В кома са двама от младежите, пили течност за чистачки

Останалите са в тежко, но стабилно състояние
14 фев 2013 09:20,
62
В кома са двама от младежите, пили течност за чистачки
Снимка: архив, Булфото

Състоянието на двамата пациенти, отровили се с течност за чистачки - 18-годишното момиче и 16-годишното момче, остава крайно тежко. И двамата са в кома и в централната реанимация на „Пирогов“, съобщиха от лечебното заведение.

Още по темата
17-годишният младеж, който беше в Детската реанимация, вече е преместен в Детската токсикология. Той и останалите трима пострадали, настанени в Клиниката по токсикология, продължават да са в тежко, но стабилно състояние.

На 10 февруари в благоевградското село Падеш шестимата младежи се събрали на купон и изпили три литра от течност за чистачки, мислейки я за ракия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
1
 
! Отговори
нели преди 11 години
Борете се дечица ,не се предавайте,дано се оправите и се приберете живи и здрави.
56
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Каква ли ракия варят в това село, че я бъркат с течност за чистачки, не ми се мисли.
55
1
 
4
 
! Отговори
тцЪ преди 11 години
Едно нещо има, което не трябва да остане ненаказано - ГЛУПОСТТА! Да, всеки се е напивал, всеки е бил в пубертета и се е правил на по мъж, отколкото е, но да изпиеш ТРИ ЛИТРА течност за чистачки и да не разбереш какво е?!?! Колко *** и/или пиян трябва да си?Дано се оправят, но категорично не ги съжалявам. Главата служи, за да се мисли с нея, а не за да помага да се пази равновесие!
54
11
 
4
 
! Отговори
ЕГАТИ , ПИЯНИЦИТЕ... преди 11 години
...ДА *** .....!НА БЪЛГАРИЯ ----НЕ Й ТРЯБВАТ ...НИТО РУСКИ , НИТО БЪЛГАРСКИ ПИЯНИ ***!ПИЕ СЕ.... ЗА ЗДРАВЕ , КОМПАНИЯ, НАСТРОЕНИЕ И УДОВОЛСТВИЕ !!!!КОЙТО НЕ ЗНАЕ ДА ПИЕ ----ТОЙ НЕ ЗНАЕ И ДА ЖИВЕЕ!НЕКА МРЕ , ТОГАВА....!
53
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
родителите да плащат за лечението.те носят отговорност за тея ***.или са ги оставили на самотек,па квото стане.
52
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НЕКА ВСИИЧКИ *** ДА ИМ СЕ ДАДЕ НА ВОЛЯ ТЕЧНОСТИ ЗА ЧИСТАЧКИ И СПИРТ МЕТИЛОВ И ДА ПИЯТ НА ВОЛЯ А ПИРОГОВ ДА СЕ ЗАТВОРИ С ЗАКОН ЗА ТАКИВА *** тЪКМО ЩЕ ОСТАНЕ ИНТЕЛЕКТА НА НАЦИЯТА ЗАЩОТО ТОЗИ *** КОЙТО Е ПОВСЕМЕСТЕН ГУБИ ВРЕМЕТО НА ЛЕКАРИТЕ И УТРЕ ЩЕ РЕЧЕ ДА ПИЕ КИСЕЛИНА ИЛИ БЕНЗИН ДА СПАСЯВАТ ПОДОБНИ ОБЩЕСТВЕННО ОПАСНИ *** ?
51
0
 
6
 
! Отговори
JIKO преди 11 години
ABE SEGASHNATA MLADEJ BEZ MOZACI LI SE RAJDA ILI POSLE IM GI VADIAT OT PAINERA?
50
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
бе днешната младеж щото е хиперактивна, та затова.....най-потресаващото е количеството, което са изльокали. че са се объркали заради бутилките, ясно. ама да се объркаш, та да изпиеш такова количество.......
49
2
 
5
 
! Отговори
lapeto преди 11 години
ostanalite sa v tezko,no stabilno sastoianie tova ne moga da go razbera kakvi negramotnici pisat tezi statii
48
1
 
8
 
! Отговори
стив преди 11 години
Боже опази младежите, нека да се дсправят и останат сред нас
47
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Като излязат от кома им дайте да си пийнат малко антифриз, а след това маслко за двигател и накрая по желание на пациента - дизел или бензин. На което реагират най-добре, явно то е за тях...
46
2
 
9
 
! Отговори
Мариа преди 11 години
Боже,дано оцелеят тези деца!!
45
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Спомням си първото ми напиване с ракия. Бях малък на 14-15 години. Голям мерак да съм като големите мъже. Баща ми ме набара и такъв голям бой ми тегли, че още ми държи влага. Това ми беше буквално първото и последно пиене на ракия. От тогава не съм и помислял за ракия. В началото му бях сърдит, но сега съм му безкрайно благодарен. В началото ми трябваше малко страх, после като станах на 17-8 ми дойде акъла. Вече съм на 23 и рядко пия повече от 2 бири. Не са нужни опиати, за да си весел!
44
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Даже според мен са знаели, че това което къркат е течност за чистачки, но нали сегашната младеж е много умна и си мисли, че всичко дето хвърчи се яде. След две шишета ракия са си рекли - що да не опукаме на тате антифриза - мирише на плодова и има подобен вкус. И да ги съживят от тях вече хора не става.
43
1
 
5
 
! Отговори
Х преди 11 години
ТЕ ПАДНАХА, ДРУГИ ЩЕ ГИ СМЕНЯТ И ТОЛКОЗ КАКВО ТУК ЗНАЧИ НЯКАКВА СИ ЛИЧНОСТ.
42
0
 
29
 
! Отговори
iphone user преди 11 години
Този случай звучи невероятно просто. Как е вьзможно течност за чистачки да бьде обьркана с ракия... И да бьдат изпити 3L... То и ракия в толкова количество ще ги откара в болницата. Честно казано, дори не знам как да коментирам...
41
3
 
19
 
! Отговори
До 2 преди 11 години
Пич, не знам какво детство си имал, но аз въобще не изключвам варианта ако св върна на 17 години да изпия течността за чистачки. Колко ми разбира на мен главата тогава, знам че мирише на спирт. Някой пълен *** го е налял в бутилка от безалкохолно. Има течностти дето миришат точно като някои домашни ракии.Имало да става. *** работа, но не винете толкова децата. И ние сме били на 16 и ние сме има пуберски напивания,, дето не знам какво става. Стечение на обстоятелствата. Дано се оправят!!!!!
40
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А знаете ли защо не са различили вкуса на антифриза... защото преди това тия юнаци са обърнали две шишета ракия и на следващото слизане в мазето са докопали грешните шишета. Щом на 18 са стигнали до такива количества, сами си вадете сметка откога практикуват.
39
0
 
20
 
! Отговори
. преди 11 години
Дори ракия да беше 500 грама са си сериозно количество дори за възрастен човек, а май са пили и преди това ..ужас.
38
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Кой е налял течност за чистачки в такива шишета и защо не е сложил някакъв предупредителен знак ?????????? Отрови не се наливат в такива шишета от бира или кола примерно , а ако се наложи се слага предупредителен знак внимание отровни и пр. ЕЛЕМЕНТАРНО Е ! Не винете децата/ младежите !"Ако ти дадът едно *** опаковано като шоколад, ти цялото ли ще го изядеш заради опаковката?! Нали още като опиташ веднага ще го изплюеш (предполагам).