Най-много излязоха на протест във Варна

100-тина души се събраха в София, счупиха стъкла на автомобил
Обновена: 26 фев 2013 20:45 | 26 фев 2013 19:58,
400
Най-много излязоха на протест във Варна
Най-много излязоха на протест във Варна. Снимка: БТА

Над 1000 варненци излязоха днес на протест пред сградата на Общината. Оттам те тръгнаха към Катедралния храм с кметът на града Кирил Йорданов да подаде оставка.

И тази вечер имаше групичка, която се опиташе да заглуши искането на хората. Те обаче не успяваха да надвикат протестиращите, които открито скандираха „Кметът вън”, „Киро да си ходи” и „Всеки ден ще е така до победата”.

Шествието затвори булевард бул. „Мария Луиза”. То продължи по бул. „Христо Ботев” до бизнес хотела, а оттам да стигна до офиса на Енерго Про на ул. „Девня”.  Хората избраха обратният им маршрут към Общината да мине през областната управа.

Малко преди 19 часа протестиращите стигнаха до сградата на Енерго Про във Варна. Там отново ги очакваха полицаи със свалени щитове. След кратък престой хората се отправиха обратно към Общината, минаха през областна управаV със скандиранията си те продължаваха да зоват кметът Кирил Йорданов да сдаде поста. Пред сградата на областната администрация шествието полицаи очакваха. Служителите не реда го посрещна със свалени щитове и тук.

Близо стотина бургазлии протестираха тази вечер, предаде „Фокус”. Те отново се събраха на площад „Тройката”. Митингът протече мирно, на едно място. Всеки от дошлите граждани имаше възможност да изкаже собствената си позиция за ситуацията в страната.

Поносими цени, отговорни ръководители, мислещи за народа, независима съдебна система, обезглавяване на монополите и мафията, намаляване на ДДС за лекарствата от първа необходимост и смяна политическия модел в страна бяха исканията на протестиращите.

Около 60 души се събраха на протест и пред сградата на Община Велико Търново в поредния протест срещу монополите.

Малко над сто души се събраха за пореден път и на протест в София. Те се събраха на Орлов мост, минаха през Президентството, Народното събрание и след това блокираха кръстовището на Орлов мост.

Протестиращите счупиха предното и задното стъкло на автомобил, който се опита да премине през блокадата на кръстовище, предаде "Фокус".

По-късно стана ясно, че шофьорът е блъснал леко един от протестиращите, които се опитвали да спрат автомобила.

От МВР пък съобщиха, че 24 души са били задържани по време на днешния протест в столицата. Повечето от тях са носили забранени предмети - бомбички, боксове и тн.

Протести имаше и в Пловдив, Кюстендил и други градове на страната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


400
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
240
4
 
4
 
! Отговори
до 260 преди 11 години
Интересно казваш *** ама тази пролет пускат Тракия дето се строи от 30 години сигурно.Завършиха Люлин дето Станишев я оака .Направиха залата в София.Построиха над 40 детски градини.Има ли смисъл да продължавам.....Явно не са толкова *** а?
239
0
 
3
 
! Отговори
до 264 преди 11 години
Тои рода на Осман е 500 човека ,но нали не забравяш ,че само Дуло може да убие Дуло!Не съм Дуло ,дето е писал ,но и ти не си Осман ,че щеше и за Ашина да си чувал ако си!
238
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До TotoLotoПич целия свят издирва лицето Джулиан Аснаж. Пойнтересувай се кой е той и какво има като информация за Станишев преди да ми го хвалиш. Коалиция с Доган и руските куфарчета с милярдите дето 4 поколения напред ще ги плащат.
237
5
 
3
 
! Отговори
varnenka преди 11 години
Hlapetata ot Varna da se pribirat u doma. Veche ste banalni !I nie sme nedovolni, ama hodime na rabota, grijim se za deza i roditeli.Na 17.02. i na 24.02 kazahme kakvo iskame.Sega Prezidenta ima dumata. Varna ima stotizi hiljadi grajdani. Ne ni e prijatno 600 hlapeta da defilirat vsjaka vecher ,da svaljat kmeta Kiril Jordanov za da sedne drug, tehen chovek, da zatvarjat zentralni ulizi i da gi ohranjavat stotizi polizai, za koito nie plashtame ! Haide,otivaite si u doma pri mama i tati !!
236
0
 
1
 
! Отговори
253 преди 11 години
Дали са *** или ким просто всичкото е пълнител на вакуума които се отвори.Слаба държава си намира стопани ,важното е да са деликатни и с хирургическа точност да действат и обмислят!
235
1
 
