виновен...
467
4
 
9
 
! Отговори
болярче преди 11 години
Това което се случва е напълно закономерно.Пред нас са посредствени хора алчни за власт.Шефката на пресцентъра на Плевнелиев е Мария Иванова.Нейният татко е Иван Иванов пенсиониран военен бивш началник на Военно контраразузнаване.След спечелването на президенските избори Иван Иванов е назначен за зам.кмет на район "Лозенец" София.Семейството е от стар комунистически род от Великотърновските села.Колко хорица са разплакали по онова време!
466
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоз *** се превъздигна нещо. г-н президент, не се напрягайте толкова. Случват се и гафове, па макар и елементарни в този случай.
465
2
 
5
 
! Отговори
акуд преди 11 години
докато Българите се карат и си въртят взаимни ИНТРИГИ, менет доган ще ни опъне както някога турците са превзели България,
464
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
винаги има доволни и недоволни г-н плевнелиев - на доволните ще благодарите, от недоволните ще се поучите и ще потърсите грешките си - поздрава ви е хубав, но има гаф - приемете го с достойнсво, а не вирете нос
463
4
 
14
 
! Отговори
жека преди 11 години
г-н президент, не съм ви фен, но речта ви на нова година ми хареса и според мен колажите отзад не са толкова важни. но ето с това си вчерашно изказване направо се сринахте в моите очи - оставете хората да ви оценят, не бързайте да си правите оценка и да се гордеете, много тактично можехте да излезете от ситуацията
462
0
 
14
 
! Отговори
тати преди 11 години
Д-р Димка Зантина съобщи още, че 15-годишни ромки раждат трето дете на тази възрастКратка калкулация: 2 *** и 2 българи за 60 годишен период ...2 ***: първо дете раждат на 15 г, до 30-тата година правят средно 6 деца, на 30-тата година, първото им дете вече има едно дете. След още 30 г, 6-те им деца имат по средно 6 деца. Или на 60-тата година общо *** стават приблизително: 2+6+36 = 44 ...2 българки: първо дете раждат на средно 25 г, до 30-тата година правят средно 2 деца. След още 30 г, 2-те им деца имат по средно 2 деца. Или на 60-тата година общо българите стават приблизително: 2+2+2 = 6 ... Една 11-15 годишна ***, която вместо да учи, роди първото дете, си осигурява автоматично следните детски и помощи :- 100 лв. детски МЕСЕЧНО до навършване 1 година на *** ( след 1-та година тези 100 лв. месечно продължават да се дават, но вече като соц. помощ)- 35 лв. детски МЕСЕЧНО до 18 г. на ***- 20 лв. детски МЕСЕЧНО от партия "Евророма"- още 2,15 лв. МЕСЕЧНО допълнителна помощ за достигане на семейния ДМД(ДМД = Диференциран Минимален Доход по Закона за Социално Подпомагане)- 150 лв. ЕДНОКРАТНА помощ за бременност- 250 лв. ЕДНОКРАТНА помощ за раждане на първо дете- 284 лв. ЕДНОКРАТНА енергийна помощ- 325 лв. е максимума на т.н. "КРАТНА ПОМОЩ", за посрещане на инцидентни обстоятелства- 4 пъти хранителни помощи (2 пъти от ЕС, от ДФЗ, и от БЧК )Това прави около 240 лв. чисто (без никакви данъци върху тях) МЕСЕЧНО !!!Г-да политици, въведете модела на т.нар. грамотна и осъзната раждаемост или за 3-то и нагоре дете, нито стотинка от държавата, ако: 1)родителите не са с мин. средно образование 2)не са навършили 25г. 3) нямат поне 3г. трудов стаж. Иначе вървим към гражданска война, престъпността и социалната тежест ще ескалират с още по високият процент ***. Просто се минават всякакви граници вече на търпимост !!! Скъсала съм се да уча, скъсвам се да работя, страх ме е да родя второ дете в този несигурен свят и вместо правителството да влага парите от моите данъци да направи държавата по-приятно място, тя ги дава да хрантути неграмотни, безработни, с криминални увлечения животни!!! ТОВА ОБЕЗСМИСЛЯ ТРУДА НА ВСИЧКИ НИ!!!
461
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ей, ти с главните букви, що не идеш да пиеш едно кафе??!!