Покушението срещу Доган било солова изява, няма съучастници

Повдигат на Октай 2 обвинения - за хулиганство и закана за убийство
Обновена: 20 яну 2013 10:09 | 20 яну 2013 10:08,
287
Покушението срещу Доган било солова изява, няма съучастници
Снимка: Reuters

На нападателя на Ахмед Доган - Октай Енимехмедов, предстои да бъдат повдигнати две обвинения – за хулиганство и за закана за убийство. 25-годишният бургазлия ще бъде задържан за 72 часа, съобщи пред bTV градският прокурор на София Николай Кокинов.

По думите му данните от експертизата на оръжието, с което Енимехмедов заплаши лидера на ДПС в събота, показва, че обективно не би могло с него да се осъществи убийство или да се стигне до смърт на нападнатия.

Кокинов подчерта, че атаката по време на конгреса на партията в НДК е солова проява, решението е било взето лично от нападателя и няма доказателства за негови съучастници.

На въпрос дали мотивите за случилото се преди ден са лични, градският прокурор заяви: „До голяма степен бих казал да” и допълни, че няма доказателства, задържаният мъж да е невменяем.

Още по темата
Според магистрата не е необходимо да се търси отговорност на делегатите, реагирали агресивно срещу заплашилия лидера им млад мъж. 

„Неминуемо в такива ситуации се причиняват вреди, не сме обсъждали такава мярка. А и не е необходимо според мен. Просто изненадата беше пълна за всички в този момент”, каза прокурорът.

По думите му е твърде рано да се говори за оставки в НСО или други институции заради този случай – към момента усилията били насочени към събиране на доказателства.

В понеделник случаят отива към Районна прокуратура, допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


287
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
211
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Октай трябва да участва в някой екшън филм,може в продължението на "Матрицата"Момочето сбъдна мечтата си да стане звезда
210
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
porachitel lutfi mestan ,borba za vlast.
209
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
озверелите башибузуци какво ще ги правите
208
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЩЯХМЕ ДА ЗАГУБИМ ВЕЛИК ХИДРОИНЖИНЕР/доган/
207
0
 
2
 
! Отговори
Какво ли ни чака преди 11 години
Идването на Местан е опасно за Българите. Който не вярва, да прочете изявленията му по повод на лъжеатентата. Плюс това, че е експанзивен; първо приказва, после слуша, какво му говорят. Която и да е партия се съюзи с ДПС, се насажда на пачи яйца. Очаквам още провакации срещу Българите и България.
206
0
 
0
 
! Отговори
Мордор преди 11 години
Имам 3 по български и съм на три водки :) Мерси за забележката :)
205
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И никой ли няма да обясни как е попаднал сред гостите? :)
204
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
и биячите ще си получат обвинението
203
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До г-н Мордор. Ей ОРКА научи се първо да пишеш. Пише се ситУация и Взрив бе ***.
202
0
 
1
 
! Отговори
съд за делегатите преди 11 години
Прокуратурата незабавно да повдигне обвинения срещу озверелите ***, които ритаха момчето докато беше обезвредено на земята от служителите на НСО. Тази осверепяла *** е по опасна от младежа, който единствен в тази държава има смелостта да покаже гражданската си позиция срещу гнилото ръководство на ДПС. Един български гражданин от турски произход показа повече решимост и желание за промени в България отколкото нас етническите българи.
201
1
 
0
 
! Отговори
Мордор преди 11 години
ДА беше взел поне един воден пистолет щеше да е по забавно хаха! Много ми се иска всички *** където го биха тоя пич да ги съдят за побой а леле едва не го на22аха , гащите му свалиха чак хаха ! Има си бодигардове *** такива нали затова им плащат ! Толкова сте смотани , че усложнихте повече ситоацията бе *** смотани , ако се беше натъпкал със зрив знаете ли каква ваденка щяхте да станете по стените хахах!
200
0
 
0
 
! Отговори
логика преди 11 години
Каквото и да се случи там, едно е сигурно, България и ние българите загубихме от него. Това отваря пътя за етнически претенции, за политически пазарлъци, за неочаквани обществени събития. Ние българите, тъй като държавата все още е наша, сме призвани, както да опазим обществения ред и мир, така да опазим България цяла, така и да въдворим гражданския ред, когато държавата не може. Трябва да сме мъдри, трябва да сме спокойни, трябва да сме уверени в демократичните си убеждения, заради България.
199
0
 
0
 
! Отговори
логика преди 11 години
...7. Доган, според мен също не знаеше, че ще го атакуват ...Някой, най - вероятно е поръчал това и го е организирал точно така, че да изглежда нагласено, извършителят е бил въведен в заблуждение, НСО през цялото време изглеждаше все едно не знаят какво се случва, но някак си не бяха много дейни нито в предотвратяването на опита, нито при осигуряване на местопроизшествието, нито при опазване и извеждане на извършителя. Който, каквото и да е целял, не се получи, а Доган обра лаврите, случайно.
198
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ee,уж знаеше Доган,пък се напика ...май си беше истинско ..
197
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** мюсюлмански
196
0
 
0
 
! Отговори
логика преди 11 години
...3. НСО нанесоха основните телесни повреди на нападателя, при извеждането му (стълбите), а и го държаха, за да може делегатите да се саморазправят с него, показно.4. Бележката, която са намерили в дома на извършителя (съставена от изрезки: "трябва да действаш сам";5. Това беше добре обмислена инсценировка като извършителят си мислеше, че ще извърши действително покушение, според мен той беше искрено учуден, че не произведе изстрел.6. Всичко беше планирано, така че да изглежда театрално ...
195
0
 
1
 
! Отговори
Какво СДС преди 11 години
Най-пропадналанта партия - крадци и престъпници!
194
0
 
0
 
! Отговори
логика преди 11 години
Независимо каква информация официално ще изнесат разследващите, за мен нещата изглеждат така:1. Това е организирана инсценировка, в която участва повече от един човек (извършителя), според мен беше очевидно, че извършителят беше убеден, че ще стреля и направи няколко неуспешни опита да произведе изстрел;2. Поне от кадрите, които видях, за мен никак не е сигурно, че именно газовия пистолет е оръжието, с което беше извършено престъплението, делегати пазеха пистолета, други изземваха ножове ...
193
0
 
0
 
! Отговори
Комунист преди 11 години
Как така засече на два пъти този пистолет?Няма покушение.Всичко е една голяма парлама.Живеем в държава,където няма закони и всеки си прави каквото иска.Един велик Теди Москов ще се откаже от българското си гражданство,защото ясно вижда на къде отиват нещата.Всичко пропада.Кой би искал да убива Доган - каква полза от това?
192
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма съучастници, но има поръчители. Има хора, които знаеха за цирковия номер, изгледаха го, боя над нападателя се получи много автентичен. Сега обществото се чуди какво е станало там. Самия г-н Доган знае много добре.