Да убиеш от скука

Престъпленията заради деградирала ценностна система зачестяват
Обновена: 12 мар 2013 18:46 | 12 мар 2013 11:37,
147
Да убиеш от скука
Задържаните Емил (д) и Михаил в съда Снимка: БТА

Натъкваме се на поредица от тежки престъпления, при които става дума за сериозно деградирала ценностна система. Това каза пред Нова телевизия Росен Йорданов, зам.-директор на Института по психология на МВР.

Поводът за разговора с експерта беше жестокото убийство на бременната Петя Тодорова, при което бяха задържани 19-годишният Емил Азов и 23-годишният Михаил Миков. Смята се, че причина за убийството на 20-годишното момиче е фактът, че тя е чакала дете от Емил. 

Поведението на убийците на Петя е било садистично.

„Самата идея така да са намери решение на този „проблем” е абсурдна, но тя отразява нивото на разсъждение и механизмите, чрез които тези хора се справят в живота изобщо”, добави експертът.

Той припомни и други подобни жестоки престъпления и отчете, че социодемографските и психологичните характеристики на извършителите са подобни.

Още по темата
„Те обикновено са хора, при които институцията „баща“ липсва, всички останали хора в семейството полагат усилия да им осигурят някакъв живот, тези хора живеят с идеята, че животът е на една ръка разстояние, че нямат представа за истински труд, истински усилия, отношения. Живеят в една сюреалистична картина, която рано или късно ги води до абсурдните идеи да извършат престъпление, които нямат реална мотивация“, обясни Йорданов. „Това момиче няма никаква вина“, категоричен беше той.

По думите на Йорданов, когато Емил си е признал, у него е нямало съжаление за стореното. „Съжаляваше единствено, че са го хванали”, добави той. „Когато попитах Емил защо го е направил, първото нещо, което му хрумна беше: Беше ми досадно и скучно“, допълни той. 

Тъжното е, че на нито един от двамата не му е хрумнало, че това, което ще извършат, е ужасно и няма връщане назад“, коментира Росен Йорданов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
2
 
3
 
! Отговори
ЙОВО УШЕВ преди 11 години
ДАЙТЕ МИ МАЧЕТЕ И РАЗРЕШЕНИЕ,И ЩЕ ГИ НАКЪЛЦАМ С УДОВОЛОЛСТВИЕ ОТ СКУКА И ДОСАДА!
124
1
 
6
 
! Отговори
РРР преди 11 години
Дайте ни ги на нас народа! От скука да си поиграем с тях... За назидание, както са правели с такива от хиляди години насам. Не мога да разбера защо не им създавате предпоставки да понечат да избягат и куршум в гърба и в главата. Сега ние ще ги храним 5-6 години докато са по затворите. ПОДЧЕРТАВАМ 5-6 години, защото нашия справедлив съд толкова ще им даде. А за някое младо момче хванато с 2-3 цигарки марихуана спокойно ще му лепнат 7-8 годинки.
123
1
 
5
 
! Отговори
ГОВОРИТ МОСКВА преди 11 години
Почему не расстреляли когда захватили ? Сейчас очень поздно !
122
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Добре. Вярно е. Деградират хората. Липсва ценностна система. Уркото е представител на деградиралите типове. И правилно говори г-н Йорданов. Но какво ще се направи? Законодателни промени? Ще се създадат комисии? Как може да се предотврати това. Не самото убийство. Как може да се прекрати деградирането на младите хора? Иначе всичко е празни приказки. Нима като върнем смъртното наказание ще предотвратим липсата на ценностна система? Какво е нужно от мен като гражданин?
121
2
 
2
 
! Отговори
ДОБРИ преди 11 години
ЗА ТАКИВА *** ИМА САМО ЕДНА ПРИСАДА ПРЕДИ ГОДИНИ РАБОТЕХ В ТАКСИТАТА ЕДИН *** УБИ МОИА КОЛЕ6КА ОТ КЛОН 1 БЕХМЕ ОТ ВТОРА БРИГАДА ИМЕТОИ БЕ6Е ИВАНКА НА САДА МУ ДАДОХА СМАРТ АМА ТОВА БЕ6Е ПО ТО6ОВО ВРЕМЕ АКО АС ГИ САДА С БОЕН 4УК 6ТЕИМ СПУКАМ ТОПКИТЕ СЛЕД ТОВА В КАТРАН 6ТЕГИ ЛЕКУВАМ НАЛИСА МРАДНАЛИ В АКАЛА
120
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За нехуманно отношение към животните, законодателят е предвидил затвор, я за убииство на човек от скука....пак затвор, като при прилежно поведение - може и амнистия... след 1-2 години...При доказана вина САМО СМЪРТ!
119
1
 
