Гордея се с речта си на Нова година, отсече Плевнелиев

"Президентът не отговаря за техническата реализация на обръщението"
Обновена: 7 яну 2013 17:11 | 5 яну 2013 14:47,
604
Гордея се с речта си на Нова година, отсече Плевнелиев
Снимка: скрийншот Youtube

Няколко дни след гафа от новогогодишното му обръщение със снимката на Аспен, Колорадо, президентът Росен Плевнелиев реши да наруши мълчанието си по случая, който беше коментиран надълго и нашироко в социалните мрежи.

В официално изявление държавният глава посочва, че се гордее с речта си от Новогодишната нощ и че президентът не отговаря за техническата реализация и визуализацията на обръщението.

В новогодишната реч на Плевнелиев се появи кадър от Колорадо, когато той говореше за красотата на българската природа. Оказа се, че снимката е взета от сайта на „Балкантурист”, който рекламира с нея Пампорово.  Фотосът беше свален и стана ясно, че там снимката е попаднала след грешка на служителка на фирмата, която преди дни беше уволнена.

„Като президент сам пиша речите си и стоя зад всяка своя дума в тях. Благодаря на хилядите хора, които изпратиха съобщения, писма или се обадиха, за да изразят подкрепата и одобрението си за това, което чуха в Новогодишната нощ. Тези хора споделиха, че обръщението е приковало вниманието им, накарало ги е да се почувстват горди от постъпките на сънародниците ни, „доказали своя героизъм в наши дни” и „за които все забравяме да говорим”. Светлана от Бургас дори ми написа в свое писмо: „Който има очи, да вижда и който има уши - да слуша!”, заявява Плевнелиев.

"Гордея се с тази реч и ми се иска повече хора да чуят и да разберат посланията в нея. Обещавам да ги припомням често през тази година. Надявам се Новогодишното ми обръщение да е докоснало сърцата на българите, защото е искрено и отразява дълбоката ми вяра, че можем повече като народ", допълва той.

Президентът не отговаря за техническата реализация и за визуализацията на обръщението. Затова считам, че тези, които тръбяха „гафът на Плевнелиев”, се отнесоха с неуважение както към държавния глава, така и към президентската институция като цяло, подчертава Плевнелиев.

Още по темата
Концепцията за Новогодишното обръщение е на моя екип, а за техническата реализация се доверихме на Българската национална телевизия. Представителите на президентската администрация са поискали от БНТ кадри или снимки от Пирин и Рила. По случая в президентството правим проверка и е възможно да има наказани служители поради недостатъчното им внимание в обръщението ми да се появи снимка, която не съответства на изискванията ни, се казва още в изявлението.

"Сигурен съм, че както сега, така и занапред ще има по-съществени задачи, които ни предстои да решаваме заедно. Такъв беше и смисълът на моето обръщение. Вярвам, че в крайна сметка той е бил възприет и посланията ми ще бъдат чути”, завършва Плевнелиев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


604
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
3
 
16
 
! Отговори
до 77 преди 11 години
Той и е шеф нали така? Каква е работата на шефа- да проверява и контролира. Явно шефът няма такива компетенции. И хоп-уволнява, защото не може да е сигурен в компетенцията на служителите! Да!
79
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пуделчето на Пожарникаря какво взе да лае чак след 5 дни?
78
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Рибата се умирисва откъм главата какъвто президента такъв и екипа му такива и гафовете да ги разправя на арменския поп тия
77
3
 
19
 
! Отговори
удивен преди 11 години
И още нещо, прочети коментарите на ДЕСЕТКИТЕ ХИЛЯДИ, които не те одобряват!!!
76
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
от какво си удивен бе смотано ***,такава реч като на този президент не е имало досега
75
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Довчера обвиняваха Балкантурист, сега обвиняват БНТ. Ясно, всички са виновни, с изключение на Президента.
74
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ИЗЛОЖИ СЕ КАТО КИФЛАДЖИЯ СЕГА СЕ ГОРДЕЕЛ ***
73
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Taka de , po negramoten prezident ne sme imali.Kade go nameriha tozi zarwul?
72
2
 
16
 
! Отговори
до 77 преди 11 години
А, шефът що не е проерил, нали е шеф! Все си измивате ръцете с дребни риби и така ще е докато искате да управлявате по-интелигентни, можещи и знаещи от вас.
71
2
 
20
 
! Отговори
До 70 преди 11 години
Колкото е мъж на място, толкова е президент с тежест.
70
4
 
20
 
! Отговори
удивен преди 11 години
Какво се гордеещ,бе? Не си познаваш Родината, президент те назначили!А за гафа да си редиш речта СЕДНАЛ, кой е виновен???Много се съмнявам, че "хилядите хора, които изпратиха съобщения, писма или се обадиха, за да изразят подкрепата и одобрението си за това, което чуха в Новогодишната нощ."'
69
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Стоянов и Първанов може да са били всякакви, но поне имаха някакъв горе-долу представителен вид и владееха езика нормално. Също така не изглеждаха като вързани пудели на някакъв Пожарникар. Дори Желев е по-мъжкар от този ***. Категорично най-слабият президент в историята на Република България.
68
2
 
20
 
! Отговори
до 65 преди 11 години
Това беше най-голямата тъпотия, заради хората некадърници на президента го отнесе някой от Балкантурист. А този *** дето е качил тази снимка на новогодишното му обръщение е ненаказан. Баси пародията майни. Все едно аз да съм на работа в някаква фирма и съм объркал картината на Родопите с тази на Колорадо и решил някакъв *** от хората на президента да ми изтеглят снимката за фон на неговото обръщение. Откъде накъде ще ме уволняват от президенството? МИшко Пляво, уволни си служителя.
67
5
 
14
 
! Отговори
Аз преди 11 години
Какъв български президент е тоя Плевник, който развява българското знаме НАОПАКИ???Господи... такъв резил, такъв резил... и още и още.
66
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Slujitelkata e uvolnena ot sobstveni4kata na Balkanturist , vse edno da pitam za6to 6efati te e uvolnil sled kato si se izdanil vav firmata !
65
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А сам ли си е написал речта ? Kолко калинки са нужни за да свалят една снимка от интернет и то сгрешена ?
64
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Прав е, че не носи отговорност, но някак си не е достойно властоимащите, които управляват винаги да си измиват ръцете с хора, които не носят нито техните отговорности, нито техните заплати!
63
0
 
10
 
! Отговори
ПАСТИРКА преди 11 години
а,стига ,бе
62
5
 
20
 
! Отговори
ясен преди 11 години
Най- лошото е ,че се прави на Кенеди , и сам не може да оцени какъв *** е!!!
61
2
 
1
 
! Отговори
mi da преди 11 години
k1vto e naroda takiva i upravnitsite kenefa se e umirisal iako...