Марин Райков - премиер? А до него...

Кой ще оглави служебното правителство според днешния печат
12 мар 2013 07:00, Петя Славова
243
Марин Райков - премиер? А до него...
Марин Райков. Снимка: Булфото

"Марин Райков премиер?", е риторичният въпрос, който "24 часа" поставя като водещо свое заглавие. Посланикът ни в Париж Марин Райков е най-вероятният премиер на служебното правителство, което ще бъде обявено днес в 16.00 часа от президента Росен Плевнелиев. Информацията на вестника е потвърдена от три напълно независими и добре осведомени източника. Правителството ще бъде обявено един ден преди определения срок.

Мотото на служебния кабинет ще е "За Европа, за демокрация, за икономическо развитие", каза Росен Плевнелиев в интервю за австрийския вестник "Дер Щандарт". Той заяви, че в подбора на имената е опитал да следва примера на технократския екип на Марио Монти. Всекидневникът цитира ген. Драгомир Димитров, който уточнява, че: "Информацията за атентата срещу Бойко Борисов е била филтрирана през 2005 г."

"Не мога да отрека, нито да потвърдя", заявява пред "Труд" посланикът ни в Париж, в отговор на въпроса той ли ще е бъдещият служебен премиер. Според прогнозните очаквания - президентът Плевнелиев е направил своя избор за силов министър, избирайки за този пост за първи път жена - Петя Първанова, ръководител на дирекция "Европейски съюз и международно сътрудничество" в силовото министерство.

Началникът на клиниката по анестезиологияи реанимация при ВМА болницата - проф. Николай Петров - се очаква да поеме здравното министерство в служебния кабинет. Подуправителят на БНБ Калин Христов е най-сигурният наследник на финансовия министър Симеон Дянков. В строителното министерство най-вероятно ще отиде главният секретар на президенството и бивш зам.-министър в МРРБ Екатерина Захариева. Освен нейното име се споменава и това на шефа на АПИ Лазар Лазаров.

На мястото на Ивайло Московски с абсолютна сигурност ще седне заместникът му Кристиян Кръстев, бивш изпълнителен директор на нискобюджетната авиокомпания "Уизер". Дипломат от кариерата най-вероятно ще поеме външното министерство. Става дума за посланика в Лондон Константин Димитров, който бе заместник на Николай Младенов малко повече от 2 години. Ректорът на Тракийския университет проф. Иван Станков е с най-големи шансове за избраник на президента Росен Плевнелиев за министър на земеделието и храните, научи "Труд".

Плувецът Петър Стойчев, който все още е активен състезател, ще седне в министерското кресло на спорта. Бившият съветник на Николай Младенов, когато той беше министър на отбраната - доц. Тодор Тагарев, най-вероятно ще поеме министерството на отбраната. Ръководителят на Националния институт на правосъдието Драгомир Йорданов (45 г.) е най-вероятният министър на правосъдието. Новоизбраният министър на образованието акад. Стефан Воденичаров може би ще остане на поста си и в служебния кабинет, твърдят източници от МОМН. Актьорът Владимир Пенев вероятно ще наследи Вежди Рашидов.

Прогнозите на "Преса"  също са за Марин Райков. Според изданието - "Остава един ден на Марин Райков - между дипломат и министър-председател"."Стандарт" изказва предположения, оформени в заглавието: "Премиер от Шан-з-Елизе". На вътрешните си страници всекидневникът метафорично уточнява: "Служебният кабинет ще стъпва върху мини". А според бившия външен министър Николай Младенов, грешките на Темида са спрели България за Шенген.

