"В живота на Бойко Борисов заплахите са ежедневие”

Преглед на печата на 23 февруари 2013 година
Обновена: 23 фев 2013 09:25 | 23 фев 2013 09:10,
425
"В живота на Бойко Борисов заплахите са ежедневие”
Бойко Борисов. Снимка: БТА

"В живота на Бойко Борисов заплахите са ежедневие, но той не ги афишира", казва в интервю за "24 часа" председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев. Той обяснява, че докато е бил главен секретар на МВР, Борисов получавал много заплахи за живота си от престъпните структури.

"Върхушката на ДПС е единствената, която говори за напрежение и заплаха за етничекия мир в страната. Българи и мюсюлмани по места се разбират прекрасно", категоричен е Велчев. И допълва, че ДПС не е партия, а силна икономическа империя.

Ежедневникът представя и позицията на председателя на ДПС Лютви Местан, който поиска вчера, с писмо до президента, да  получи достъп до секретния доклад, цитиран от Борисов: "Или разсекретяване, или Борисов на прокурор", категоричен е Местан.

В разузнавателния доклад със сигнала за готвеното покушение срещу Бойко Борисов името на Ахмед Доган се споменава наистина, но я няма точно думата "поръчител", разясняват хора от службите.
По въпроса "Преса" твърди: "Сигналите за атентат срещу премиера са фалшиви". Генерали опровергават
министър-председателя. ДПС дава Борисов на главния прокурор.

"Труд" алармира на първата си страница: "Повече от 40 закона пред провал". Вчера по спешност парламентът избра за конституционен съдия зам.-председателя на Върховния касационен
съд Гроздан Илиев, издигнат от ГЕРБ. Във вторник НС ще решава съдбата на АЕЦ "Белене", след провалилия се заради ниска активност ядрен референдум. Темата на вестника оповестява, че новият служебен кабинет, ще ревизира ГЕРБ.

На вътрешните си страници изданието информира за временното отстраняване от постакмет на Несебър на Николай Димитров (независим), обвинен за строителство и разкопаване в защитената територия на терена до несебърския квартал "Черно море", около който гръмна скандала Дюнигейт. Това е постановил в петък Бургаският окръжен съд.

Цялото политическо ръководство на МВР и шефът на ГДБОП Станимир Флоров да бъдат отстранени от служебния кабинет, настоя лидерът на БСП Сергей Станишев на консултациите при президента.
Само така може да стане факт постигнатото общо съгласие за провеждане на честни и демократични избори, които ще се проведатмежду края на април и средата на май, разяснява "Дума".

"Стандарт" изказва предположението, че премиер на бъдещото служебно правителство ще е Андрей Делчев, председател на Българската петролна и газова асоциация. В публичното пространство се споменават още две известни имена като предводители на sos кабинета: това на Саша Безуханова, директор за публичния сектор на "Хюлиет- Пакард" в Централна и Източна Европа и всички развиващи се пазари в общо 63 държави, и името на политолога Иван Кръстев, председател на УС на Център за либерални стратегии и изследовател в Института по хуманитарни и социални науки във Виена (IWM Vienna).

"24 часа" търси още на първа страница отговор на въпроса: "Какво иска улицата?" Съботният очерк на изданието очертава границите, в които се разполага този отговор: Велико народно събрание и нова конституция; по-малко депутати - от 240 на 100 или 120; мажоритарни избори, при които народът има народни представители, а не партиите; механизъм за отзоваване на народните представители; възможност за отнемане на имунитета на депутатите; най-много до 2 мандата на депутат; пряк избор на съдии, прокурори и полицейски началници, което ще елиминира ВСС - много компрометиран в последните години орган. Изданието оповестява и адресата на следващото недоволство - банките.

Надсловът на протеста срещу тях е: "Срещу банковия произвол и безхаберието на БНБ", насрочен за неделя, пред стъпалата на централната банка.

