Октай оставил предсмъртно писмо, мислел, че ще загине

Нападателят не е искал да убие Доган, а да му покаже, че не е недосегаем
Обновена: 20 яну 2013 12:39 | 20 яну 2013 11:41,
331
Октай оставил предсмъртно писмо, мислел, че ще загине
Снимка: Reuters

Предсмъртно писмо е оставил с дома си в София 25-годишният Октай Енимехмедов, който вчера насочи пистолет към Ахмед Доган на конференцията на ДПС. Това съобщи на извънредна пресконференция Неделчо Стойчев, директор на Института по психология в МВР. 

Писмото е адресирано до майка му и в него Октай посочва, че може да загине и се извинява, че няма да може да завърши образованието си.

Мотивът на младежа бил личен, защото според Енимехмедов "Доган манипулирал хората".

Октай Енимехмедов не е искал да убие Ахмед Доган, а само да получи "своите пет минути слава" и да покаже на лидера на ДПС, че не е недосегаем, обясни Стойчев.

Това намерение се доказвало и с това, че пистолетът е бил зареден със сигнално-звукови патрони, които са целели само да произведат силен звук. Една от целите на извършителя е да стане публично известен и да сподели вижданията си.

Още по темата
Според Стойчев Енимехмедов е искал просто да направи политически преврат и да покаже на лидера на ДПС, че нещата трябва да се променят.  Нападателят обяснява деянието си като лично решение и по никакъв начин не приема да бъде свързан с други хора и мотиви, казаха още от МВР.

По думите на Стойчев мотивът на Енимехмедов е да покаже на обществото, че съществува и че неговото мнение трябва да бъде зачетено.

Това е моят начин да кажа на всички какво мисля, е заявил пред разследващите извършителят на нападението.

Октай се описвал като български патриот, който прави това за доброто на държавата.

Определял се като честен човек, с висок морал, и напълно самостоятелен в решенията си. Неговото деяние представлява еманация на неговото его, чрез което иска да покаже, че присъства в този свят и има какво да каже на обществото, заяви Неделчо Стойчев.

"Нека всички политици бъдат умерени в изказванията си, защото например изказването на Сергей Станишев преди време, в което той посочи, че правителството на ГЕРБ трябва да си замине, ако не с добро, то по другия начин, формират решенията на много млади хора", каза на свой ред министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. 

"По този начин хора, които се възприемат за патриоти като Октай Енимехмедов например, решават да променят нещата в политическия живот в България", коментира още Цветанов.

 

 

 

 

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


331
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
197
0
 
0
 
! Отговори
mustafa преди 11 години
секунди eeey dogan mahay se eey
196
0
 
2
 
! Отговори
Иван Ив. преди 11 години
Разделяй и владей е римско правило,а клетият Български гражданин не усеща изобщо как го превърнаха в марионетка от която нищо не зависи.Когато цялото общество спре да избира по-малкото зло и покаже червен картон на всички сегашни политици-тогава,ще имаме шанс да се гордеем,че сме нация.Аз съм за нови хора,млади хора,аполитични хора заедно със интелектуалният капацитет на нацията-артисти,преподаватели,доктори,професори-но тези,които никога не са членували никъде и не са били в политиката.
195
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
eeey dogan mahay se
194
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен
193
0
 
4
 
! Отговори
Иван Иванов преди 11 години
Единственото което успяха да направят всички български политици в последните 23г. е да разделят народа,да всеят омраза между хората и по този начин да ни манипулират и управляват сменяйки се едни други,но оставайки в парламента.Четейки всички форуми виждам само омраза между бедните хора-Комунистите псуват костовисти и гербаджии,гербаджиите псуват комунистите,турците и костовистите,Новите-стари клакьори от България на гражданите пък псуват всички останали.Още хан Кубрат е дал пример със клечките
192
0
 
5
 
! Отговори
Истина преди 11 години
Познавам момчето . Учи във ВИАС специалност Строителство на сгради и съоръжения и сега беше 5ти курс,ходили сме заедно на изпити. Изкарват го някакъв побъркан боксьор с криминално минало ,но никъде не споменават ,че до половин година щеше да бъде дипломиран строителен инженер.
191
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Октай трябва да е новия лидер на ДПС
190
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Съд трябва да има и за озверелите , ритащи падналия човек делегати.Това че са членове на ДПС , не им дава право да не спазват законите във България.
189
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
лично Доган трябва да се извини на българския народ за зрелищата вчераДА НЕ СЕ КРИЕ
188
1
 