"Мъжете и жените в служебния кабинет са личности, изградили от нулата своята компетентност и репутация", цитира думите на президента "Сега". Плевнелиев се опита да разсее слуховете, че визитата му в Брюксел преди два дни е била с цел да се съгласуват с ЕС имената на ключовите фигури в правителството.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


243
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
165
2
 
0
 
! Отговори
valenzeto преди 11 години
eiii nqma ugodia abe nqma da stane nqkoi ot ulicata s lozungite da upravlqva aide stiga vikahte ami daite shans na coveka da si varshi rabotata,to sled Boiko nqma po dobar no ot tia lumpeni to vseki shte se mahne to nacia li e ovcarnik li e?ne se razbira oshte
164
0
 
8
 
! Отговори
ехо преди 11 години
Има един много хубав филм казва се КАТАСТРОЙКА препоръчвам ви го!
163
4
 
17
 
! Отговори
Дойн преди 11 години
Хора от вторя ешалон на ГЕРБ, това ще е новото правителство.Не са били под прожекторите, но са поредните калинки.Райков е стара муцуна от едно време, но е факт че има потенциал, ще видим как ще го реализира.Лошото е че в този или подобен състав служебното правителство не е в състояниеда промени политиката, да ревизира дейността на сегашното ( гарван гарвану око не вади), нито да реши социалните проблеми. А време няма, минутите са важни!
162
2
 
12
 
! Отговори
4219 преди 11 години
НЕ СЕ ПИТАЙ?? ПОЛИТИЦИ И МИНИСТРИ СЪС РОБСКА ПСИХИКА И РОБСКИ МАНТАЛИТЕТ,МОГАТ ДА ТИ ПРЕДЛОЖАТ САМО РОБИЯ,ЗАЩОТО ТЕ НЕ ПОЗНАВАТ СВОБОДАТА.САМИТЕ ТЕ СА РОБИ!!! ГОСПОДАРИ СА САМО НА ТЕФТЕР!!!
161
2
 
16
 
! Отговори
Охранител преди 11 години
Ех плевня, плевняаа, а имаше възможност да станеш едва ли не национален герой...но от посредствени хора, посредствени решения
160
1
 
8
 
! Отговори
Охранител преди 11 години
Вече се питам...Слънцето от запад ли изгрява, или от изток...?
159
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Плевнелиев е направил своя избор за силов министър, избирайки за този пост за първи път жена - Петя Първанова, ръководител на дирекция "Европейски съюз и международно сътрудничество" в силовото министерство"Егати силовото министерство и национални интереси, щом и то е с Европата, дето ни такова мамата...
158
1
 
15
 
! Отговори
Охранител преди 11 години
Не искаме да е за Европа, а за БЪЛГАРИЯ! Така, че и тези, да го д.хат!!!
157
3
 
16
 
! Отговори
Расим Плевня преди 11 години
УТРЕ ДА ГО ОМЕТЕМ ПРЕЗИДЕНТА И ТОЙ ЕОТ ТЯХ!!!!!
156
2
 
8
 
! Отговори
4219 преди 11 години
ПОЗВОЛЯВАМ ВИ ДА КРАДЕТЕ!! ТО И ТОВА ИМА КРАЙ!! ЕДИН ДЕН КОГАТО НЯМАТЕ ВЕЧЕ КАКВО ДА КРАДЕТЕ ЩЕ СЕ УСПОКОИТЕ!!ТОГАВА НИТО НАРОД,НИТО ДЪРЖАВА ЩЕ ИМАТЕ!!ПРОСТО ВАС ЩЕ ВИ УПРАВЛЯВАТ ДРУГИ ГОСПОДАРИ А ВИЕ ГОСПОДА МИНИСТРИ,ТОГАВА ЩЕ СТЕ ПРОСТО ЕДИН ОБИКНОВЕН СЛУГИНАЖ.ЗНАЕТЕ КАК Е ТРЕТИРАН СЛУГИНАЖА ОТ ГОСПОДАРИТЕ СИ!! НЕ ЧЕ СЕГА НЕ СТЕ!! НО ВИ Е ДАДЕНА ТАЗИ ПОСЛЕДНА ВЪЗМОЖНОСТ ДА СЕ ОТЪРСИТЕ ОТ ТОВА РОБСТВО!!НАРОДА Е С ВАС И ЩЕ ПОДКРЕПИ ВСЕКИ СМЕЛ И УМЕН ПОЛИТИК,КОЙТО ГО ПОВЕДЕ В ДОБРА ПОСОКА
155
1
 