4
 
! Отговори
VALENTIN преди 11 години
KOE NE MOJE DA SE PROMENI BE TAPANAR??????????? Q VARNI SMARTNOTO NAKAZANIE I GI SLOJI TIQ DVAMATA NA STOLA OSHTE DNES DA VIDISH DALI NEMA DA SE PROMENI NESHTO A NE DA LEJI 5 GODINI I PAK NAVQN
118
2
 
3
 
! Отговори
БАЙ ЧАЛГАН преди 11 години
ЧЕ НАЛИ ПРОДАЖНИТЕ ДС-ТА НИ ДОКАРАХА ДО ТОВА НИВО НА СЪЩЕСТВУВАНЕ ...И ПОСЛЕ СЕ СЪРДЯТ!!!!Я СИ ПУСНЕТЕ ЕДНА ЧАЛГА РАЗМЯТАЙТЕ ТРЪТКА МАЛКО И ВСЕ ЕДНО НИЩО НЕ Е СТАНАЛО.АЙ СЕКТИР!!!!!!!!!!!!
117
1
 
9
 
! Отговори
майка преди 11 години
Да се върнат Крумовите закони !!! Смърт за такива ***!
116
1
 
6
 
! Отговори
basi преди 11 години
Ба тва направо незнам как да се опише бе ? Какви дела да се водят , какви гламотии, тия трябва да угаснат в адска агония... думи нямам да го опиша какво ми е в главата.... незнам направо.. не линч ми незнам , пуснете ги на лъвовете в зоологическата градина .. ба ти олигофренската история....
115
1
 
5
 
! Отговори
Потресен преди 11 години
На тоя тип "Уркото" никой ли не му обясни, че жертвата е била *** със страхова невроза? Тя не е спала нарочно с тях, те са я принудели, мръсните *** са се възползвали от състоянието й! Лека й пръст и дано да има по-малко *** като теб...
114
1
 
5
 
! Отговори
:X преди 11 години
ebati boklucite :X tva ne sa hora
113
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До анонимен 123 Kakvo tochno iskate da kajete??? Politbjuro i priblijenite mu si znaeha mjastoto i oblagite i zjalata masa pod tjah sasto si znaeshe mjastoto poneje osnovnoto i zadaljenie beshe da kosiruva na tesi s oblagite?!
112
1
 
13
 
! Отговори
az преди 11 години
Защо да са в затвора?И за тях да плащаме от данъците на скромната държава.предлагам след като се правят на Богове и отнемат живот ,който не им принадлежи да заплатят със собствения си ПУБЛИЧНО,БАВНО И МЪЧИТЕЛНО за назедание на бъдещите им последователи.Справки в историята много.Това момиче едва ли е починала (Бог да я прости) лесно та те да се разминат по лесния начин с куршум."Събуване на чорапите" по чеченски преди това кастрация без упойка и до 2 часа са дали фира.Поне няма да е СКУЧНО!
111
1
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
хм....че то тая ценностна система..има ли я изобщо вече? не знаех че още се цени и има някаква стойност изобщо? на времето преди този краен капитализъм..нещата бяха изчистени..всеки си знаеше мястото в обществото и задълженията си..и забравете че нещата ще се върнат някак си положително.. да върнем комунизма и всичко ще се получи както някога..то колелото се върти..100 годишен човек има..но 100 годишна власт не..историята си знае работата..и нещата ПАК ще се случат един ден
110
1
 
5
 
! Отговори
lilly.alex.35 преди 11 години
kurshum,bum i krai
109
1
 
27
 
! Отговори
олиГОФрен преди 11 години
АЗ ПЪК ИСКАМ ДА ГИ ОПЕКА ЖИВИ ОТ СКУКА!
108
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 500 godi ste e.ani sega 6te se vdigate
107
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ПОДКРЕПЯМ ПРЕЖДЕГОВОЩИЯ.
106
2
 
28
 
! Отговори
adn преди 11 години
ДА СЕ ВЪРНЕ СМЪРТНОТО НАКАЗАНИЕ! ЗА ТЕЗИ КАТИЛИ НЕ ИСКАМ ДА ДАВАМ ПАРИ ДА СЕДЯТ В ЗАТВОРА.