Марин Райков - премиер? А до него...

Кой ще оглави служебното правителство според днешния печат
12 мар 2013 07:00, Петя Славова
243
Марин Райков - премиер? А до него...
Марин Райков. Снимка: Булфото

"Марин Райков премиер?", е риторичният въпрос, който "24 часа" поставя като водещо свое заглавие. Посланикът ни в Париж Марин Райков е най-вероятният премиер на служебното правителство, което ще бъде обявено днес в 16.00 часа от президента Росен Плевнелиев. Информацията на вестника е потвърдена от три напълно независими и добре осведомени източника. Правителството ще бъде обявено един ден преди определения срок.

Мотото на служебния кабинет ще е "За Европа, за демокрация, за икономическо развитие", каза Росен Плевнелиев в интервю за австрийския вестник "Дер Щандарт". Той заяви, че в подбора на имената е опитал да следва примера на технократския екип на Марио Монти. Всекидневникът цитира ген. Драгомир Димитров, който уточнява, че: "Информацията за атентата срещу Бойко Борисов е била филтрирана през 2005 г."

"Не мога да отрека, нито да потвърдя", заявява пред "Труд" посланикът ни в Париж, в отговор на въпроса той ли ще е бъдещият служебен премиер. Според прогнозните очаквания - президентът Плевнелиев е направил своя избор за силов министър, избирайки за този пост за първи път жена - Петя Първанова, ръководител на дирекция "Европейски съюз и международно сътрудничество" в силовото министерство.

Началникът на клиниката по анестезиологияи реанимация при ВМА болницата - проф. Николай Петров - се очаква да поеме здравното министерство в служебния кабинет. Подуправителят на БНБ Калин Христов е най-сигурният наследник на финансовия министър Симеон Дянков. В строителното министерство най-вероятно ще отиде главният секретар на президенството и бивш зам.-министър в МРРБ Екатерина Захариева. Освен нейното име се споменава и това на шефа на АПИ Лазар Лазаров.

На мястото на Ивайло Московски с абсолютна сигурност ще седне заместникът му Кристиян Кръстев, бивш изпълнителен директор на нискобюджетната авиокомпания "Уизер". Дипломат от кариерата най-вероятно ще поеме външното министерство. Става дума за посланика в Лондон Константин Димитров, който бе заместник на Николай Младенов малко повече от 2 години. Ректорът на Тракийския университет проф. Иван Станков е с най-големи шансове за избраник на президента Росен Плевнелиев за министър на земеделието и храните, научи "Труд".

Плувецът Петър Стойчев, който все още е активен състезател, ще седне в министерското кресло на спорта. Бившият съветник на Николай Младенов, когато той беше министър на отбраната - доц. Тодор Тагарев, най-вероятно ще поеме министерството на отбраната. Ръководителят на Националния институт на правосъдието Драгомир Йорданов (45 г.) е най-вероятният министър на правосъдието. Новоизбраният министър на образованието акад. Стефан Воденичаров може би ще остане на поста си и в служебния кабинет, твърдят източници от МОМН. Актьорът Владимир Пенев вероятно ще наследи Вежди Рашидов.

Прогнозите на "Преса"  също са за Марин Райков. Според изданието - "Остава един ден на Марин Райков - между дипломат и министър-председател"."Стандарт" изказва предположения, оформени в заглавието: "Премиер от Шан-з-Елизе". На вътрешните си страници всекидневникът метафорично уточнява: "Служебният кабинет ще стъпва върху мини". А според бившия външен министър Николай Младенов, грешките на Темида са спрели България за Шенген.

"Мъжете и жените в служебния кабинет са личности, изградили от нулата своята компетентност и репутация", цитира думите на президента "Сега". Плевнелиев се опита да разсее слуховете, че визитата му в Брюксел преди два дни е била с цел да се съгласуват с ЕС имената на ключовите фигури в правителството.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


243
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
185
1
 
0
 
! Отговори
Бранимир преди 11 години
Попаднах на интервю на сина на Марин Райков, който следва във Франция и САЩ. Много патриотично се изказва. Радвам се да видя млади хора да говорят така за Бг! bnr.bg/sites/radiobulgaria/Lifestyle/Meetings/Pages/190612_raiko_nikolov.aspx
184
0
 
5
 
! Отговори
деди преди 11 години
Новите крадли пристигнаха
183
0
 
0
 
! Отговори
баи ганю преди 11 години
Значи госпожи и господа,моля не се дивете толкова.Всеки които се е родил ,още щом излезне от онова место де тръгва от нулата.Сега че некои са излезнали и тръгнали от по-голема нула и успели да се уредят по нагоре нема значение.Важното е че се е пръкнал от нулата.Те тва е от бая ви ***.
182
1
 
