"Пайнер" покорява пазари и вдига рейтинг с близо 2 млн. лв. европари

Телевизиите на Митко Пайнера се финансират по програма "Конкурентоспособност"
Обновена: 15 яну 2013 14:44 | 15 яну 2013 11:05,
298
"Пайнер" покорява пазари и вдига рейтинг с близо 2 млн. лв. европари
Снимка: архив, Булфото

Родната чалга, която напоследък позалязва, се опитва да възроди имиджа си със свежи пари от Брюксел.

1 918 233 безвъзмездна финансова помощ ще получи “Пайнер Медиа“ ООД, става ясно от справка в сайта на Информационната система за управление и наблюдение на структурните инструменти на ЕС в България. Информацията беше подадена от читател на Dnes.bg в рубриката мРепортер.

Общата стойност на проекта е 3 197 324 лева, като 1 630 498 се отпускат по Оперативна програма "Развитие на конкурентоспособността на българската икономика", 287 735 идват от национално финансиране, а останалите трябва да бъдат осигурени от компанията.

До момента “Пайнер Медиа“ ООД все още не е получила плащания по проекта, а датата му на приключване е 23.04.2013 г.

Благодарение на безвъзмездната финансова помощ музикалната компания цели “устойчив икономически растеж и запазване на лидерските си позиции в подготовката и реализирането на качествен медиен и музикален продукт не само на родния, но и на международните пазари, в които телевизия Планета се излъчва“.

Посочва се още, че изпълнението на проекта ще повиши качеството на продукта, ще привлече значителен брой нови зрители, ще вдигне рейтинга, а това ще доведе до увеличаване на приходите от реклама.

“Проектът ще доведе и до разкриването на нови работни места и ще допринесе за развиването на българската икономика“, се казва още в описанието.

“Пайнер Медиа“ ООД е собственик на три музикални канала, по които се излъчва поп-фолк и фолклор - Планета HD, Планета Фолк и ТВ Планета.

Управител на дружеството е Митко Трендафилов Димитров, а съдружници – пак Митко Димитров, Марийка Димитрова и Харалампи Янакиев.

По Оперативна програма "Развитие на конкурентоспособността на българската икономика" средства са отпуснати и на големи продуцентски къщи, сред които “Dream team“ на Евтим Милошев, “Global films“ на Магърдич Халваджиян и “Междинна станция“ на Иван и Андрей.

“Dream team“ получават 461 084 лева за закупуване и внедряване на снимачна и монтажна техника.

Проектът на “Междинна станция“ също е за техническо обновяване и е на обща стойност 679 244 лева, като 475 471 лева от тях са безвъзмездна финансова помощ.

"Камера" ООД на Димитър Митовски, който продуцира "Стъклен дом" и "Под прикритие", спечели през 2011 г. проект на обща стойност близо 1,5 млн. лева, от които 1 млн. е безвъзмездна финансова помощ.

Информацията за финансирането на "Пайнер Медиа" по европрограми предизвика силна реакция в интернет. Част от потребителите на социалните мрежи не можеха да повярват, че чиновниците са одобрили проект на компанията, други открито нападаха идеята за проекта, а трети поглеждаха ситуацията с хумор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


298
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
227
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да ни спонсорират и с по един диск за ъглошлайф,че да си изпилим предварително мозъчните гънки та да не ни пука,че слушаме музика с просташки текстове каквато е чалгата!Това е ЕВРОПРОСТОТИЯ!
226
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво на ПАЙНЪР!Произвежда свежа,харесвана и високотехнологична музика и шоупрограми.На такива фирми трябва да се помага от държавата и ЕС.Стига са харчени луди пари за губещи и безсмислени културни дейности.Пещерните културтрегери да се поизкъпят, обръснат и тогава да се показват .Ако трябва нещо да се преследва това е пошлия рап и пишман естрададжиите от татово време.
225
3
 
1
 
! Отговори
сиси преди 11 години
наистина тази простотия ЧАЛГАТА разболява психически тези,които я слушат.срам за нацията.да я пусне из Европа тази долна твар и изпълнителките ще покажат долното и ниското ниво на народа ни/но не на всички/
224
1
 
2
 
! Отговори
чалг0сан преди 11 години
Чалга ,чалга, чалга...до пълно интелектуално ивалидизиране на обитателите на територията на Чалгата!!!
223
2
 
