Демократични избори или битак за гласове?

Прокуратурата в Етрополе се самосезира за търговия с гласове по ТВ репортаж
10 апр 2013 13:39,
302
Демократични избори или битак за гласове?
В хотела на този човек - Емил Димитров, бивш депутат от ГЕРБ, се е провела скандалната "лекция". Снимка: Булфото, архив

Районна прокуратура-Етрополе е започнала проверка относно предизборна агитация за купуване на гласове.

Тя се е самосезирала по повод предаването „Темата на Нова”, излъчено на 7 април т. г. по Нова  телевизия, съобщават от прокуратурата.

„Образувана е прокурорска преписка, по която е възложена проверка по реда на Закона за съдебната власт, с оглед данни за престъпление против избирателните права на гражданите. Предмет на проверката е да се установи налице ли е организиране, предлагане или даване на имотна облага с цел склоняване упражняването на избирателно право в  полза на определен кандидат, политическа партия или коалиция“, се казва в съобщението на Районната прокуратура в Етрополе.

Причина за това прокуратурата да се самосезира е скандален запис, излъчен по „Нова телевизия“, който показва как в хотел в Етрополе, собственост на бившия депутат от ГЕРБ Емил Димитров, на 2 април се провежда инструктаж на тема: „Как се организират избори, така че да се спечелят с огромно мнозинство“. „Инструктираните“ са представители на протестиращите студенти, които избраха за свое "лице" футболиста Христо Стоичков.

Още по темата
Участник в „лекцията“ е и председателят на младежката структура на ГЕРБ в Свищов Златомир Цаков, както и един от тарторите на агитката на ЦСКА Димитър Ангелов–Дучето.

„Лекторът“ на семинара подхвърля на присъстващите, без да знае, че в това време го снимат с камера, скандални реплики. „Има извадено всичко, само да ви се работи. Всеки чепик, който носи 30 гласа, е изваден. Вече въпрос на подход е да го стигнеш, да го намериш, да го заковеш. И тия гласове ще дойдат при теб“, заявява той на слушателите си.

„Аз смятам, че това обединение може да извади 30 хиляди застъпника. Вярно, че времето е кратко, вярно, че е на зор, но ако извадим 30 хиляди застъпници, гласовете ще дойдат, повярвайте ми! Няма човек, който не може да закара 10 човека да гласуват!“, продължава със скандалните си изказвания лекторът и след това изстрелва притеснителните думи: „Такъв човек аз не познавам. Дали ще го черпи, дали ще го пои, така.. дали други работи, така..“.

Участникът в семинара, който е снимал със скрита камера, разказва, че за цялата организация ще се заплати по една минимална работна заплата за всеки от застъпниците плюс по 30 лв. в деня на изборите. Тези 30 лева щели да бъдат за всеки човек, който гласува, а всеки от застъпниците щял да получи още по 30 лв. за 10-те часа, в които ще бъде в изборната секция.

Момчето със скритата камера продължава скандалните разкрития, обяснявайки, че всеки щял да има ресурс, с който да „черпи“ хората, които ще гласуват, а освен това щял да има достатъчно гориво, за да обикаля района си и да подсигури колкото се може повече гласове.

Освен това щяло да има момичета, които да контролират по телефона застъпниците. Щабът им щял да бъде в хотела на Емил Димитров, а „лекторът“ по този повод се изцепва: „Момичетата са на Емо, не са мои. В смисъл, не че не са мои, аз ги обичам всичките и ги уважавам. Само че да не кажете, че има съмнение по мен. Плюс това записите се записват, така че няма грешка".

Проверка щяло да има и на хората, които са обещали да гласуват. Въпросите щели да са два: най-напред „момичетата на Емо“ щели да питат „Ще гласуваш ли?“ и ако човекът кажел „Не“, щели директно да затварят телефона. А ако отговорели с „Да“, щели да ги питат „За кого?“. Пред името на всеки щяло да има парола, „например „Шапчица“, обяснява „лекторът“, задължение на застъпниците било да я измислят. Важното било паролата и отговорът да бъдат еднакви.

Изненадващо в ресторанта на хотела вечерта се появява и лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. Самият той обяснява, че минал на срещата само за 15 минути, за да поздрави присъстващите хора.

Емил Димитров развали отношенията си с ГЕРБ, след като бе уличен в конфликт на интереси, докато е бил депутат. Самият Димитров скочи на Искра Фидосова и Цветан Цветанов, които обвини, че са изкадрували Комисията за конфликт на интереси. Емил Димитров не е в листите на ГЕРБ за предстоящите избори.

По последна информация бившият депутат обеща, че ще разкрие тайни пред нотариус в европейска страна. Той е заминал с децата си в чужбина, защото го е страх за живота им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


302
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
159
3
 
1
 
! Отговори
Вълчо преди 11 години
Само знаят да плюят и критиуват
158
2
 
13
 
! Отговори
ОПОМНЕТЕ СЕ!!! преди 11 години
Бе защо не виждате НАЙ-главното: Емил Димитров или Емо Фаса, или Емо Ротманса, или Вълчето /когато беше митничарче/ знае ОТВЪРТЕ кои са и Боко, и Цветанов - и затова се бои за децата си. Той дори може би знае кой отвлече Лара на Брендо или поне по чия заповед е станало това!!!Той знае нещата от кухнята, а сега Шефа на кухнята с Прокуратурата му показва кой-кой е.А някои целуват ръцете на МУТРИТЕ и взимат автографи от тях!ОПОМНЕТЕ СЕ!!!
157
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 181България е осъдена в Европейския съд за УБИЙСТВО. Прецедент в практиката на съда е, че съобщава името на виновника БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ.
156
8
 
