Проверяват РЗОК за липса на направления

Не се отчита ин витро дейност - как да се плаща, пита здравният министър
Обновена: 12 апр 2013 21:21 | 12 апр 2013 21:16,
14
Проверяват РЗОК за липса на направления
Проф. Николай Петров. Снимка: БТА

Ще бъдат извършени проверки на Районните здравно-осигурителни каси заради оплакванията на личните лекари, че нямат направления за специалисти. Разпореждане в този смисъл е направил министъра на здравеопазването проф. Николай Петров, съобщи БНТ.

Според проф. Петров информацията от Националната здравно-осигурителна каса и от общопрактикуващите лекари е противоречива и проверката трябва да покаже истината. През това време пациентите нямало да останат без направления, твърди той.

Министърът беше в Бургас за откриването на новото инфекциозно отделение на многопрофилната болница.

"Разбирате, че само на думи не мога да се доверя, защото искам да видя факти. Действително в някои болници има нарастване на обема от това, което снощи успях да прегледам. В други болници обаче, странно, има спадане на обема, който са отчели. Нещо, което страшно много ме учуди", отбеляза той. "Имаше преди седмица такава тема за ин витрото - че не се плаща. Ами оказа се, че то не се отчита. За да го плати някой, той трябва да го отчете. Отчиташ ин витро дейност - получаваш пари", добави проф. Петров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Пенка-Пиcанката преди 10 години
До Пенчо-ПитанкатаРоби, Пенчо, ***, малодушни, роби, НО, забележи, РОБИ-НАГАЖДАЧИ, партийни подлизурки, шушумиги, това сме ние, затова сме на този дерт.
13
0
 
0
 
! Отговори
До справедливо е преди 10 години
Глупости! Джипитата са безотговорни, неквалифицирани, то е естествено, правят се на специалисти по всичко, което е абсурдно, фаталнo грешaт, изобщо не ги интересува болестта и живота на пациента - клиента, гледат да се отърват от него, не мерят дори кръвно, не може да се разчита на тях изобщо. Вземат само парите за бройка и неизвършени действия. Системата общопрактикуващ лекар се създаде от продажните български правителства, за да се унищожават хората, тя е оръжието на смъртоносния план Ран-ът.
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До бауАбе бау, ако детето ти го упахе куче три пъти, и третото е бясно, как ще си спасиш детето с двете направления годишно, бе ***. Само здравето и болестта не могат да се планират. Най-добър пример си ти освен по рождение с дебилизъм имаш и старческо слабоумие, погна те и тебецето, и хернията, и цирозата ти е последен стадий, е как си с двете направления, главурдо.
11
0
 
0
 
! Отговори
Пазарно болен бг преди 10 години
Стига гнусни, прозрачни лъжи, за да прикривате ужасяващия геноцид над българите, чието най-силно средство е здравеопазването. Нонстоп измисляте гадни затруднения, а нещата са толкова прости. Върнете старата система ТРЯБВА ТИ ЛЕКАР, НЕ СИ ***, ЗНАЕШ ПРИ КОГО ДА ОТИДЕШ... Ама не ще идеш първо при джипито, той те праща (ако има направление) срещу 3 лева при някакъв специалист, където пак ръсиш 3 лева, той пък те праща при друг и така, докато пукнеш желаният резултат от правителствата.
10
0
 
1
 
! Отговори
осъзнайте го преди 11 години
12 години се създават практиките по обща медицина ..........все още се реве за Направления!Общо практикуващите лекари не са Диспечери!и Достъпа до джипитата е само взет час, за да не се чака продължителноЗа 12 години се изгражда дори хирург.Хипократ е бил общо практикуващ лекар.
9
0
 
1
 
! Отговори
справедливо е преди 11 години
Да се възстановят част от предимствата на първия национален рамков договор.Единствения критерии за разпределения на регулативните стандарти да е Медицински обоснованата необходимост и на това право има специалиста от Общата практика.Също и това недуразумение "Второто мнение". Право да изисква при необходимост второ мнение и пак на Общо практикуващия лекар.Всичко извън това води до хаос и до преразход - т е до тотално забъркване на пациента.
8
0
 
1
 
! Отговори
реалист преди 11 години
Солидарното здравно осигуряване е единствено възможния вариант за здравно обслужване на масовия потребител.Заложени са толкова ценни намерения. Профилактика , ранна диагностика ......обхващане на пациента в неговата цялост.Медицината е твърде сложна наука .Едиствената ,която няма задочна форма на обучение и квалификацията е през целия професионален път на лекарите.Нелогично е "лимит за пациента " и той да си решава на кои от органите си да се грижи.Би било смешно, ако нее твърде трагичн
7
1
 
1
 
! Отговори
пенсионер преди 11 години
Не ви искаме направления и такси за лични лекари бе ,безхаберници ! Отиваме при джипито , за да ни изпише полагащи се лекарства с намаление ,които струват 6 лв. свободно . Той ни взема 2.90 и аптекаря ни взема още 3 лв. Е ,де Илия на кирия- остана ни само двата часа висене пред лекарския кабинет .Искаме документ за внесените здравни осигуровки през 45 годишния ни трудов стаж и свободно да ходим при който си искаме лекар.Не да се молим за направления и ала бала далавери !
6
1
 
1
 
! Отговори
бау преди 11 години
Защо като много знаят не въведат лимит за пациентите?Например до 2 направления за годината???Или пациента да отиде на преглед да си плати и да отиде в касата да му възстановят парите ,след като си е платил здравните осигуровки???
5
0
 
1
 
! Отговори
сакс преди 11 години
не е редно всеки да търси специалист за каквото му хрумне.Даже за да отиде на санаториум и изследванията му да са безплатни ходи за направление.А Направления за ТЕЛК-а??Задължение е на държавата ,а не на Касата,но държавата не пуска нито едно.Направлението е по преценка на лек.лекар.Специалиста също може да пусне направление,но връщат пациентите при GP-to.За да влезеш в болница отново искат изследвания и консултации които са напълно излишни
4
1
 
7
 
! Отговори
човек преди 11 години
Здравна каса=пълна помия!Не може да няма направления за осигурените,а за някои мургавелки здравеопазването да е безплатно- пълна дискриминация!
3
2
 
3
 
! Отговори
? преди 11 години
Отивам при джипито си - казва не мога да ви дам направление, свършиха.Елате в началото на следващия месец.Шефа на НЗОК казва - Първото тримесечие не са използвани дадените направления- 5% не са използвани.Демагогия. Как да ви вярвам ГЕРБ?
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
1, най-мрънкащите. Колко хора познавам, имали проблем с лекари, направления и пр. и нито една пусната жалба. Когато са 3 - няма кой да им обърне внимание. Когато са 300 - ще направят впечатление. Когато са 3000 вече ще има ефект. Ама само да реват...потенциала за промяна е в нас, а ние сме мизерници, така че стига мрънкане.
1
1
 
15
 
! Отговори
Пенчо-Питанката преди 11 години
Ние сме най-болните,най-бедните,най-гладните,най-безработните в целият свят.Какви всъщност сме ние?