Гордея се с речта си на Нова година, отсече Плевнелиев

"Президентът не отговаря за техническата реализация на обръщението"
Обновена: 7 яну 2013 17:11 | 5 яну 2013 14:47,
604
Гордея се с речта си на Нова година, отсече Плевнелиев
Снимка: скрийншот Youtube

Няколко дни след гафа от новогогодишното му обръщение със снимката на Аспен, Колорадо, президентът Росен Плевнелиев реши да наруши мълчанието си по случая, който беше коментиран надълго и нашироко в социалните мрежи.

В официално изявление държавният глава посочва, че се гордее с речта си от Новогодишната нощ и че президентът не отговаря за техническата реализация и визуализацията на обръщението.

В новогодишната реч на Плевнелиев се появи кадър от Колорадо, когато той говореше за красотата на българската природа. Оказа се, че снимката е взета от сайта на „Балкантурист”, който рекламира с нея Пампорово.  Фотосът беше свален и стана ясно, че там снимката е попаднала след грешка на служителка на фирмата, която преди дни беше уволнена.

„Като президент сам пиша речите си и стоя зад всяка своя дума в тях. Благодаря на хилядите хора, които изпратиха съобщения, писма или се обадиха, за да изразят подкрепата и одобрението си за това, което чуха в Новогодишната нощ. Тези хора споделиха, че обръщението е приковало вниманието им, накарало ги е да се почувстват горди от постъпките на сънародниците ни, „доказали своя героизъм в наши дни” и „за които все забравяме да говорим”. Светлана от Бургас дори ми написа в свое писмо: „Който има очи, да вижда и който има уши - да слуша!”, заявява Плевнелиев.

"Гордея се с тази реч и ми се иска повече хора да чуят и да разберат посланията в нея. Обещавам да ги припомням често през тази година. Надявам се Новогодишното ми обръщение да е докоснало сърцата на българите, защото е искрено и отразява дълбоката ми вяра, че можем повече като народ", допълва той.

Президентът не отговаря за техническата реализация и за визуализацията на обръщението. Затова считам, че тези, които тръбяха „гафът на Плевнелиев”, се отнесоха с неуважение както към държавния глава, така и към президентската институция като цяло, подчертава Плевнелиев.

Още по темата
Концепцията за Новогодишното обръщение е на моя екип, а за техническата реализация се доверихме на Българската национална телевизия. Представителите на президентската администрация са поискали от БНТ кадри или снимки от Пирин и Рила. По случая в президентството правим проверка и е възможно да има наказани служители поради недостатъчното им внимание в обръщението ми да се появи снимка, която не съответства на изискванията ни, се казва още в изявлението.

"Сигурен съм, че както сега, така и занапред ще има по-съществени задачи, които ни предстои да решаваме заедно. Такъв беше и смисълът на моето обръщение. Вярвам, че в крайна сметка той е бил възприет и посланията ми ще бъдат чути”, завършва Плевнелиев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


604
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
6
 
27
 
! Отговори
ККК преди 11 години
ПОДМЕНИ СИ PR ЕКИПА И ХОДИ МАЛКО НА ЛЕКЦИИ ПО ДИПЛОМАТ.ПРОТОКОЛ ,ЧЕ СЕ ИЗЛАГАШ
39
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Интересното е че от гледна точка на визия както и поведение този президент изглежда като жена, а вице-президентката като мъж.Нагли, прости и необразовани кавали.
38
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ние никога не сме виновни и винаги сме прави !!!
37
5
 
27
 
! Отговори
до 37 преди 11 години
Ми защо се е наврял в библиотеката за обръщение питаш? Ми жена му го е изгонила в навечерието на нова година и той жалния мамин сладък с прескърбие на тъмно от библиотеката си сам и тъжен ни съобщаваше това което всички знаем-каква природа сме имали. Горкият заухан човечец. Жал ми стана за тази кукла Росенчо.
36
6
 
29
 
! Отговори
тити преди 11 години
тоя *** за нищо не става.най смешния президент от толкова години тоя е по *** и от Жельо
35
18
 
12
 
! Отговори
optimist преди 11 години
По-голям гаф от спирането на еврофондовете през 2008 не е имало, а те се хванали за някаква снимка...
34
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Човекът се гордее със себе си!!!Тиквата дали го е пошляпкал след речта му?
33
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Имам очи гледам, имам уши слушам.Г-н президент имам и глава за да мисля.Живея по-зле отколкото съм живяла, така че не ви превъзнасям.Радвам се , че сам пишете речите си, защото често ви виждам с лист в ръцете да погледнете текста.
32
6
 
28
 
! Отговори
ттт преди 11 години
Отговаряш, отговаряш, Роско! Като президент отговаряш за всичко що се е пръкнало от твоята администрация. Това не ти е детската градина, да се оправдаваш с другарчетата!
31
8
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Плювналиев е първият истински протурски и промюсюлмански президент. Това не трябва да се забравя.
30
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Впрочем картината с планините на Колорадо зад него са много на място сложени, та нали вече сме Хамерикански щат.
29
10
 
32
 
! Отговори
Патриот преди 11 години
***,*** и хагъл типичен гербер
28
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бай Тошо ,си беше Президент ,и Премиер ,и Председател на Нар. събрание ,.....и какво ли не !А тези след него ,...не могат на МАЛКИЯТ МУ ПРЪСТ ДА СТЪПЯТ!
27
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Слаба ракия и жена му се срамува от него явно го знаела какви ще ги надроби, по-добре жена му да е президент.
26
4
 
21
 
! Отговори
до 13 преди 11 години
прав си, наказанието на тази жена не отговаря на постъпката й.
25
5
 
17
 
! Отговори
petkov преди 11 години
TOZ SE GORDEEL.........XA XA XA.............. PAZI BOJE OT TAKAVA GORDOST................TI NE SI GORDOST 90% OT BG,A UJASNO POSMESHISHTE I SRAM ZA BG......................
24
4
 
25
 
! Отговори
ВОЙН преди 11 години
КОЙ ЩЕ ПОТЪРСИ СМЕТКА НА турската бтв.за ХИМНА БЪЛГАРСКИ? ПИТАМ АЗ,КОЙ????????????
23
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
То пък една реч.Ама какво друго да каже.Само не знам на тия хрантутници окло него за какво им се плаща?
22
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Прав е, защото ....все едно най-голямото престъпление е картинка от планетата Земя в речта му. Това ми напомня з атова, че не виждат кола, а мухата. Може да се спомене, но чак толкова приказки....
21
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
РОСКА,.....А НИЕ ----НЕ !