8
 
! Отговори
НЕ Е ТАЙНА преди 11 години
Срещу 10 лева всеки *** ще ви каже какво им обещават БСП и какво им дават на всички избори досега.
155
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ще ви кажа как на миналите избори са манипулирали моя възрастна роднина от с.Рашково, Ботевградско. Кметът минал и казал на бабите и дядовците, че ако не гласуват за ГЕРБ няма да има дърва. За гражданите ще поясня - общината отпуска определена квота, примерно но 6 кубика на семейство дърва за огрев на преференциални цени. И няма с какво да се топлят зими напред. Възрастните послушно гласували за ГЕРБ за да осигурят топлината и оцеляването си. Дори кебапчета не са яли, камо ли по 30 лв да вземат!
154
0
 
17
 
! Отговори
Слушател преди 11 години
Айде димитров, айде емо, кажи сега на нотариуса тайната и после на нас.За Боко, Цоко и "Как се прави партийна организация от мутра и милиционер по сикаджийски"!Уау най-накрая ще излезе "тайната рецепта" ! Явно и твоето салдо не излиза, май си инвестирал повече и по-малко прибирал, А?
153
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Още от сега е ясно че на СерГея може да се каже едно големо ЧАО!
152
9
 
10
 
! Отговори
Тома неверни преди 11 години
Ако внимателно се разнищи цялата тази история, се стига до извода, че е доста нелогично подредено всичко. като се започне от хотела на бившия гербаджия, изпокарал се с лидерите на ГЕРБ и напуснал партията , и се завърши с мистериозното посещение на Каракачанов.Има нещо много гнило в този пореден предизборен сценарий.
151
9
 
19
 
! Отговори
GiveMeFive преди 11 години
Нямам търпение да чуя какво ще кажат ГЕРБ на пресконференцията след изборите, но пък не мога да стоя до толкова късно, че да изчакам реда на втория. Ще гледам БСП и гася телевизора.
150
2
 
18
 
! Отговори
до 182 преди 11 години
А теб какво те чака платена герберска *** ако знаеш
149
26
 
7
 
! Отговори
ДО-178 преди 11 години
Абе спареняк ГЕРБ ЩЕ БЪДАТ ПЪРВА СИЛА И ТО С МНОГО ПРЕД ВТОРИЯ!
148
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя мандармуняк нали го изгониха от ГЕРБ!Какво ми се пеняви тогава?!Всички *** аут!Също като комунистите,само че при тях е друг проблема.Там трябва да се забрани направо партията БСП.ИМА МНОГО ОСНОВАНИЯ ЗА ТОВА,1-УБИИСТВА НА НЕВИНИ ХОРА,АТЕНТАТИ,СЪБОТАЖИ,ГРАБЕЖИ И НЕ НА ПОСЛЕДНО МЯСТО ТОВА КОЕТО НАПРАВИХА ПОСЛЕДНИТЕ 25Г.
147
1
 
6
 
! Отговори
jojo преди 11 години
А бе като има в дадена страна олигарси няма демокрация!Е това е истината !ТОВА Е ОЛИГАРХИЯ!Те са ПОЛИТИЧЕСКИТЕ КУКЛОВОДИ и никой НЕ СЛУША НАРОДА!
146
1
 
12
 
! Отговори
hdfh преди 11 години
Каракачанов само минал през ресторанта... Той сигурно често наминава и стабилно похапва... Личи му! А то политиката си е политика :))))))
145
5
 
21
 
! Отговори
15511515615615151515 преди 11 години
АКО ГЕРБ КУПЯТ ИЗБИРАТЕЛИ, ФАЛШИФИЦИРАТ ИЗБОРИТЕ И ВЪОБЩЕ ВЛЯЗАТ В ПАРЛАМЕНТА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ЩЕ Е ПО УЛИЦИТЕ, ВСЕКИ БЪЛГАРИН ЩЕ Е ВЪОРЪЖЕН С КАКВОТО МОЖЕ НА ВОЙНА СРЕЩУ БЪЛГАРОУБИЙЦИТЕ
144
1
 
10
 
! Отговори
делчева преди 11 години
защо прокуратурата не се само сезира за това на каква цена Емил Димитров години наред купува по тарифа на корен дървесина от ДГС Етрополе чрез фирма Медикет и още с колко е ощетил цялата система на горите чрез поставени лица като Пейо Върбанов и сие ръководители на нагласените държавни горски предприятия,колко ловностопански територии са завзети от него и подобни и кой ще сложи ред в раздаването на националното ни богатство на подобни мутри.Нека прокутатурата незабавно забрани транзакции от банк
143
1
 
21
 
! Отговори
Ole преди 11 години
Само на крайно-тъпите не е ясно, че ГЕРБ е една мафиотска структура. ГЕРБ ще вземе много гласове от такива *** и от страхотните си общински организации, където работят най-тъпите и най-неспособните хора, които може да си представите!
142
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Герб работят по същия начин те са го научили да знаете
141
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И Емо ФасЪТ ,...е работил с НАШИТЕ КИНТИ ......,А СЕГА О,ЛЕЛЕ !Браво на Боци ,...че ги отсвирва бързо!
140
1
 
10
 
! Отговори
гн преди 11 години
За българската,така наречена прокуратура,повдига обвинение,само когато убиецът се предаде сам и трупът на местопрестъплението е...разфасован!