Най-много излязоха на протест във Варна

100-тина души се събраха в София, счупиха стъкла на автомобил
Обновена: 26 фев 2013 20:45 | 26 фев 2013 19:58,
400
Най-много излязоха на протест във Варна
Най-много излязоха на протест във Варна. Снимка: БТА

Над 1000 варненци излязоха днес на протест пред сградата на Общината. Оттам те тръгнаха към Катедралния храм с кметът на града Кирил Йорданов да подаде оставка.

И тази вечер имаше групичка, която се опиташе да заглуши искането на хората. Те обаче не успяваха да надвикат протестиращите, които открито скандираха „Кметът вън”, „Киро да си ходи” и „Всеки ден ще е така до победата”.

Шествието затвори булевард бул. „Мария Луиза”. То продължи по бул. „Христо Ботев” до бизнес хотела, а оттам да стигна до офиса на Енерго Про на ул. „Девня”.  Хората избраха обратният им маршрут към Общината да мине през областната управа.

Малко преди 19 часа протестиращите стигнаха до сградата на Енерго Про във Варна. Там отново ги очакваха полицаи със свалени щитове. След кратък престой хората се отправиха обратно към Общината, минаха през областна управаV със скандиранията си те продължаваха да зоват кметът Кирил Йорданов да сдаде поста. Пред сградата на областната администрация шествието полицаи очакваха. Служителите не реда го посрещна със свалени щитове и тук.

Близо стотина бургазлии протестираха тази вечер, предаде „Фокус”. Те отново се събраха на площад „Тройката”. Митингът протече мирно, на едно място. Всеки от дошлите граждани имаше възможност да изкаже собствената си позиция за ситуацията в страната.

Поносими цени, отговорни ръководители, мислещи за народа, независима съдебна система, обезглавяване на монополите и мафията, намаляване на ДДС за лекарствата от първа необходимост и смяна политическия модел в страна бяха исканията на протестиращите.

Около 60 души се събраха на протест и пред сградата на Община Велико Търново в поредния протест срещу монополите.

Малко над сто души се събраха за пореден път и на протест в София. Те се събраха на Орлов мост, минаха през Президентството, Народното събрание и след това блокираха кръстовището на Орлов мост.

Протестиращите счупиха предното и задното стъкло на автомобил, който се опита да премине през блокадата на кръстовище, предаде "Фокус".

По-късно стана ясно, че шофьорът е блъснал леко един от протестиращите, които се опитвали да спрат автомобила.

От МВР пък съобщиха, че 24 души са били задържани по време на днешния протест в столицата. Повечето от тях са носили забранени предмети - бомбички, боксове и тн.

Протести имаше и в Пловдив, Кюстендил и други градове на страната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


400
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
320
0
 
0
 
! Отговори
Stefan преди 11 години
До Анонимен Iscaite moderen Socializam.
319
0
 
7
 
! Отговори
ВАРНА НАПРЕД преди 11 години
АБЕ КМЕТЕ, ХОРАТА НЕ ТЕ ИСКАТ И ТЕ ПСУВАТ, А ТИ СИ СЕДИШ НА МЯСТОТО.НИКАКВИ ПАРТИИ- ПО ДОБРЕ ЕДИН ДА КОМАНДВА .ЧОВЕК КАТО ЛЕВСКИ ИЛИ ХИТЛЕР НИ ТРЯБВА ЗА ДА СЕ ОПРАВИМ-КРУМОВИ ЗАКОНИ! КОЙТО Е ПРЕЗИДЕНТ ТРЯБВА ДА СТОИ ПО 8 ЧАСА ПРЕД НАЦИОНАЛНАТА ТЕЛЕВИЗИЯ И ДА ИМА ОБРАТНА ВРЪЗКА С НАРОДА-ОТТАМ ДА УПРАВЛЯВА ОНЛАЙН- И ДА СЕ ВИЖДА КАКВО РАБОТИ!
318
0
 