"Забравете фразата "не може", когато става дума за благото на хората", призовава в интервюто си за "24 часа" омбудсманът на Републиката Константин Пенчев. "Хората има за какво да протестират и да са по улиците - в криза, безработица, бедност - не може да липсва яснота как се формират сметките. С години е пренебрегвана възможността гражданите да искат промяна на общите условия в договорите с всички монополи и банките. Уж са равнопоставени страни по договорите, но общите условия се пишат едностранно от монополите и банките и хората нямат право на мнение, не могат да искат промяната им", обяснява омбудсманът.

Лицата на протеста се събират на тайно място днес - оповестява "Труд" - за да обсъдят общи искания към държавата, парламента и президента.

"Роми, военни, превозвачи излизат на улицата", информира "Сега". Днес организатори от цялата страна се събират в Сливен, за да обединят исканията си, а в неделя се очакват най-масовите протести от началото на кризата. Групата на протестиращите се разраства във всички посоки - вчера срещу "умните" електромери протестираха пловдивските роми.

Днес в 10 ч. в София мирно патриотично протестно шествие ще проведат военните от легия "Раковски". Превозвачи пък се възползваха от критичната обстановка и заплашиха, че също ще протестират, ако не се удължи срокът за поставяне на фискални апарати в автобусите. Той изтича на 31 март и веднъж вече беше удължаван. Така, започналите като протести на пострадалите от монополите и срещу високите сметки за ток и парно, окончателно ще се превърнат в протести на всички и срещу всичко. Ромите в Пловдив искат смяна на електромерите и изтеглянето на EVN. Те ще протестират днес и в неделя заедно с общите протести.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


425
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
338
0
 
16
 
! Отговори
БГ преди 11 години
ТИЯ ВСИЧКИТЕ СИ ИЗУЧИХА ДЕЦАТА С НАШИТЕ ПАРИ В ЕВРОПА И ЗАД ОКЕАНА Е ВЕЧЕ Е ВРЕМЕ ДА ГИ ВИДИМ ЗА КАКВО СА УЧИЛИ ЗАЩОТО КАТО НЕ ИСКАМЕ МАМА ИЛИ ТАТКО ДА ГО ГЛЕДАМЕ ВЕЧЕ 23 ГОДИНИ ТРЯБВА НОВА ПРОМЯНА
337
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
NIAMA LI PONE EDNA REALNA
336
0
 
14
 
! Отговори
РОКИ преди 11 години
А БЕ ХОРА В ТАЗИ ДЪРЖАВА НИКОЙ НА НИКОГО НЕ ВЯРВА ---И КАК ЩЕ ГО КАРАМЕ ТАКА ....
335
7
 
12
 
! Отговори
мафиот преди 11 години
Не са искали не са го гръмнали тоя процентаджия !
334
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако не си крал и не си в разни мафиотски структури няма да те заплашват.
333
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НИКОГА ПОВЕЧЕ ТОЗИ *** В УПРАВЛЕНИЕТО НА СТРАНАТА !
332
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
СТИГА С ТОЗИ ***-МИЛИАРДЕР И ЩЕРКА МУ В АМЕРИКА Е МИЛИОНЕРКА..С ЦВЕТЕЛИНКА ЗАГРАБИХА ПОЛОВИН БЪЛГАРИЯ..ПИСНА МИ ОТ НЕГО..СТРАХЛИМЕЦ И ***-НАХАЛНА МУТРА!!!
331
9
 
8
 
! Отговори
змей Горянин преди 11 години
Тук пак започна да се пише , кой колко лош е ! Докога ще се подавате на партията която внушава за Враговете които трябва да бъдат унищожени. 45 +23 години лакеите на ком-партията си служат със сплашване , шантаж и физическо елиминиране. В деня на почит пред човека сложил костите си за да има свободна България над главата ми хвърчаха камъни от "незнайни протестиращи" и удряха други протестиращи. По форумите стотици писачи леят ругатни , обиди и всяват отрицание с една единсвен цел : да няма г
330
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В момента по телевизия АЛФА се показаха руските шпиони - истинските подстрекатели на протеста. Това са гравитиращите около РОСАТОМ "случайни граждани" от някаква монтанска асоциация на свободното словоОткрито призовават към хаос в държавата и размирици.Прословутият исландски модел включвал не 240 депутати, а 1000 народни избранници, които обаче никога да не се събират заедно, а да си чатят на компютъра, докато Путин ни яздиВън *** руски!
329
6
 