15
 
! Отговори
Илияна преди 11 години
Оказва се май, че и този господин е от кръга Капитал. Обкръжението на Президента явно сериозно го държи да слага поставени хора на върха на държавата, макар и временно. Това доказва, че все пак Плевнелиев е зависим от същите тези олигарси срещу които ние протестираме.
154
3
 
11
 
! Отговори
Rangel_55 преди 11 години
Плевнелиев е тежко зависим и контролиран от Лидия Шулева, Иво Прокопиев, Симеон Дянков и останалите около кръга "Капитал". Независимо от лустросаните медии "Дневник" и "Капитал", това не променя факта, че този кръг от хора практикува корпоративни престъпления в чудовищни мащаби. Тези престъпления не се наказват и преследват, основно защото се извършват заедно и в полза на западни компании. Това не променя фактите, че това са престъпления.
153
1
 
4
 
! Отговори
до 43 аз съм Ричард преди 11 години
А Вие толкова ли СЛАБО МИСЛИТЕ? Аз мога да напиша, че коментарът ми е от Путин, Ричард Гиър или когот си искам ПРОВОКАТОР е написал името на Райков, за РИБИ като вас.Или Вие САм сте го написали.Ограничено, глупаво.И такива ако са "бунтарите"!????
152
2
 
17
 
! Отговори
марципан преди 11 години
Значи да очакваме, че служебното правителство ще бъде съставено от енергийната мафия начело с Цветелина Бориславова, Дянков и всички останали, които стоят зад Плевнелиев.
151
2
 
9
 
! Отговори
имам преди 11 години
До Райков ще бъде витае сянката на Прокопиев, защото новия ни премиер е част от енергийната мафия начело с Иво Прокопиев. За пореден път президента доказа, че не може да надскочи сянката си и ще продължава да изпълнява поръчки на своя приятел от далечен Сингапур.
150
2
 
13
 
! Отговори
43 преди 11 години
Г-н Райков Вие не сте лицемер!! Вие сте брутален и циничен!! Още не сте приели поста за примиер,а правите квалификации за българите! Този коментар който го прочетох от вас може да го напише само човек от улицата или човек без ценз,но не и високопоставено лице за какъвто се мислите Вие.Още от тука ясно си проличава възпитанието Ви и културата Ви,нищо че сте живяли на Шанс Зализе и имате претенция за жълтите павета.Чувал съм бг.селяни да се изказват по-културно и по-възпитано от Вас!!!!!
149
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
МАРИН РАЙКОВ ВЕЧНИЯТ ЗАМ.МИНИСТЪР НА "НЕЩО СИ",Е ТОП,ТОП,КОМУНИСТ ОТ КРЪГА НА ПРОКОПИЕВ.ТОВА СЕ И ОЧАКВАШЕ ОТ МУХЪЛА.ТАЯ ЖАЛКА МИШКА ПЛЮВН..,ТРЯБВА ДА ПЛАЩА ЗА НАЗНАЧЕНИЕТО СИ,НО С НАШИТЕ ПАРИ.ЧЕСТИТО ВИ!
148
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
абе на тоя Марин защо физиономията му е една такава хитра..подмолна..подлизурчеща не вдъхваща доверие!?
147
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НАЙ-ДОБРЕ ЩЕШЕ ДА БЪДЕ , ПРЕЗИДЕНТА ДА НАПРАВИ КОНКУРС ЗА НАЙ-ДОБЪР ПЛЮВАЧ И НЕГО ДА СЛОЖИ ЗА СЛУЖЕБЕН ПРЕМИЕР.
146
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
песен: ".. комунистите страната ни обраха, комсомолцитите след тях вървят.."