Октай оставил предсмъртно писмо, мислел, че ще загине

Нападателят не е искал да убие Доган, а да му покаже, че не е недосегаем
Обновена: 20 яну 2013 12:39 | 20 яну 2013 11:41,
331
Октай оставил предсмъртно писмо, мислел, че ще загине
Снимка: Reuters

Предсмъртно писмо е оставил с дома си в София 25-годишният Октай Енимехмедов, който вчера насочи пистолет към Ахмед Доган на конференцията на ДПС. Това съобщи на извънредна пресконференция Неделчо Стойчев, директор на Института по психология в МВР. 

Писмото е адресирано до майка му и в него Октай посочва, че може да загине и се извинява, че няма да може да завърши образованието си.

Мотивът на младежа бил личен, защото според Енимехмедов "Доган манипулирал хората".

Октай Енимехмедов не е искал да убие Ахмед Доган, а само да получи "своите пет минути слава" и да покаже на лидера на ДПС, че не е недосегаем, обясни Стойчев.

Това намерение се доказвало и с това, че пистолетът е бил зареден със сигнално-звукови патрони, които са целели само да произведат силен звук. Една от целите на извършителя е да стане публично известен и да сподели вижданията си.

Още по темата
Според Стойчев Енимехмедов е искал просто да направи политически преврат и да покаже на лидера на ДПС, че нещата трябва да се променят.  Нападателят обяснява деянието си като лично решение и по никакъв начин не приема да бъде свързан с други хора и мотиви, казаха още от МВР.

По думите на Стойчев мотивът на Енимехмедов е да покаже на обществото, че съществува и че неговото мнение трябва да бъде зачетено.

Това е моят начин да кажа на всички какво мисля, е заявил пред разследващите извършителят на нападението.

Октай се описвал като български патриот, който прави това за доброто на държавата.

Определял се като честен човек, с висок морал, и напълно самостоятелен в решенията си. Неговото деяние представлява еманация на неговото его, чрез което иска да покаже, че присъства в този свят и има какво да каже на обществото, заяви Неделчо Стойчев.

"Нека всички политици бъдат умерени в изказванията си, защото например изказването на Сергей Станишев преди време, в което той посочи, че правителството на ГЕРБ трябва да си замине, ако не с добро, то по другия начин, формират решенията на много млади хора", каза на свой ред министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. 

"По този начин хора, които се възприемат за патриоти като Октай Енимехмедов например, решават да променят нещата в политическия живот в България", коментира още Цветанов.

 

 

 

 

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


331
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
177
5
 
2
 
! Отговори
ДПС-БСП преди 11 години
Тъпите пърчета българчета си ги лъжат и водят като кончета. По просто племе от българското едва ли ще се роди.
176
1
 
2
 
! Отговори
До подкрепям преди 11 години
Левски толкова ли е бил луд като Октай? Или и двамата са само ***?
175
3
 
1
 
! Отговори
Пешо преди 11 години
Тъпите пърчета българчета си ги лъжат и водят като кончета. По просто племе от българското едва ли ще се роди.
174
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В изявленията си Доган определяше "другите" като "нашите врагове" !
173
0
 
6
 
! Отговори
ПОДКРЕПЯМ преди 11 години
ПОДКРЕПЯМ ПЕЗИДЕНТА ДА ДАДЕ ОРДЕН " СТАРА ПЛАНИНА " НА НОВИЯ ЛЕВСКИ - Октай Енимехмедов !
172
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
добре, че имаше камери, иначе щяхте да видите 'самоубийството' на ахмед емин втора серия..ако си спомняте, ахмед емин пред да умре беше казал: 'аз съм патриот, не съм предател'.
171
0
 
5
 
! Отговори
BUMER преди 11 години
ОКТАЙ ТИ СЪБУДИ СПЯЩИЯ ,ХЛЕЧЕЩИЯ ,МИЗЕРНО ЖИВЕЕЩ БЪЛГАРСКИ НАРОД.ИСТИНСКИ ПАТРИОТ _
170
0
 
6
 
! Отговори
различно мнение преди 11 години
не оправдавам начина, по който е извършена тази показност, но дума да не съм чул повече да слагате турците в Бг под общ знаменател. Нагледно видяхте, че не всички турци харесват доган и не търпят лъжите и провокациите му. да, крайните мюсюлмани може и да се обединят, но още повече ще избягат от дпс. Разберете, че ние също обичаме Родината си и не искаме да ни разделят насила.
169
1
 