2
 
! Отговори
aanonimen преди 11 години
Срам, срам, българи, позор, позор, будители! Едно безпросветно правителство да спонсорира с държавни пари, по официален статут, проституцията в България! Сраааам!!! Всичко бях преживял, ама такова кощунство с българските деца, не бях. На това ли ще ги учим господин Борисов? На проституция? От малки по телевизиите, а като поотраснат от дискотеките и стадионите с концерти. С нашите пари, с нашите данъци, с нашия труд и вашия кеф...Не ви е срам.Голям мъж се правите, а се занимавате със сводничество
222
1
 
2
 
! Отговори
Доко доко преди 11 години
Според последната статистика 50% от българите са с психически проблеми поради пораженията нанесени на мозъка им от чалгата и безсмъртни творби като "Напипай го" на Азис, "Тез червени домати кой ги мама разклати?","Тирбушона врътка, врътка, "Боц-маане, "Искаш ли ме бейби, Ъха Ъха!", " Ун дос трес, тя ме фана с интерес", "На теслата дръжката", "Купи ми бате сателит" "Предната седалка", "Ти си само 8 клас", "Забравени бикини", "Сто патрона", "Смукача", "Синя прашка", "Гаси тока" и т.н.!
221
1
 
1
 
! Отговори
neobrjazan преди 11 години
До мустафа da prav si vie ste evropata taka che minavme vav nelegalnost sirech talibani rolite se razmenjat
220
2
 
2
 
! Отговори
мустафа преди 11 години
Скъпи плюващи ***, когато видя Отто от Хамбург да друса гюбек въпреки над 8 милиона сънародници турци там,тогава ще си помисля, че между вас може и да има българи.До тогава сте си аги и *** повечето. Та 2/3 от "БГ" гледа нашите турски сериали и чуе ли 4алга и маанета инстинктивно свива пръсти и потропва с крак ;)Вижте цвета на нацията ви в студенски град на кво разпуска.И последно - между 1300 и 1800г. аборти не е имало :)
219
1
 
1
 
! Отговори
анти преди 11 години
Не е луд този,който изяжда зелника, а този, който му го дава.И защо не давате свободно да гласуваме за изказванията?
218
1
 
1
 
! Отговори
Някой преди 11 години
За пореден път се убедих, че ЕС е един голям ***! Честито данъкоплатци! Парите ви отидоха за мутрите и ку*вите!
217
1
 
2
 
! Отговори
pele преди 11 години
кво псувата *** ми направете си музикална компания и кандидатсваите за еввро пари
216
1
 
2
 
! Отговори
Танев преди 11 години
Слред тази новина проститутките на Митко Пайнера ще пеят безплатно в агитацията на ГРОБ преди изборите. Да живей демокрацията!
215
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кво ревете, бе, ръбове. Не слушам чалга, ама като са си спечелили, честито да им е. Има предлагане, щото има търсене, а на вас като толкова ви се ще култура, дърпайте си, има филми, има книги, има музика, правят се изложби, прожектират се филми, има всякакви събития...ама трябва да си култивирате малко вкуса и да намерите това, което ви е интересно, а не някой да ви го донесе до вратата, че да не ставате от дивана, докато се занимавате с културата.
214
1
 
1
 
! Отговори
бг преди 11 години
За фолклорната програма съм съгласна...сигурно точно нея са използвали, за да получат пари "уж" за култура!
213
1
 
2
 
! Отговори
Иконома преди 11 години
СТРАХОТНА НОВИНА !!! От тук следва да преструктурираме ВМЗ Сопот на завод за салфетки (Велпепе за музикални зрелища) и всички сме доволни....хляб и зрелище за народа !!!
212
1
 
3
 
! Отговори
beta преди 11 години
Поздрави на "мозъците" одобрили програмата !Това е да си послушен, плаща ти се.
211
0
 
1
 
! Отговори
ЕВРОФОЛКА преди 11 години
хахаха кво финансиране за тея ****и ,бе братче, те половината са гълтачки на мутренската ни пасмина - има кой да им пълни дамаджаните с кинти.Духовен разпад е тва - държавата абдикира. Вместо да се инвестира в туризъм или култура, образование, дай да ги удавим у разврат, ракия и силикон, горкичките българи.*** така е, то кога ли сме видели или получили нещо хубаво от тая Европа ..
210
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Докато чалгаджии ни управляват , чалгаджии ще ни забавляват ! Нещата са свързани .
209
3
 
3
 
! Отговори
Десислава преди 11 години
Народът ***, животът - тежък, скучен. - Живот без маска и без грим - озъбено, свирепо куче."
208
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Докато ТИКВИТЕ са на власт няма да има управия в тая държавица! ШУРОБАДЖАНАЩИНАТА в пълна сила!