"Подкрепа" се тъкми за национална политическа стачка

Oт синдиката имат 6 искания към бъдещия служебен кабинет
21 фев 2013 18:55,
66
"Подкрепа" се тъкми за национална политическа стачка
Снимка: Dnes.bg

Национална политическа стачка ще организират КТ „Подкрепа”. Това ще се случи, ако не бъде изпълнено искането им за създаването на обществен съвет към служебното правителство. 

От синдиката настояват гражданите да участват в дебатите за промените. „Във евентуалната стачка ще се включат хора от всички браншове”, съобщи пред Dnes.bg лидерът на КТ „Подкрепа” в Пловдив Атанас Кръстев. Според него напрежение има сред учители, минори и хората от здравеопазването. 

От синдиката излязоха в декларация с шест конкретни искания към бъдещото служебно правителство. Сред тях са разсекретяване на договорите с енергийните дружества и ясни механизми, с които да се свали цената на тока.  

„Настояваме и за праг на бедност, защото само у нас няма такъв”, каза още Кръстев.  

По думите му не е нормално да се твърди за увеличение на заплатите, а да има нищожно такова само при минималната работна заплата.  

„Готови сме за национална политическа стачка”, категорични са от КТ „Подкрепа”.  Те настояват и за разследване на всички членове на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още по темата: стачкаподкрепа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
27
 
! Отговори
възмутен преди 11 години
Я изчезнете от хоризонта! Къде бяхте като управляващите ни скубеха, замразиха доходите за сметка на тлъстите си заплати и бонуси, кражбите им на здравния ни резерв, лишаването ни от право на качествена медицинска помощ, за която си плащаме! Да не сте посмели да изпълзите от удобните си местенца и се мазнете на ГЕРБ! Къде бяхте да отстоявате правото ни на достойно пенсиониране и достоен живот в собствената ни държава! Вие сте плюнки и ***!
32
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Оооооо, в България имало синдикати, супер изненада. Те май като политиците си седят удобно и никого не защитават, но си вземат членски внос. Навсякъде къде каквито екстри имаше за работещите изчезнаха, но те подписват и сякаш защитават работодателя, но не той им плаща. Синдикатите са също толкова менте, колкото и политиците, те не защитават работника. Позволиха на хората да им намалят отпуските хей така, което означава че не работят, но сега се обаждат да яхнат гребена на вълната.
31
0
 
10
 
! Отговори
Гражданин на РБ преди 11 години
До 34Няма държава без данъци. Без тях няма Закон и институции, които да съблюдават изпълнението му. Това, което трябва да се направи, е да се създадат политици и управници, които да съблюдават законите в държавата. След това биха могли да дойдат и нови закони, обслужващи обществения интерес.Фокусът е в хората, които ни управляват: 1) Амбициозни, властолюбиви, безскрупулни опортюнисти, или 2) Съвестни, човечни, здравомислещи стратези.М?:-))))))
30
4
 
16
 
! Отговори
не на монополите преди 11 години
Хора, разбийте монополите. Не пазарувайте от големите вериги аптеки, супермаркети, които убиха малките и средни производители в България, не плащайте още данъците си, забравете за глобите, сметките за ток и парно. не давайте пари на държавата и монополистите. Не заслужават
29
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не сте много справедливи по отношение на синдикатите,защото аз си спомням как няколко пъти се опитваха да организират протести и излизаха една шепа хора.Така че вярно е,че са закъснели,но щом искат да помагат нека приемем помощта им.А всички протестиращи трябва да се обединят,да излъчат най-достойните между тях,да образуват партия и да участват във властта,като представители на новото време.Друг начин няма.Бесцелното шляене по улиците може да дведе единствено до анархия.
28
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не само "Подкрепа" и КНСБ трябва да се включи.Да обединят всички искания,да ги систематизират и твърдо да ги отстояват.Въпреки,че участието им е закъсняло все още имат шанс да помогнат на хората в техните справедливи искания.
27
0
 
18
 
! Отговори
Гражданин на РБ преди 11 години
В общество, в което максимална печалба получават банките, търговците - голяма или средна, а производителите на блага са експлоатирани максимално, с минимална печалба - колкото да продължат мизерното си съществуване, парите нямат никаква основа и представляват само инструмент, за МАНИПУЛИРАНЕ на обществото.Елементарно, Уотсън!Никой в западните общества още не посмял да отрече "Капиталът" на Маркс. Напротив, изучават го.
26
0
 
19
 
! Отговори
Гражданин на РБ преди 11 години
Какво ще кажете, например, за модел на обществото, при който производителите получават максимална печалба. Банкерите - средна, а търговците - средна, или малка, в зависимост от това, колко са добри в търговията.М?Ще бъде общество на изобилието. На блага.Да, но това не е изгодно на текущата световна банково-борсова система, където личната печалба е поставена над общочовешките интереси.Елементарно, Уотсън, нали???:-))))))
25
1
 