1
 
! Отговори
joakina преди 11 години
До ПОДКРЕПА Ami as sam ...ZA
168
0
 
2
 
! Отговори
ayshe преди 11 години
az licno podkrepqm OKTAY,zashtoto e mujkar.Stiga DPS ni luje i manipulira tolkova mnogo godini.
167
0
 
0
 
! Отговори
JOAKINA преди 11 години
До АнонименPrivarjenizi na Koe ????Da....se opitvach da svaliach pantalonite na niakoiAbe ia se razkarai....
166
0
 
1
 
! Отговори
Ь преди 11 години
Политиците са зверове
165
0
 
0
 
! Отговори
savremenen gyaur преди 11 години
spoko bratya :) te turtsite taka iznasilvat tezi koito gi napadat po takav na4in :) ,e mogat go horata evalla :) ,a vie samo se dupite na tsyal svyat :) za sajalenie ha ha ha :)
164
0
 
0
 
! Отговори
bg преди 11 години
С ТОВА ЗА ПОРЕДЕН ПѝТ НИ ЛѝСНА ГАЗА ПРЕД ЕВРОПА И ПОСЛАНИЕТО Е 4Е СМЕ ДОКАТО НЕ СЕ СПРАВИМ С ЦИГАНИРЕ И ТУРЦИТЕ МЯСТОТО НИ НЕ Е В ЕВРОПА И4Е СИГОРНОСТА В ТАЯ ДАРЙАВА НА НИКОГО НЕ Е ЗАШИТЕНА....ТАКА БЕШЕВ И В БУРГАС ТАКОВА Е И ПОЛОЙЕНИЕТО С КРАЙБИТЕ ПО ДОМОВЕТА ПАЛЕЙИТЕ А ВИЙДАМЕ 4Е И БАНКИТЕ И ТРАФОПОСТОВЕТЕ ПОЛОЙЕНИЕТО Е САщОТО КОЕТО ИЗВОДА Е 4Е ТУК ОПРАВИА НЯМЯ И ЩЕ СИ ОСТАНЕМ НА ДАНОТО В КАЛТА ОЩЕ МНОГО ГОДИНИ
163
0
 
0
 
! Отговори
Андон преди 11 години
В този *** дори и атентатите имат вулгарен хърактер. На това му се казва българска работа . Този помочан *** е пълем цирк за малоумното си население........
162
0
 
2
 
! Отговори
ПОДКРЕПА преди 11 години
подкрепете Октай във фб групата - '' Амнистия, топла храна и орден "Стара планина" за Октай Енимехмедов. '' и ''Съд за участници в боя над Октай Енимехмедов" !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
161
0
 
2
 
! Отговори
Симеон преди 11 години
Респект пред Октай Енимехмедов. Далеч не е примерен човек в житието си, но какви хора може да имаме в тази мафиотска обстановка от десетилетия! Замислете се че преди над 140год дори хора като Ботев, Левски или Раковски са смятани за престъпници поради убежденията си...Това което се случи е срам за една партия, претендираща за права и свободи.
160
0
 
2
 
! Отговори
Отчаян преди 11 години
Каквото и да говорим, иска се яко дупе за да излезеш срещу човек който е строго охраняван...
159
0
 
3
 
! Отговори
tdmils преди 11 години
Лош сценарий на ДПС !!! Първо ,боксьор на 25 години СЕ ДАВА НА ЕДИН ВЪЗРАСТЕН МАФИОТ??. Второ, ОПИТ ЗА УБИЙСТВО С ГАЗОВ ПИСТОЛЕТ СЪС САМО ТРИ ПАТРОНА, ОТ КОИТО ДВА СИГНАЛНИ И ЕДИН С ЛЮТ ПИПЕР ?? И трето , КАК Е ВЛЕЗНАЛ ЧОВЕК С ПИСТОЛЕТ, ПРИ ТАЗИ ОХРАНА??? Това ми прилича на "САМОУБИЙСТВОТО" НА НАЙ-ПРИБЛИЖЕНИЯ НА ДОГАН-сергей,сава,ангелов, ОТ КОЕТО ДОГАН СЕ ИЗМЪКВА НЕНАКАЗАН ЗА ТОВА "УБИЙСТВО"??? Има съмнение, че третия куршум с ЛЮТИВ ПИПЕР Е ОТ ЛЮТВИ МЕСТАН-павел!!?? Докога ще траем тези ***
158
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Затвор за ш*баните делегати, които пребиха човека!!! Ако това не стане, властта в тази държава ще страда...