10
 
! Отговори
Пламен преди 11 години
ВЪВ ВАРНА ПОЛОЖЕНИЕТО Е НАЙ-ЗЛЕ,ЗАТОВА ПРОТЕСТИРАТ НАЙ-МНОГО ХОРА.КМЕТЪТ АЛКОХОЛИК НА МУТРИТЕ, СЪСИПА ХУБАВИЯ НИ ГРАД,НАПРАВИХА ГО РАЗВАЛИНА.КОЛКОТО ПО-БЪРЗО СИ ВЪРНЕМ ГРАДА ТОЛКОВА ПО-БЪРЗО ЩЕ ЗАПОЧНАТ ДА СЕ ОПРАВЯТ НЕЩАТА.
317
0
 
3
 
! Отговори
Sodadjiev преди 11 години
neka na bg protestite da pokajem na sveta i na svetovnite medii kogo balgarite i balgarkite nai-mnogo obichat i mu se doveryavat ? - vodachite na protestite da kazvat predlojenite imena - i po silata i daljinata na glasovete na balgarite da vidim koi sa vodestite novi lubimtzi na bg naroda za majoritarnite izbori! ili s paletza nagore ! dosega vidyahme kogo ne obicha bg naroda i zapomnihme.
316
4
 
11
 
! Отговори
Съвети За Русия преди 11 години
*Според Ванга България ще има светло бъдеще само, ако поддържа тясна връзка с Русия. (авт.)Да не разваляте дружбата с Русия. В дядо Иван, а не в брат Джон е спасението (1)Нови приятели създай, но старите не забравяй. (1)Не вярвайте на американците, дето си изпращат у нас развалената царевица, а на руснаците, които ще купят нашата царевица. (1)Русия няколко пъти ни е помагала, ще ни помага и в бъдеще, защото сме славянски, християнски народи, свързани от векове. (1)
315
1
 
9
 
! Отговори
Ванга преди 11 години
Българското писмо е едно от най-старите на земята.Македония е българска земя. Тя не е държава, а част от българската територия."Българите са силни вижте за какво се пее в песните ни и ще разберете как предците ни са живели. Тачете празниците те са средство за оцеляване.Нашите планини и езера са сещени, като тия в Индия. Само че народът ни не го разбира. Ще дойде ден, когато при нас ще дохождат от цял свят и ще черпят енергия Седемте рилски езера са райско кътче то ни е връзката с Космоса. Затова Дънов е ходел толкова често там.
314
1
 
7
 
! Отговори
Ванга преди 11 години
Не се карайте, всички сте Божии деца. България ще се оправи чакат я добри дни.Гордейте се, че сте българи! Не отстъпвайте от род и родина! Не се продавайте на Америка за пари!България не е бедна. Тя има народ трудолюбив, работлив. Българският народ всичко може, по силите му е всичко да произвежда. Народът ни е учен за разлика от някои други народи. Най-ученият в света!
313
1
 
7
 
! Отговори
Ванга преди 11 години
Нужен ни е един Бог, един владетел и единен български народЩе дойдат добри дни за България, за народите, които помагат на нашата държава. Защото тя ще бъде уважавана и тачена от велики държави. Ще мине време, България ще изправи снага, самочувствието на хората ще порасне.Ще се отвори земята и ще се открие кои са българите. Не е вярно, че българите са чергари. Откъдето са минали, държава са оставили и бел град.България е благословена страна! Неслучайно Силите ме изпратиха тук.Сини, червени, зелени заедно ако се обединят, страната веднъж завинаги ще се оправи
312
5
 
8
 
! Отговори
3 март-11;00 преди 11 години
Национален Протест срещу безобразията в БългарияНастана време, всички да се ВДИГНЕМ!Да Премахнем - Тирана!Да приемем - СВОБОДАТА!НАПРЕД, БЪЛГАРИ ЮНАЦИ!НАПРЕД ЗА БЪЛГАРИЯ!
311
2
 