15
 
! Отговори
Гражданин на РБ преди 11 години
До 24Национализация на банките няма как да стане, щото те са част от глобална система за контрол над света. Те управляват стока, която, уж е "ценна", а цената й може да бъде променена с ПЪТИ само за часове, от тези, които имат МНООООГО от тази стока.Банките са инструмент за контрол на държавите.Само комунистите ги национализираха и се видя докъде го докараха.Другаде трябва да се търси разковничето. Например, банките да обслужват ПРОИЗВЕЖДАЩИТЕ "ДОБАВЕНА СТОЙНОСТ". А не да паразитират в/у тях
24
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
де.а и синдикатите ви прости ПРОСПАХТЕ ПРЕХОДА вие не сте институцията която трябва да бъдете ПРОДАЖНИЦИ - продадохте хората за да се налапате, набутани сте във всякакви бордове и цоцате пари и не правите абсолютно нищо страхливи мишки надупени , езиците ви са все в задниците на управляващите. АРЕ МАРШ И ВИЕ
23
3
 
5
 
! Отговори
Подкрепа за ГЕРБ преди 11 години
Вижте младежкото ГЕРБ: btvnews.bg/bulgaria/edinni-balgari-za-miren-svyat.html. Харесва им, защото никой не ги притесняваше да си плащат сметките.
22
1
 
16
 
! Отговори
gost преди 11 години
А досега защо не я организирахте тази стачка а чакахте пак наготово да изпъкнете..Време е и КНСБ да се влкючи вече....
21
1
 
21
 
! Отговори
9689 преди 11 години
И тези тоталитарни плъхове почнаха да изпълзяват,безсрамници къде спахте до сега.Впрочем и други крадци и некадърници почнаха да дават акъл-Софиянски,Иван Нейков,Маричков,че и Владо-въргала.Остана ха Азис и Златка.
20
0
 
16
 
! Отговори
Искания преди 11 години
Ето с две думи есенцията на протестите: Който и да спечели парламентарните избори, незабавно да ревизира приватизационните договори и да развали тези, които не са се изпълнявали коректно. Пълна и незабавна национализация на ВСИЧКИ стратегически отрасли. Държавно управление на монополите и банките и СТРОГ граждански контрол над това управление. Само това да направи следващото правителство, ще е достатъчно да се стабилизира страната.
19
0
 
13
 
! Отговори
mimik преди 11 години
TREN4EV *** SEGA LI SE SETI BE.NE TE E STRAM
18
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НЕКА ИЗЛЕЗНАТ НА УЛИЦАТА ПОДКРЕПАЧИТЕ И И ЩЕ БЪДАТ ЛИНЧУВАНИ НА СРЕД ЖЪЛТИТЕ ПАВЕТА. КЪДЕ БЯХА КОГАТО НИ ЗАМРАЗИХА ЗАПЛАТИТЕ И ПЕНСИЙТЕ? КАДЕ БЯХА КОГАТО НИ ВДИГНАХА ГОРИВАТА ТОКА ВОДАТА ПАРНОТО ПРОДУКТИТЕ ОТ ПЪРВА НЕОБХОДИМОСТ БЕЗ КОИТО НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ОЦЕЛЕЕ? КЪДЕ БЯХА КОГАТО 500 000 ЧОВЕКА ОСТАНАХА БЕЗ РАБОТА? КЪДЕ БЯХА КОГАТО УНИЩОЖАВАХА ЗАВОДИТЕ И ФАБРИКИТЕ? КЪДЕ БЯХА КОГАТО ПРОДАДХА ЕЛЕКТРОПРЕНОСНАТА МРЕЖА И ЕРЕПЕТАТА? КЪДЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ??????
17
0
 
18
 
! Отговори
а преди 11 години
лешоядите
16
0
 
23
 
! Отговори
казепа преди 11 години
Тъкмяла се?????????? късно е Тренчо за китка. Масон долен!
15
0
 
17
 
! Отговори
Сашето и Ванката преди 11 години
Казваме ви, че в България сега няма синдикати, които да защитават интересите на наемните работници! Те не са ви отстояли нито едно право пред работодателите(капиталистите)- вие нямате право нито на свястно работно време, нито на почивки, нито на нормални отпуски според стажа, нито на допълнително плащане за работа във вредна среда ,нито пък да идете на почивка от фирмата в която работите и още и още ..................Така че тези *** по-далече от вас иначе пак ще ви говорят цветни глупости!
14
0
 
17
 
! Отговори
иво преди 11 години
А аз -само едно.Тренчев да се маха.