Протестиращи няма да правят партия, готвят списък с експерти

Искат промени в Изборния кодекс и нови лица в политиката
Обновена: 4 мар 2013 09:23 | 4 мар 2013 09:19,
200
Протестиращи няма да правят партия, готвят списък с експерти
Снимка: БТА

Организаторите на протестите срещу монополите няма да правят партия и няма да участват в партийни листи за предсрочните избори на 12 май, обявиха Дончо Дудев и Йоана Иванова пред bTV.

Въпреки че са категорични, че трябва да има демократични избори, двамата отказват да се кандидатират, без да има гаранции за честността им и за реалната възможност да бъдат избрани в тях.

„Необходими са няколко промени в Изборния кодекс, защото в момента има ограничения за участието на Инициативни комитети и малки партии. Трябва да бъде намален необходимият брой подписи за регистрация, да отпаднат финансовите изисквания, както и 4-процентната бариера,” изреди Йоана Иванова.

Още по темата
„Освен срещу монополите в енергетиката ние се борим и срещу партийната олигархия. Само с натиск от улицата имаме възможност да си отворим вратички. От самото начало на протестите срещу монополите настояваме за граждански квоти,” допълни Дончо Дудев, който е категоричен, че в следващия парламент не трябва да влизат лица с политическа кариера от последните 23 години. Те се доказаха като провалени, категоричен е той.

По повод появилата се информация, че протестиращите ще правят национална протестна конференция в "Арена Армеец" Дончо Дудев обяви, че се чудят кой е наел залата.

„Не знам как се наема зала Арена Армеец, кой го организира, кой има подобни финансови възможности. Ние като хора от улицата не можем да си го позволим“, заяви той.

Двамата се познават от организацията СИЛА, която организира протестите срещу високите цени на горивата. Те обаче напуснали преди година и половина заради злоупотребите на членове, които имали интереси в сектора на горивата.

„Като всяко нещо, което набира популярност, трябваше да бъде разцепено или употребено отвътре,” коментира Дончо Дудев.

Двамата припомниха и че са напуснали Обществения съвет при президента заради участието на представители на олигархията. Според тях трябва досието на всеки член на Обществения съвет да бъде публично достъпно.

Въпреки че все още няма ясен механизъм за излъчване на гражданските представители, Дончо Дудев увери, че такъв ще бъде намерен, а в гражданските групи има способни и доказали се хора, които да се включат в гражданските съвети към институциите, когато такива бъдат създадени.

 

„Срещаме се с експерти, които са готови да помагат, но нямат възможност да реализират своите програми“, заяви още Дудев. Организаторите готвят списък с експерти, които биха могли да помогнат в различни области.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
0
 
2
 
! Отговори
трибют преди 11 години
А защо трябва да се правят тези салта и премятания ???? Не е ли по добре да се вдигне покупателната възможност на работещото население ???. Аз ще Ви дам пример - милионерите собственици - работодатели да сгъват по малко лев във джоба си и да развържат кесията на заплатите защото ако го няма НЕГОВО ВЕЛИЧЕСТВО - РАБОТНИКЪТ май ще духат супата !!!!!!! кой ще им работи ???? -не вярвам собственикът сам да има такава производителност на труда - със ДВЕТЕ СИ ГОЛИ РЪЦЕ да произведе цялата продукция ?????
139
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И аз правя списък с експерти понеже съм никой. Защо тези хора се взеха толкова на сериозно не зная. Аз съм безпариен и не протестиращ. Искам и аз да редя експерти които никой не е чувал и виждал. Тези млади хора просто се надскочиха а след пиянството на народа идва махмурлъка! Следва параграв 22 за тях но лошото е че го докараха и на нас.
138
1
 
0
 
! Отговори
Не чета: преди 11 години
Коментарии на латиница и с главни букви. Относно протестите - единственото градивно предложение е от Варна относно реформирането на профсъюзите. Аз бих казал - по-добре да ги няма. Как може да има работодатели да не плащат заплати повече от един месец, след като са дължими? Това трябва да се инкриминира! И автоматично да дължат неустойки!
137
3
 
2
 
! Отговори
ние преди 11 години
На протестта сме "свободни птички " необвързани с корумпираната власт.
136
0
 
4
 
! Отговори
Спонги преди 11 години
До до Спонги 149Ха ха ха. Не си падам по болшевиките. Не приемам и тезата, че всички са маскари. Не се солидаризирам с Ангел Едикойси. Приемам гнева на хората за нормален, но много бързо тези които могат да мислят разбраха кой насочва протестите в ултраляво. Бъди сигурен, че ако този *** продължи да насъсква хората, ние демократите ще излезнем на контра протест. Правителството падна, обаче Ангел иска да се управлява не според Конституцията , а според Лернин.ПП. Много ме изплаши:)))))))
135
0
 
0
 
! Отговори
Радар преди 11 години
До Анонимен 161 То тъкмо това е номера. Впрочем през 1990 хората на Ибрахим Тренчев също се представяха с лъжливи имена. Повечето от тях са"шоумени" днес. Ти "Емигрант" си е....
134
1
 