10
 
! Отговори
АМБРЕАЖ преди 11 години
ВСИЧКО В БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА СЕ ОБСЪЖДА И ПРЕПРАВЯ ЗАЩОТО ВСИЧКО В СИСТЕМАТА ОТ А ДО Я Е НАПРАВЕНО ТАКА, ЧЕ ДА ОБСЛУЖВА ОЛИГАРХИЯТА, МУТРИТЕ, ДЖАНДАРИТЕ МВР-ДС, И ЮДЕЙСКОЦИОНИСТКИТЕ МОНОПОЛИ ОТ КОНСТИТУЦИЯТА ДО САДЕНЕТО НА КОМПИРИ КОМУНИСТИ,ЦИОНИСТИ,ФАШИСТИ МАРОДЕРСТВАТ НАРОДА СИ "ЗАКОНОСЪОБРАЗНО" А КЛОУНА Я.ЯНЕВ РЗС-ДС ТОКУ ЩО ЗАЯВИ,ЧЕ ПРОТЕСТИРАЩИТЕ СА *** СЪС СРЕДНО ОБРАЗУВАНИЕ И ДВА ПРЪСТА ЧЕЛО И НЕ МОГАТ ДА ИЗМИСЛЯТ НОВА КОНСТИТУЦИЯ А ТОЙ КАКЪВ ТОЧНО ГЕНИИ Е С КУПЕНО ОБРАЗОВАНИЕ
310
0
 
4
 
! Отговори
Ангел преди 11 години
До Анонимен Ти,бе *** такъв,откъде дойде в София?Това ,Човек ,който е от родния ми град ,не може да го напише!Жалко,че ние вече сме зад граница!
309
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
трябва да свалим *** от ръководството на държавата, защото те са в служба на комунистите!
308
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Най накрая информацията във вестник "Ретро", "Свободен народ" и "Галерия" на Алексей Петров и Слави Бинев за убийството на Бойко Борисов се осъществява планирано. Затова Христо Бисеров поръча Бойко Борисов на Сретан Йосич. Това е наказанието на международната наркомафия и ислямския фашизъм като резултат на разбития наркоканал "Брендо". Дано Александър Лилов сега бъде спокоен за новият модерен социализъм в задаващия се ислямски халифат ръководен от Ахмед Доган.
307
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
всички които гласувахте за ГРАБ и Тиквата, трябва да излезете и да се извините на народа
306
8
 
3
 
! Отговори
Д.Димитров преди 11 години
Какво ще каже Иван Петров ВЕЛИКИЯ РЕВОЛЮЦИОНЕР за дънките които ПРИВАТИЗИРА като част НАЦИОНАЛНИЯ ОТБОР по футбол преди 1989г. ????????????????
305
4
 
4
 
! Отговори
до 347 преди 11 години
И като протестираш, сметките за тока ще намалеят или картофите ще поевтинеят, а?
304
2
 
7
 
! Отговори
do 343 преди 11 години
Ами аз съм обикновен човек, пък не понасям беснеещи ***, мене ще ме застреляш ли, а смешнико? :)
303
0
 
8
 
! Отговори
asd преди 11 години
*** под ножа!Заедно с кмета да им го сложа!
302
3
 
15
 
! Отговори
до 338 преди 11 години
всеки може да затъне, включително и аз, който имам работа, образование, собственост. Но съм съпричастен към страданията на сънародниците си. За съжаление много хора явно не са, но те забравят, че утре и те и техните деца може да са в лошо социално положение.
301
4
 
3
 
! Отговори
румен221 преди 11 години
ЩОМ НИ ОТКАЗВАТ ЧОВЕЩИНА!1. МИНИМАЛНАТА ПЕНСИЯ и максимална социална помощ РАВНИ НА "ПРАГА НА БЕДНОСТ" (312 ЛВ.)2. МИН. РАБОТНА ЗАПЛАТА (за работник без образование, но с квалификация) - РАВНА НА "СОЦИАЛНИЯ МИН." (581 ЛВ.)3. МАКС. ЗАПЛАТА за държавна длъжност да е 10 ПЪТИ МИН., без таван за осигуровките!4. ПРОГРЕСИВНИ ДАНЪЦИ на граждани и фирми, С НЕОБЛАГАЕМ МИН.!5. ОТМЯНА НА ВАЛУТНИЯ БОРД И СТРОЕЖ НА АЕЦ-БЕЛЕНЕ!!!- СПИРАМЕ ДА ПЛАЩАМЕ ДАНЪЦИ И СМЕТКИТЕ НА МОНОПОЛИТЕВСИЧКО ДРУГО СЕ ОПРАВЯ С ПАЗАРНА ИКОНОМИКА!