Проверяват болница как е лекувала дете с тумор в мозъка

След две операции у нас родителите търсят спасение в Турция
7 фев 2013 17:30,
35
Проверяват болница как е лекувала дете с тумор в мозъка
Атанасова разпореди проверка заради малкия Ники. Снимка: архив, БТА

Изпълнителна агенция „Медицински одит” започва проверка в УМБАЛ „Света Анна” - гр. София във връзка с лечението на 10-годишния Николай Марков от гр. Добрич, на който Фондът за лечение на деца му отказа операция в чужбина.

В лечебното заведение са му направени две операции за отстраняване на тумор в мозъка, който е открит през април миналата година. Извършени са му и 33 курса по лъчетерапия, но по мнението на родителите промяна в туморното образование няма и детето трябва да бъде оперирано трети път.

След съвет от лекарите семейството на малкия Ники решава да заведе детето в Турция. Неврохирург в клиника в Истанбул им дава надежда за успешно отстраняване на тумора, което обаче ще им коства 30 000 долара.

Тогава майката подава документи във Фонда за лечение на деца в чужбина. Следва отказ, защото по мнението на специалистите операцията може да бъде извършена и у нас.

Предмет на започващата проверка на Агенция „Медицинския одит” е изясняване на всички обстоятелства по проведеното в болницата „Света Анна“ лечение.

Въз основа на проверка на цялата медицинска документация проверяващите ще излязат със становище до каква степен лечението отговаря на медицинския стандарт и правилата за лечение, уточняват от здравното ведомство.

Заповедта за проверката е подписана от здравния министър Десислава Атанасова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
2
 
4
 
! Отговори
ДО DAMATA преди 11 години
" Кибер нож "- гола вода !!!
30
3
 
7
 
! Отговори
ПОРЕДНАТА... преди 11 години
реклама за " турски " болници, които всъщност са " американски ", а най- точно казано- еврейски ! Колко трупа се върнаха от прехвалената " турска " медицина- защо тази дуловка на снимката не съобщи статистиката ? Ще лекуват чрез операция недостижим астроцитом в мозъка в Турция- тези лъжци трябва да бъдат съдени, а достойното поведение на българския лекар издигнато в култ ! Нещастници продажни- продадохте и майчиното си мляко за пари- долни политически твари !!!
29
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В здравеопазването е най голямата корупция и ограбване така не може повече да продължава те са си измислили начин как да си крадат пари законно
28
2
 
4
 
! Отговори
bubblehead преди 11 години
до никъде не доведено българското здравеопазване ами българското простолюдие съвсем откачихте в егалитарните си нагласи ...
27
8
 
17
 
! Отговори
damata преди 11 години
нашето здравеопазване е доведено до нивото му от петдесетте години на миналия век докато турците са много по-напред от нас за съжаление- щом в Одрин имат клиника в която работят с кибер нож какво да говорим! Нашето лекарско съсловие се е втренило само в парите които носят пациентите и науката и новостите са завряни в ъгъла!
26
2
 
5
 
! Отговори
Кабули преди 11 години
Ало, образованите писачи, дето ближете моливите, както гей ближе ***, пише се "туморното образувание..."
25
4
 
3
 
! Отговори
Митко преди 11 години
А къде пише,че първия път са отворили главата на детето не от страната на тумора?Ако е вярно,докторите са не за затвор,а за разстрел.Преди време една докторка беше оперирала здравото пръстче на едно дете.Толкова са самоуверени.
24
5
 
7
 
! Отговори
damata преди 11 години
В България нищо не се лекува вече! Само пациентите се уморяват по-бързо да не говорим пък за онкозаболяванията само химиотерапии до безкрай и то до самия край!
23
2
 