2
 
! Отговори
Емигрант преди 11 години
До 161 и 162:"Блажени са вярващите зщото тяхно е царството небесно".Нищо няма да се промени , а по-зле ще става . така ,че стегнете си опинците и бягайте далеч от тая държава докато е време.
133
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Липсата на политическа воля доведе нещата дотам хората да искат да поемат нещата в свои ръце.
132
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Липсата на лидери на протеста е най-големият кошмар на олигархичната власт. Лидерът можеш да го купиш, ако не се продава - можеш да го смачкаш с държавната машина или със сила. Можеш и да го подмениш. Лесно е да "вразумиш" лидера, ако го има.Протестите продължават, а мафията трескаво търси лидери, с които да хване безценния лост за управление на множеството, да сложи нашийник на енергията на протеста. А кандидати за лидери - бол. Само да имаше кой да ги припознае...В интересни времена живеем.
131
1
 
3
 
! Отговори
до оаа преди 11 години
Сега така ли се казваш или Дудков???Стига писа заслужи си парите вече!!!
130
6
 
7
 
! Отговори
оаа преди 11 години
ЖАЛНА И МАЙКА НА БЪЛГАРИЯ АКО ТЕЗИ ТАКА НАРЕЧЕНИ ОРГАНИЗАТОРИ ПОСТИГНАТ ЦЕЛИТЕ СИ.ЩЕ ВИ СЕ ИСКА БОЙКО ДО ДОЙДЕ И ДА ВИ СПАСИ.НО НЕГО НЯМА ДА ГО ИМА.ЗАСЛУЖАВАТЕ СИ СЪДБАТА ПОНЕ ОЩЕ 500 Г РОБСТВО
129
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
dartsnews.bg/News/42425 Айде прочетете го да видите кой са организаторите и не са ли членове на партии и повечето подкрепят Алексей Петров
128
4
 
8
 
! Отговори
отт преди 11 години
МНОГО ЛЕСНО ЩЕ СЕ ОПРАВЯТ НЕЩАТА КОГАТО ДОЙДАТ ТАНКОВЕТЕ...ТОВА ЛИ ИСКАОТТ ПРОТЕСТИРАЩИТЕ,А? НАРОДЕ СЪБУДИ СЕ ВЪРВИМ КЪМ АНАРХИЯ И КРЪВОПРОЛИТИЯ.НЯКОИ ИСКА ДА СТАНЕМ КАТО СИРИЯ.ДОНЧО ДУДЕВ.АНГЕЛ СЛАВЧЕВ ЯНКО ПЕТРОВ И ОСТАНАЛИТЕ КАТО НЕГО НА СЪД ЗА ПОДСТРЕКАВАНЕ И СЪЗДАВАНЕ НА ПРЕДПОСТАВКИ ЗА ХАОС БЕЗРЕДИЦИ И АНАРХИЯ.МРЪСНИ ПРЕДАТЕЛИ.ЦАЦАРОВ САМОСЕЗИРАЙ СЕ
127
7
 
6
 
! Отговори
мене преди 11 години
ЕЙ РОБИ 500 ГОДИНИ НИ ВИ ЛИ СТИГНАХА ЗА ДА РАЗБЕРЕТЕ ЧЕ ВИ ИЗПОЛЗВАТ ХОРА НА АЛ.ПЕТРОВ БСП И РУСКАТА ЕНЕРГИЙНА МАФИЯ.НЕ СТЕ ЛИ СЕ ЗАПИТВАЛИ ЗАЩО СЕГА?ЗАЩО СМЕТКИТЕ ЗА ТОКА ИЗВЕДНЪЖ СКОЧИХА 2 И 3-НО.НЯКОЙ НАПРАВИ МНОГО ЛОШ НОМЕР НО БОЙКО.ЗАМИСЛЕТЕ СЕ ПРЕДИ ДА ПРОТЕСТИРАТЕ ОТНОВО.ПРИ БОЙКО ВСИЧКО БЕШЕ ДОБРЕ ИМАШЕ РЕД ЗАКОННОСТ И СПРАВЕДЛИВОСТ.А СЕГА???НЕ ВИЖДАТЕ ЛИ ЧЕ ВЪРВИМ КЪМ РАЗРУХА.ТОВА ЛИ ИСКАТЕ ЗА ДЕЦАТА СИ ?????
126
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Въпреки че са категорични, че трябва да има демократични избори, двамата отказват да се кандидатират, без да има гаранции за честността им и за реалната възможност да бъдат избрани в тях." Кви гаранции бе ***,Кандидатираш се правиш си кампания и ако убедиш достатъчно хора да гласуват за теб те избират. Нали сте много известни и сте голяма работа..А да ви видим.
125
2
 
4
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 11 години
Спокойно протестиращи ,мумията от прехода Тренчев на Пдкрепа и онова тепкало Пламен Димитров от КНСБ вече редят новите политици,а вие ревете и се дерете колкото искате ,яхат ви яко.
124
0
 
3
 
! Отговори
до 150 преди 11 години
не ще му го дадат немит, да му се порадва!
123
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Айде говедарите чакат кои се смята за *** да го УПРАВЛЯВАТ!
122
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До ДУДКОВ Дадоха ли ти 5 лева,за да плюеш,а???
121
4
 
4
 
! Отговори
до Спонги преди 11 години
Ами подменяйте ГЕРБ с коалиция ДПС, БСП, ГЕРБ И ДЕМОКРАТИ и изкарайте още една гладна зима ААААА мерси!дано сметките ти станат четворни да видим ква песен ще пееш