13
 
! Отговори
ss преди 11 години
нормално-криминално типче като негое нормална.даже май му е време някой да му опрости греховете пред господ.по долно и лицемерно същество в политиката едва ли е имало.
328
7
 
15
 
! Отговори
681 преди 11 години
Бойко Борисов беше заплашен единствено от четвърти милиард!
327
6
 
23
 
! Отговори
ПРЕДАЙ НАТАТЪК преди 11 години
ВНИМАНИЕ!ВНИМАНИЕ!АНДРЕЙ СЛАБАКОВ, КРИСТИЯН КОЕВ(ИЗВЕСТЕН ПОВЕЧЕ КАТО КРИСТИЯН КОЕН)И СЪЩЕСТВОТО ОТ НЕУСТАНОВЕН ПОЛ СОЛДЖЪРА СА ПРОВОКАТОРИ!ИЗГОНЕТЕ ГИ И ГИ ИЗОЛИРАЙТЕ!НЕ ИМ ВЯРВАЙТЕ!ТОВА СА ПРОВОКАТОРИ ИЗПРАТЕНИ ОТ ГЕРБ И ДС!СЛАБАКОВ Е КУПЕН А ОСТАНАЛИТЕ ГИ ДЪРЖАТ В ШАХ С ХОМОКОМПРОМАТИ!
326
8
 
19
 
! Отговори
ТВ7 преди 11 години
В групата "НЕ НА ИСКАНЕТО НА герб ЗА КОНТРОЛ НА ФЕЙСБУК" се появи предупреждение: "Подмяната е в ход". Твърди се, че Слабаков е щатен гост на проправителствената ТВ7, клакьор в предизборните кампании на ГЕРБ и има цитат от негово интервю, в което той споделя: "само по-заблудените искаха оставката на Борисов".
325
5
 
13
 
! Отговори
Да не допуснем преди 11 години
В момента има някаква кръгла маса на организацията''НИЕ'' на Слабаков!Не се поддавайте на манипулации!Те не представят исканията на народа!В момента в Сливен тече среща на организаторите на протестите!Вие от организация''НИЕ",НЕ представлявате НАРОДА!
324
4
 
23
 
! Отговори
Ваня Минкова преди 11 години
Не се поддавайте на манипулацията!Андрей Слабаков е подставено лице !!!!
323
8
 
14
 
! Отговори
ИЗМАМНИЦИ преди 11 години
Андрей Слабаков е подставено лице и абсолютен поддръжник на Бойко Борисов, а задачата му е да оглави партията на улицата, алармираха в социалната мрежа Фейсбук.
322
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В тая държава всичко е тайна и от кого - от народа. Категорично - за публичност и информация за всички договори, сделки, обществени поръчки и разходи на държавата. Време е да знаем и какви са заплатите, премиите, командировъчните, хонорарите за участие в експертни съвети на министрите и другите лица от висшия ешалон и т.н.
321
9
 
15
 
! Отговори
Кучешка Радост преди 11 години
Боко е заплашен от счупване на глупомера!
320
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Когато агенти на ДС станат спасители на демокрацията и пазарното стопанство, ах!
319
0
 
5
 
! Отговори
Лале преди 11 години
До Анонимен 374Абе, те хората (част от тях) най - накрая се осъзнаха, че протеста е срещу всички управлявали България от 1998 г. до този момент, но няма да ни стигне ресурса да решим този въпрос. Конституционната процедура не предвижда такъв развой. Ще ни приспят отново, ще ни нахлузят служебен кабинет, после Тройна коалиция 2 или ГЕРБ 2, без значение. После ще се успокои държавната администрация и пак наново ще си го подкара на стария глас. Няма я народната енергия, беше разпиляна в междуособ