Диплома тук, диплома там - като я търсиш, никъде я няма!

Ще се окаже ли Юлиана Иванова поредната "калинка"?
Обновена: 12 мар 2013 14:59 | 12 мар 2013 14:58,
133
Диплома тук, диплома там - като я търсиш, никъде я няма!
Юлиана Иванова Снимка: архив, БТА

Копия от дипломата на бившата шефка на ДКЕВР Юлиана Иванова в институциите няма, твърди електронното издание на "24 часа".

От Министерския съвет след проверка заявили, че при тях в досието на Иванова копие от диплома липсва. Тя е подписала декларация, че няма законови пречки да заема поста председател на ДКЕВР, а едно от изискванията е да има висше образование.

Копие от диплома нямало и в ДКЕВР. Преди дни ректорът и зам.-ректорът на Техническия университет в София обявиха, че при тях диплома на Юлиана Иванова не е издавана. Самата Иванова не вдига телефона си и не отговаря на есемеси, пише още изданието. 

Информацията, че Иванова няма диплома за висше образование, съобщи първи червеният депутат Михаил Миков. Според социалистите това може да означава, че намаляването на цената на тока е незаконно.
Причината е, че според Закона за енергетиката председателят на ДКЕВР, който се назначава от Министерския съвет, трябва да има завършено образование степен "магистър" и стаж в областта на енергетиката или водоснабдяването и канализацията. 

Още по темата
Вчера енергийният министър в оставка Делян Добрев беше категоричен, че решението на ДКЕВР за намалението на цената на тока е законосъобразно. „Аз диплома не съм виждал. При хипотезата да има нещо с нейната диплома – ДКЕВР е колективен орган. За да бъде в сила едно решение, трябва да има 4 гласа „за” от 7. На това заседание са присъствали 6 членове на комисията, така че дори да се изключи г-жа Иванова, пак има 5 гласа „за”, които са повече от необходимите 4", разясни Добрев. 

Юлиана Иванова беше представена като инженер по топлоядрена енергетика, завършила Техническия университет.

Тя беше назначена за председател на ДКЕВР, след като от поста беше освободен Ангел Семерджиев. Само след три дни обаче премиерът Борисов поиска оставката на Иванова заради скандал с участието й във фирма, за която беше установено, че е развивала незаконна продажба на цигари.

Въпреки това, докато Юлиана Иванова беше в оставка, ДКЕВР намали цените на електроенергията.

Днес ДКЕВР трябваше да заседава за пръв път под ръководството на новата шефка Евгения Харитонова, но заседанието беше отменено неясно защо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още по темата: дипломаЮлиана Иванова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тя беше назначена за председател на ДКЕВР, след като от поста беше освободен Ангел Семерджиев. Само след три дни обаче премиерът Борисов поиска оставката на Иванова заради скандал с участието й във фирма, за която беше установено, че е развивала незаконна продажба на цигари.НЕ Е ЗА ТОВА.ТИКВАТА НЕ ТЪРПИ КОНКУРЕНЦИЯ!!!!!!!!
118
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ПОРЕДНИЯТ ПРОВАЛ НА ГРЕП -ПАК ГЛАСУВАЙТЕ ЗА МУТРОКОМУНИСТИТЕ С УЛИЧНО ОБРАЗУВАНИЕ КАКТО ПИШЕ В ДОКЛАДИТЕ НА ЦРУ
117
2
 
3
 
! Отговори
Enzy преди 11 години
Но, виж, ако има диплома, всичко е наред.. Не си върши работата - има диплома! Корупмиран/а е - има диплома! Некадърен/а е - има диплома, обаче! Ох, комунизъм, ох, липса на мисъл...
116
0
 
6
 
! Отговори
гейБЕР преди 11 години
нА ФИДОСОВА , дипломата също е менте., ама всички си мълчат. Да видим и дипломата на ГЛАФчо ГЛАВЧЕВ??????????
115
0
 
9
 
! Отговори
до 125 преди 11 години
Що за провинциализъм!!"намалила цената на тока!" А бе аланкоулу, дза не би тая мошеничка да е намалила цената!намалиха я хората с протестите си!А такива калинки като нея, които смятат държавата за разграден двор в затвора за измама!
114
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ровете ла,ната, ровете. Току виж отменили решението на ДЕКЕВР и върнали старата по-висика цена на тока. Някой не знаят какво искат. Намали ли цената на тока? Намали я. Трайте си, какво ви интересува имала ли била диплома. По *** от българите няма. "Нека ми повишат тока ама тая да я осъдят". Не еважно на мен да е добре а на Вуте да е зле. Никога няма да се опрайте ей.
113
1
 
11
 
! Отговори
Хасму преди 11 години
Бойко, лика-прилика си с цялата си номенклатура. Некадърни калинки фърчат навсякъде. Пенооо, дай флайтокса ***, чи нъ изядоха тиа пусти буби!
112
0
 
11
 
! Отговори
damata преди 11 години
Срам и падение!Да се допускат хора без образование да управляват държавни институции, сякаш се касае за някое селско кафене, макар че и за там е нужен малко акъл да си направиш правилно сметката!
111
0
 
6
 
! Отговори
--- преди 11 години
сеир must go on!
110
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
После феновете на ГЕРБ се обиждат като им казват, че партията е съставена от нискоинтелигентни неквалифицирани простаци и калинки.
109
0
 
5
 
! Отговори
въпрос преди 11 години
А тази харитонова има ли Диплоа за средно?
108
0
 
20
 
! Отговори
Бранник преди 11 години
То и шефа на тази Калинка - министъра на икономиката е без диплома. Представил е бакалавърска тапия за култтрегер от третокласен американски колеж. Поне да му бяха продали от сергията НБУ една магистърска диплома.
107
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
аз който съм магистър, сега вече се чувствам направо като префоср. Замислям се дали да не се кандидатирм за министър от пратия Герб. направо - вицепремиер.
106
1
 
30
 
! Отговори
Iv0 преди 11 години
Видяхте ли си кадрите Гербери прости !!!! Всичките сте такива лъжливи ***
105
1
 
25
 
! Отговори
SS преди 11 години
Ако се окаже, че наистина няма диполма, тази трътка трябва да бъде съдена. И трябва да бъде осъдена, включително една от наказателните мерки за нея да е: да върне незаконно взетите суми за заплати (и тлъстите бонусчета, разбира се!). Аман от калинки! Оная 'бременната' я потулиха набързо, и хитричко се оттърва, без никаква отговорност.Да видим как Буда ще се опита да покрие скандала с тая лелка (пишман търговец на цигари)
104
1
 
7
 
! Отговори
До Dublin преди 11 години
На оригиналната татко й, като подставено лице приватизира пожарната в Лукойл преди месец!Зле е, нали разбираш!
103
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нека тъпанарите гласували за ГЕРп, дето три години ни убеждаваха, че ББ и компания са най-великите раждала България, да се убедят за сетен път, че некадъници по големи от тая *** няма и пак на 12 май да гласуват за партия "Калинка".
102
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На изборите ще е така - ГЕРБ ТУК, ГЕРБ ТАМ И НИКЪДЕ ГИ НЯМА.
101
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Българино,за какво си харчиш парите за образование!!! Стани член на партия ГЕРБ!!!!!!!
100
1
 
5
 
! Отговори
Dublin преди 11 години
...a niakoi znae li kakvo stana s ORIGINALNATA Kalinka-malinka/ s falsificiranoto viSe ot Germany/.Na koe hrastce vece sa ia kurdisali?? ...ne mi se mnogo viarva oste da e na borsata...:))