5
 
! Отговори
роро преди 11 години
Ние е нужно на плюем. Просто не можем да си мълчим. Марин Раейков Николов е биологичен вид без морал, без кауза. Целият му живот от 1984 година на сам е подмазване, уреждане, слушкане папкане и треперушкане и слагачество. Ако го познавате тоз псевдо-премиер ще знаете, че от ранна юнюшеска възраст е просто това което е и сега - един подмазвач и нагаждач без капка морал. Само да е на софрата. Честито на печелившите. А Президента май е слънчасал.
181
1
 
9
 
! Отговори
Anonimen преди 11 години
ЕРП-тата ПРОДЪЛЖАВАТ ДА НАДПИСВАТ СМЕТКИТЕ ЗА ТОК и НЕ УВАЖАВАТ ЖАЛБИТЕ НА ХОРАТА, ДОРИ ГИ ИЗКЛЮЧВАТ ЗА НЕПЛАТЕНИ СМЕТКИ. ЕРП-тата - ВЪН!
180
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонименпечатна грешка ,знам как се пише .....ама това да ми е проблема , а не като останалите да ръся мозък ,без да го имат
179
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
като гледам въпросните митинги , си задавах следния въпрос : уж нямат пари и гладуват , а замеряха с яйца по 30 стотинки бройката , домати -около 2 лв килото , а сега и тоалетна хартия най малко 40ст рулото .Тези екстри май не са от гладуващи хора , а от комплексари ,които им дай да се размотават пияни по улиците , защото 80% от така наречените митингуващи точно това правеха .Ходеха с бутилки бира като алкохолици и с цигари в уста .А уж реват ,че нямат пари .Е как така имат за алкохол и цигари ?
178
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 226Поне пишем аутсайдери ,както трябва
177
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
като ви слушам какви неща пишете , оставам с впечатление , че една част от вас са много близки с мафиотите в БГ , а другата част са яли и пили със всички политици и са наясно кои какъв е .А истината е , че всички вие сте айтцайдери ,които нищо не са постигнали в живота и си въобразявате , че всички са ви длъжни .А като отидете като бели роби по чужбина , тогава бачкате като луди по 20часа за жълти стотинки , ама там не мърморите , а живеете като скотове .Аман от хейтъри
176
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Plevneliev ne razbrahte li 4e balgarina si iska premiera-socialist-homosexsualist
175
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
samo Sergo pedala i Rumen patkov alkoholika sa kompetentni...a da ne zabravqme i dokali se v krajbi i zamenki za miliardi-Dogan,Ovcharov,Maslarova
174
2
 
4
 
! Отговори
бай БУДАЛ преди 11 години
ааааааа над него БУДА .... до него ФИДОСОВА , ГЛАфЧО ГЛАВЧЕВ , и икономиста ЧЕРВЕН КОНДЬО
173
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И този е от кръга "капитал". Плевнелиев да се затрие в някоя дупка и да не излиза от нея.
172
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
а ако наистина Деяна Костадинова стане социален министър, твърдя, че освен че се е изградила от нулата, както е казал президентът, на нулата си е останала като компетентност. Бедността в България ще остане ужасяваща при нейното "социално" управление, защото тя няма никакви познания в социалната политика, нито идея как да се подобри социалното положение на хората. Поредният ГЕРБ-ерски провал в управлението. А общо, служебният кабинет е пак кабинет на ГЕРБ
171
0
 
9
 
! Отговори
и преди 11 години
Всяко друго правителство след това на ГЕРБ ще изглежда като от академици! Президентът да им връчи програмата със задачите и да започват по-скоро да си вършат работата...
170
3
 
12
 
! Отговори
Горо преди 11 години
Тръгвали от нулата-син на генерал от ДС!И това ако е нула!?
169
4
 
14
 
! Отговори
ДжейЛо преди 11 години
Нищо ново под слънцето!Със стари ку..и нов бардак ...Душа да ви е яка БЪЛГАРИ!Политиката на геноцид продължава
168
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Започвайте пак да "плюете", ама всеки нов избранник- сега започнахте президента, следва да започнете новият премиер и служебният кабинет/ макар да не ги познавате/ - просто по български трябва да сте против всички и всичко - и ние народът станахме злобни и лоши, не са виновни само управниците - с лошотия и отричане на всичко няма да се оправи България.
167
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
wwwdos.bg/Начало/Проверени_лица/p/search/?ApprovedPersonFirstName=%D0%9C%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%BD&ApprovedPersonMidName=%D0%A0%D0%B0%D0%B9%D0%BA%D0%BE%D0%B2&ApprovedPersonLastName=&ApprovedPersonBirthDate=&ApprovedPersonBirthLocation=&ExaminationPersonPosition=&search=%D0%A2%D1%8A%D1%80%D1%81%D0%B5%D0%BD%D0%B5
166
3
 
11
 
! Отговори
Nasko преди 11 години
На този Райков, нали отвориха досието му за Принадлежност къ ДС????Става ли ви вече Ясно, КОИ са ГЕРБ и кой е ПЛЕВНЯТА???