3
 
! Отговори
алко преди 11 години
Аз протестерах,нещо ми писна,а бях и без цигари
234
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До ДУЛО.Ти си бил от този род докто не сте срещнали рода на ОСМАН.След това си станал нещо друго.
233
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Опитът на шофьора, който искаше да изблъска протестиращите- 100% платена проява. Защо си криеше лицето?
232
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не случайно протестите още в началото бяха най-масови във Варна! Във Варна е седалището на групировката ***, която се управлява от бивши КГБ офицери и ДС офицери. Тази братска мафиотска структура е превзела почти цялото земеделието в БГ чрез фирмата си Октопод, притежава банки в БГ и е най-мощната икономическа групировка! Явно те изпълняват волята на Москва за наказателната акция срещу ГЕРБ и ББ заради спрените проекти Бургас-Александруполис и Белене! БСП пък им осигуриха младежката си организация и крими структури от наркоразпрастронението, като платиха и на футболните босове за осигуряване н
231
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 226Това, което си написал е разумно. Няма честни политици никъде по света. Но ние не сме народ, а ***. Това е казал П. Славейков през 1875 г. и защо според теб? Чакаме 500 г. някой да ни освободи, когато вс. народи около нас вече са извоювали свободата си. Нямаме прогрес вече 130 години. Мисленето на хората тр. да се промени. Всички българи се стремят да укриват данъци, да плащат по-малко осигуровки, изхвърлят си *** от терасите, фасовете по улиците. Това сме ние и това заслужаваме.
230
4
 
4
 
! Отговори
TotoLoto преди 11 години
До АнонименКак ще протестират хората по времето на Станишев, след като МОЖЕХА да си плащат сметките и дори да са ги крали, са го правили умници, а не тъпани и калинки.Щото тия последните бяха толкова ***, че и за кражби не стават.
229
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 256Българина винаги е протестирал и винаги е бил недоволен. 2009-та бяха същите циркове. Само део Станишев го бива да си вярва на простотиите и че все знае, което реално беше причината да не получи втои мандат. Типично по български де, само дето въпреки всичко е по-играч от *** дето само чакат да им дадат мерцедеса.
228
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЗЛАТОТО НА БЪЛГАРСКИЯ КЛОНДАЙК ИЗТИЧА В ЧУЖДИ ТРЕЗОРИ!!!!!!!!!
227
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Току що дадоха по ТВ7 единия от двамата младежи , които бяха засегнати от шифьора на Орлов мост , като му гледам якето , може би айфона в джоба му и със сигурност не ми мяза на плащач на данъци и на сметки за ток.
226
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Интересно защо не протестираха ,когато управляваше Станишев и се правеха заменки по Черноморието за стотинки.Защо не протестираха за това ,че не се строи Тракия,Хемус ,Струма и ........че на маг.Люлин малко и оставаше да пропадне като проект.А сега много знаят всички.
225
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пичове, защо споменавате въобще Стамболов. Той е бил политик в една епоха, сега сме друга. Не може да очаквате политика от каменната ера да действа и днес, също както и образователната система, която е създадена в епоха, в която тя е действала по един начин. Сега учим децата си да живеят в свят задвижен от международна икономика, при положение че и господ не знае шо иде утре.
224
1
 
6
 
! Отговори
sistemata преди 11 години
202,*** ще те "схрускат" и изплюят и никой няма да разбере,ако тръгнеш по по разни медии,радиа и...Че те всички са техни.Да речем,че махнете "кметчето".Нали беше махнат Кирчев.Ко-го доведоха?Киро.Кой го доведе?Пак ***.Е?Кой стои зад ***?Всички партии.Всички.Чакат на трапезата и се предлагат като ***.И същата тази система осигурява на *** и прокурори и съдии(за медиите вече казах).Цялата система плаче за ремонт,не,за смяна.Но,ако ви харесва,блейте си.На"нея" не и пука.
223
1
 
2
 
! Отговори
жоро преди 11 години
Абе , чудя се защо никой от протестиращите , вече десет дена , не поискаха да има закони за бившите Агенти на ДС. Лустрация. Именно това е причината България да остане най-бедната държава в Европа.
222
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Ама то едни лидери на протеста.То*али,лесбийки ,алкохолици абе направо цвета на нацията"Ти в Парламета по различни ли виждаш?Интересно как 23 години хора дето и аз и ти ги знаем ,че пият по 1-2 шишета ги търпиш ,а тея непознатите те дразнят!
221
1
 
1
 
! Отговори
ДУЛО преди 11 години
ДО 225БЕЗРОДНИКО!!!!!!!!!!!!*** Е МАЙКА ТИЧЕ ТЕ Е РОДИЛА!!!!!НИЕ ДУЛО ТЕ ПРОКЛИНАМЕ!!!!!