14
 
! Отговори
mary преди 11 години
До bh Всеки,които е бил в Турция казва,че в повечето неща е много по-развита от България,а специално за болниците нашите са по-зле отвсякъде.
22
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е те пък намерили къде да търсят спасение. Вместо да отидат в някоя цивилизована страна в западна Европа, те се бутат в азиатска ислямска дупка. Сигурно опира до пари..
21
5
 
16
 
! Отговори
пешка преди 11 години
И за тези който незнаят в болницата в инстамбул наистина се работи качествено .знам от опит
20
4
 
3
 
! Отговори
пешка преди 11 години
Някой специялисти като видят ,че е трудно и се отказват Но наистина има специялисти в България който магат да махнат тумора.Просто детенце е попаднало при най рекламирания но вече не най-добрия специялист.Лошоте ,че в такива ситуаций пациенте нямат време да чакат и да се интересуват по-подробно.
19
2
 
23
 
! Отговори
Гражданин на Българи преди 11 години
Оставете проверки оставете всичко това е свободия и харчене на пари . Помогнете на детенцето госпожо министър , ако беше вашето дете проверка на болницата ли щяхте да правите или ! Призовавам всички български граждани да бъдят 100 процента съпричастни със случая на болното дете Николай Марков от Добрич .
18
15
 
7
 
! Отговори
bh преди 11 години
Ало, от кога Турция стана по-развита държава от България!? Случая може да е сложен но пациент няма да върнат турците ... но гаранция никаква ... Умната хора че ставате на курбан на глупоста си и проклетията си !
17
8
 
6
 
! Отговори
bh преди 11 години
Друго , 30 000 евро не са много и ако майката така е решила сигурен съм че има програма за разсрочено плащане в турската болница ... такъв е живота , къде е драмата!? НЯМА ДЪРЖАВА по света където всички медицински процедури да са покрити от касата , оставаме на страна че в повечето държави няма каса , а здравната каса е собствения джоб... Докторите явно са сгафили но трябва да се иска разследване на случая и търсене на най-добрия доктор... Като отидеш в Турция от докторите там ще чуеш тока което искаш да чуеш , но се съмнявам да са по наясно от нашите какво правят. Ало, от кога Турция ста
16
6
 
2
 
! Отговори
Em преди 11 години
Просто сте неотразима,не им обръщаите внимание на злобните и дребни душички г-жо министър давайте все така, не мога да спра да ви се любувам и искрено ви се възхищавам! Стремя се всячески да ви имитирам но за съжаление не мога да достигна и стотна от вашият чар! Всичко най най ви желая!
15
8
 
5
 
! Отговори
bh преди 11 години
жалко за детето но изглежда ще стане за курбан на простотията на майка му .... Начи другари от това наше бясно простолидие дето все на бунт го избива , в България току що се появяват правила и вместо да ги приветстваме ние веднага си отваряме големите отровни усти да плюем ... нищо че до вчера плюехме и продължаваме да плюем неуредиците у нас . И нищо че надали има такава държава с фонд за лечение на деца в чужбина ( защо богатите държави не се нуждаят от лечения в чужбина, а бедните държави нямат възможнст) ... ама това не ни пречи да подивяваме в омразата си към държава , институции, полити
14
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Грамотност"туморното образование" - това образОвание дали не същото като вашето от Синсити и чалгата с Азис, а? Бива ли такава неграмотност бе. Една дума не можете да напишете правилно. Тумора се бил образОвал Ама ходил на училище. Ходил в образОвателното министерство за да се учи и да сполучи. Ами как ще им отпуснат пари за образОван тумор. Не искат да изтичат образОваните кадри (тумори) в чужбина. Трябва да си стоят тук.Браво на грамотните драскачи които ги е срам да се подпишат под статията
13
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ооооо това е любовчийката, кифла!
12
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
SLED KATO PROVERIH , USTANOVIH CHE NE SAM SE NASRAL.A TOVA CHE MERISHE NA OKOLNITE I VIZDAT NASRANIA MI ZADNIK SI E TEHEN PROBLEM.