Зам.-енергийният министър Божан Стоянов бил агент на ДС

През 2008 г. обаче Комисията по досиетата издала удостоворение, че няма такива данни
49
Зам.-енергийният министър Божан Стоянов бил агент на ДС
Асен Василев представя екипа си, в който е и Стоянов с ресор "Енергетика". Снимка: МИЕТ

Комисията по досиетата обяви принадлежност към структурите на Държавна сигурност на заместник-енергийния министър Божан Стоянов.

Според доклада от проверката на състава на служебното правителство Стоянов е сътрудничил към Софийско градско управление на МВР, Пето районно управление. Той е регистриран като агент през юни 1988 г. под псевдонима „Младенов“. По това време заместник-министърът е бил на 25 години.

Комисията разполага с данни в наличните документи, удостоверяващи принадлежност на Божан Стоянов към органите на ДС след 10.11.1989 г., уточняват оттам.

По повод оповестените днес данни от проверката от пресцентъра на икономическото министерство съобщиха, че са изпратили писмо до комисията на Евтим Костадинов с настояване „случаят да бъде изяснен в най-кратки срокове“.

От МИЕТ напомнят, че на 22 август 2008 г. същата Комисия по досиетата, председателствана отново от Евтим Костадинов, е издала удостоверение на Божан Стоянов, според което няма данни той да е бил „щатен, нещатен служител, секретен сътрудник на бившите Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия“.

Божан Стоянов пое енергийния ресор в Министерството на икономиката, енергетиката и туризма. Той беше представен заедно с останалите зам.-министри в МИЕТ официално на 22 март.

"Ще направим проверка на най-важните участници в българската енергийна система и ще започнем промени, които да осигурят повече прозрачност в сектора, обяви тогава Стоянов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още по темата: МИЕТДСБожан Стоянов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И аз ще гласувам за Атака!
11
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 14 ГРАОЗабрави масоните! Те не са толко числени, но вредят повече от тези които изброи!
10
0
 
0
 
! Отговори
Демократ преди 11 години
Енергиината мафия вади досиета.Може да е ченге, ама тези които използват тези досиета не са по-малко мръсни от ченгетата.Където се отвориха в началото на прехода държавите вървят напред , а ние......?
9
7
 
5
 
! Отговори
гражданка преди 11 години
Аз ще гласувам за Атака.
8
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Докато се приеме закона за лустрацията, всички ДС агенти ще са починали от естествена смърт.
7
2
 
5
 
! Отговори
мръсни слуги преди 11 години
Абсурд е, деца на слуги на СССР - Цветанов и Младенов - да бъдат министри! Те трябва публично да се откажат от бащите си и да ги заклеймят като мръсни слуги на СССР!
6
1
 
13
 
! Отговори
шофьор на Григор преди 11 години
Ако бащата на Цецо Лажецо не беше шофьор на Григор Шопов в ДС, Цецо никога нямаше да стане старшина агент в 7-мо Главно Управление на ДС, а след това и министър на вътрешните работи! ДС поощряваше децата на служителите си, макар че в конкретния случай има дефицит от интелигентност. Но да си старшинка от ДС за Цецо това е голямо постижение! И ако ДС не се беше разпаднала, сега той щеше да работи там!
5
0
 
4
 
! Отговори
ЯЯ преди 11 години
24-ри години един и същи театър, 24-ри години артистите на този театър станаха милионери и милардери, а ние тъпата публика блеем като овце пред заколение.
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
То в тая държава на доносници, изобщо има ли хора?
3
2
 
16
 
! Отговори
дезинформация преди 11 години
Бюрото за дезинформация "герб" съобщава: Лъжа е, че агент Буда е пожарникарят! Истината е, че пожарникарят е агент Буда!
2
0
 
2
 
! Отговори
boza преди 11 години
Abe to u nas vseki e agent , taka che i tozi ne pravi izklyuchenie , ima njama dve sedmici i hop -- v publichnoto prostranstvo iskochi nov mnogoobestavast agent .
1
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Новина ще е, когато някой във властта не се окаже бивш агент.