Най-много излязоха на протест във Варна

100-тина души се събраха в София, счупиха стъкла на автомобил
Обновена: 26 фев 2013 20:45 | 26 фев 2013 19:58,
400
Най-много излязоха на протест във Варна
Най-много излязоха на протест във Варна. Снимка: БТА

Над 1000 варненци излязоха днес на протест пред сградата на Общината. Оттам те тръгнаха към Катедралния храм с кметът на града Кирил Йорданов да подаде оставка.

И тази вечер имаше групичка, която се опиташе да заглуши искането на хората. Те обаче не успяваха да надвикат протестиращите, които открито скандираха „Кметът вън”, „Киро да си ходи” и „Всеки ден ще е така до победата”.

Шествието затвори булевард бул. „Мария Луиза”. То продължи по бул. „Христо Ботев” до бизнес хотела, а оттам да стигна до офиса на Енерго Про на ул. „Девня”.  Хората избраха обратният им маршрут към Общината да мине през областната управа.

Малко преди 19 часа протестиращите стигнаха до сградата на Енерго Про във Варна. Там отново ги очакваха полицаи със свалени щитове. След кратък престой хората се отправиха обратно към Общината, минаха през областна управаV със скандиранията си те продължаваха да зоват кметът Кирил Йорданов да сдаде поста. Пред сградата на областната администрация шествието полицаи очакваха. Служителите не реда го посрещна със свалени щитове и тук.

Близо стотина бургазлии протестираха тази вечер, предаде „Фокус”. Те отново се събраха на площад „Тройката”. Митингът протече мирно, на едно място. Всеки от дошлите граждани имаше възможност да изкаже собствената си позиция за ситуацията в страната.

Поносими цени, отговорни ръководители, мислещи за народа, независима съдебна система, обезглавяване на монополите и мафията, намаляване на ДДС за лекарствата от първа необходимост и смяна политическия модел в страна бяха исканията на протестиращите.

Около 60 души се събраха на протест и пред сградата на Община Велико Търново в поредния протест срещу монополите.

Малко над сто души се събраха за пореден път и на протест в София. Те се събраха на Орлов мост, минаха през Президентството, Народното събрание и след това блокираха кръстовището на Орлов мост.

Протестиращите счупиха предното и задното стъкло на автомобил, който се опита да премине през блокадата на кръстовище, предаде "Фокус".

По-късно стана ясно, че шофьорът е блъснал леко един от протестиращите, които се опитвали да спрат автомобила.

От МВР пък съобщиха, че 24 души са били задържани по време на днешния протест в столицата. Повечето от тях са носили забранени предмети - бомбички, боксове и тн.

Протести имаше и в Пловдив, Кюстендил и други градове на страната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


400
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
PROTESTI DO DUPKA!!!!!DA IZGONIM VSICHKI NA RAKOVODNA DLAJNOST OT MAFIQTA GERB!!!!!!!!!!!!!!SEGA E MOMENTA!!!!!
19
5
 
17
 
! Отговори
Дофтур оф були преди 11 години
Абе тия дръгливи шопи не могат ли да протестират без да счупят нещо и без да се сбият с някой??
18
2
 
12
 
! Отговори
до 15 преди 11 години
1. Оставката на Кирил Йорданов2. България
17
10
 
28
 
! Отговори
Az преди 11 години
на Орлов мост обнагляха толкова вече, че започнаха да трошат колите на нормалните хора, които ходят на работа и се опитват да издърпат държавата напред. Гнус ме е от тия протестиращи маймуни с качулки. Видяхте ли какво става по БНТ1.....
16
1
 
5
 
! Отговори
valeri преди 11 години
До Варна 100000
15
1
 
2
 
! Отговори
valeri преди 11 години
100000
14
4
 
9
 
! Отговори
Андрей Луканов преди 11 години
Андрей Луканов кани лично Ричард Ран и Роналд Ът в 1990 г. да дойдат в България. Те трябва да подготвят план за преход от комунизъм към капитализъм за разоряване на България.В него участват БКП,СДС всички политици!
13
15
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бананова държава сме, щом правителство подава оставка заради няколко хиляди хаймани...
12
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тия от първия ред знаят ли какво искат
11
0
 
1
 
! Отговори
valeri преди 11 години
До Варна
10
13
 
15
 
! Отговори
РАД преди 11 години
Моля да не ме разбирате погрешно"1000"-дата протестиращи ми минаха под балкона и тъй като знаех,че ще се напише нереална цифра, реших да взема фотоапарата и да ги заснема. Ще я пратя на медията и нека всеки сам прецени колко човека са,защото на мен ми омръзна да чета за "многохилядни протести",които уж олицетворявали нацията!Време е "нацията" да помъдрее и да покаже гражданска зрялост,а това не се постига с лозунги "България-на народа",защото последното "народно" управление приключи 1989г...
9
8
 
21
 
! Отговори
Пияница преди 11 години
Айде утре на Орлов мост на по бира да го блокираме вижте кво става 100 човека блокират един от най-важните възли на столицата няма полиция няма нищо ще седнем да поиграем карти!!
8
11
 
15
 
! Отговори
приятел на чашката преди 11 години
Варна морето сините вълни,Варна гезмето с готини жени !Вървя по тротоара ,вървя по тротоараи скивам една жена !Аз я настъпах ,тя ме ухапа ,ох ,че ме заболя !Дай Боже дай ,вино и ракиядай Боже дай ,дай да се напия !!!АКО ДО 2 СЕДМИЦИ НЕ МИ УВЕЛИЧИТЕ ТРОЙНО ЗАПЛАТАТА ЗА ДА ИМАМ ЗА РАКИЯ ,ПУБЛИЧНО ЩЕ СЕ САМОЗАПАЛЯ ПРЕД ОБЩИНА ВАРНА !!!! ОМРЪЗНА МИ БЕ ,БЪКТИСА МИ БЕ ЕЕЕЙЙЙ !!!!
7
11
 
29
 
! Отговори
11 преди 11 години
ТИМАджиййте слагат минуси на всеки подкрепил протеста
6
23
 
18
 
! Отговори
Станиш Сергеев преди 11 години
Протестите затихват, 100 човека днес в София, това е смях.... Идват избори и пак ще гласувате за Бойко и за червените, няма къде да ходите!!!
5
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Трябва да подкрепим варненлии в цялата страна!
4
9
 
32
 
! Отговори
Варна преди 11 години
На 3-ти март- 50 000.
3
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
както всеки ден до сега вземете примерпоследвайте варнабъдете непреклонни
2
8
 
48
 
! Отговори
brym преди 11 години
БРАВО ВАРНА, ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ВИ ПОДКРЕПА И Е С ВАСдано го изогоните тоя вашия *** кмет
1
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Идва трети март," Леда се пука, господа съдебни заседатели!"