Вазов, Ботев и Далчев на изпита по български език и литература

1 345 кандидат-студенти се явяват на изпита в СУ
Обновена: 7 апр 2013 11:42 | 7 апр 2013 11:08, Веселина Йорданова
29
Вазов, Ботев и Далчев на изпита по български език и литература
Снимка: архив, Булфото

Кандидат-студенти в Софийския университет ще пишат по темата: Геройство и срам в „Епопея на забравените“ от Иван Вазов. Първата кандидатстудентска сесия на Софийския университет за учебната 2013/2014 г. продължава днес с изпит по Български език и литература, съобщиха от учебното заведение.

Първата изпитна задача - създаване на аргументативен текст, поставен чрез творчеството на конкретен автор от българската литература, беше изтеглена от Ангел Острянов от София.

Лазарина Николова от София изтегли темата за втората изпитна задача, в която кандидат-студентите трябва да съпоставят следните цитати и да осмислят поставените в тях проблеми:  Не оставяй да изстине буйно сърце на чужбина, Христо Ботев, „Моята молитва“  и  Ти не ме оставяй да загина, господи, преди да съм живял!, Атанас Далчев, „Молитва“. 

1 345 кандидат-студенти се явяват на изпита днес. Специалностите, за които те могат да кандидатстват след успешно положен изпит, са: Философия; Психология; Културология; Библиотечно-информационнни науки; Архивистика и документалистика; Педагогика; Социални дейности; Неформално образование; Българска филология; Славянска филология; Арменистика и кавказология; Предучилищна и начална училищна педагогика; Социална педагогика; Специална педагогика; Логопедия; Физическо възпитание и спорт.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
13
 
21
 
! Отговори
ААА преди 11 години
Каква Епопея на забравените, какви Вазов, Борев и Далчев?! Днешните студенти и малките им имена не знаят. Дайте им нещо съвременно като Пайнер и Азис, нека размишляват по тези текстове, нали днешните студенти са бъдещето на българия. Как ще управляват, ако не са в крак и на нивото на нацията? Да, това е жалката истина в БГ, пълно с Радки Пиратки и " мутри"
1
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Я! Бизнесът с кандидат студентските изпити започнал!Не разбирам каква е идеята да има такива изпити във ВУЗ, в който местата са повече от броя на мераклиите да ги заемат?