1
 
! Отговори
sunay преди 11 години
ne iskame dogan
187
0
 
1
 
! Отговори
винкела преди 11 години
това и в дискотеката в Перник го няма
186
0
 
0
 
! Отговори
joakina преди 11 години
До jjKak chte se pogubi...niama, toi e na edna rrachka....ne na polovin da stane Nacionalen geroi
185
1
 
1
 
! Отговори
Соте преди 11 години
Октайчо ще излезе след 3-4 дена и ще се отърве с глоба за едро хулиганство +500 лв за не регистриран газов пистолет и после може и депутат от АТАКА да стане кой знае....
184
0
 
0
 
! Отговори
joakina преди 11 години
До Иван ИвановAs Vi podkrepiam....ama si mislia...vmesto da Ne se glasuva...napravo da napravim konkyrs za nabirane na drygi "OKTAIZI" I DA DAVAT NARED.....NACHITE POLITIZI MAI SAMO OT PISTOLET CHTE SXVANAT KOLKO SA KORYMPIRANI,NEMORALNI...I IZLICHNIKak pak edin za "tzviat" niamame.....
183
0
 
1
 
! Отговори
jj преди 11 години
едно красиво интелигентно момче ще се погуби за тази си необмислена постъпка
182
0
 
0
 
! Отговори
Иван Иванов преди 11 години
А колкото и да не ви се вярва на този етап-единствените две политически партии,които ще спечелят от този инцидент са ДПС и ГЕРБ,защото сега Бойко ще може да направи коалиция със ДПС(без Доган),а Самият Доган фиктивно отстъпи поста си,за да позволи на ДПС да се върне в управлението.МОГА ДА ЧЕСТИТЯ НА БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД ОТ СЕГА СЛЕДВАЩАТА ТРОЙНА КОАЛИЦИЯ ГРЕБ,РЗС И ДПС.
181
0
 
1
 
! Отговори
joakina преди 11 години
До различно мнениеAmi "razli4nite" musulmani-balgari...kade ste?kakvo pravite za da se protivostaviate na "krainite Doganovzi?
180
0
 
0
 
! Отговори
Иван Иванов преди 11 години
.Погледнете всички партии и ще видите едни и същи *** от 23 години на сам-на мен ми писна да избирам по-малкото зло и бих агитирал всички морални и интелигентни български граждани без значение на техният етнос,религия и образование -ДА НЕ ГЛАСУВАТ ЗА НИКОЙ НА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ И ДА ДОКАЖАТ НА ТАЗИ ПОЛИТИЧЕСКА КАСТА,ЧЕ ВРЕМЕТО И Е МИНАЛО.А колкото и да не ви се вярва на този етап-единствените две политически партии,които ще спечелят от този инцидент са ДПС и ГЕРБ,защото сега Бойко ще може да направи коалиция със ДПС(без Доган),а Самият Доган фиктивно отстъпи поста си,за да позволи на ДПС
179
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Защо ли,имам Чувството,че с тази Пародия на Покушение,така Наречените Народни Любимци от Парламента,могат да използват за да Прокарат Закон за Защита на Държавата-ЗЗД,и да дадат на Полицията неограничени Права,тоест да Станем Полицейска Държава
178
0
 
4
 
! Отговори
Иван иванов преди 11 години
За мен е ясно едно-в тази държава политиците отдавна се мислят за непрекосновени и постъпката на това момче е по-скоро достойна за уважение,не защото е отправена към един от най-корумпираните Бг политици,а защото е показателна за отвратеността на хората към политиците.Всички казват ,че ние гражданите имаме вина,защото ние избираме тези политици,но истината е друга-те не ни дават никакво право на избор.Погледнете всички партии и ще видите едни и същи *** от 23 години на сам-на мен ми писна да избирам по-малкото зло и бих агитирал всички морални и интелигентни български граждани без значен