Българите не са достатъчно загрижени за екологията

Това е мнението на екоминистъра Юлиян Попов
13 апр 2013 18:46, Петя Славова
50
Българите не са достатъчно загрижени за екологията
Юлиан Попов. Снимка: Булфото

Екологичната обстановка в България е сложна и проблематична, заяви пред журналисти в Стара Загора министърът на околната среда и водите Юлиян Попов. Според него българите не са достатъчно загрижени за екологичните си проблеми.

Няма демокрация без ясна информация, посочи министърът по повод предстоящия референдум в Стара Загора, на който жителите от общината ще дадат своя вот за съществуването на военния полигон край село Змейово. Според него полигонът не е източник за обгазяванията на града на региона, но гражданското допитване е демократична практика, пише БТА.

В понеделник започва работата комисия, която ще даде официално разрешение за работата на сероочистващите инсталации на 5 и 6 блок на ТЕЦ "Марица-изток 2". Съоръженията успешно са преминали през тестовите изпитания, уточни екоминистърът.

Юлиян Попов беше гост на Еко хепънинг "Млад и зелен" и връчи награди на победителите. В рамките на еко инициативата на Младежка Банка Стара Загора се проведе състезание между училищата в общината и бяха събрани над  2200 кг. отпадъци- хартия и пластмаси.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
4
 
! Отговори
Рудолф Хес преди 11 години
*** на мач а Рубин Казан. Там можеш да ругаеш българите колкото искаш, около 2 секунди.
21
4
 
14
 
! Отговори
ГЛАДЕН БЪЛГАРИН преди 11 години
Българите не са достатъчно загрижени за екологията -ГЛАДЕН БЪЛГАРИН ЗА ЕКОЛОГИЯ НЯМА КАК ДА МИСЛИ ВЕ ДУПЕДАВЕЦО НАРОДЕН
20
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ПЛОНДЕР ПУПЕНОВ фон Д,ИЗРАЕЛИ
19
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Изненадан съм как такива величаещи себе си нации с твърдения за превъзходството на тях ното общество,икономика,добродетьели и още какво ли не , да могат толкова дълго да бълват "неекологични"човешки отпадъци,взети от кофите с агентурното съдържание на неправителствени /УЖ/ организации.Попаднахме в лапите на злото,което дълги години ни се представяше за страната на доброто.НЕ ВЯРВАЙТЕ НА ДУМИТЕ ,А НА ФАКТИТЕ И ДЕЛАТА - ВИДИМИТЕ.
18
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Може ли *** и *** като българите да са загрижени за нещо освен шкембетата и дебелите си черва. Такъв *** и долнопробен народ от чалгаджии и недомисленици заслужава да изчезне и да изчисти тази хубава земя от присъствието си.
17
3
 
5
 
! Отговори
3 преди 11 години
Мислех си, че само инженер може да даде толкова тъпо изказване. В Министерство на екологията са все отбор инженери. Жалко че на човек с филологическо образование средата не е ангажирана с екологическите проблеми на съвремието.Иначе би поназнайвал че българина се интересува И от екология.
16
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Българите не са..." значи тоя не се чувства българин,защото трябва да каже "българите не сме..."Тогава какаво прави в България и как си позволява да "дава акъл"от позицията на "дърво без корен" и проводник на чужд манталитет.Омръзна ми от такива самозванци и самозабравили се,"преуспели в чужди гнезда прелетни птици",които вече и мислят на чужд език и изповядват чужди съмнителни интереси.
15
0
 
10
 
! Отговори
Рудолф Хес преди 11 години
Принципно тая угоена *** трябв да обитава концлагер, и да си задава въпроса дали отпадьчните газове биха пробили дупка във озоновия слой
14
0
 
17
 
! Отговори
7 преди 11 години
Хайде бе -не били загрижен??? Оная *** министърката на екологията дето открито лобираше за ГМО и шистовия газ кой я спре бре *** смотан??? И кой всъщност е загрижен?Няма как хора, които едва оцеляват физически да си тровят нервите и за околната среда. Но въпреки това българският народ се доказа като отговорен и се опълчи на корумпираните политици като тоя на снимката
13
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Г-н Попов, 65% от хората живеят като скотове. За каква екология говорите? Тези хора оцеляват и ако "екологията" можеше да се яде, щяха да я изядат.
12
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
личното ми оцеляване е с приоритет!
11
6
 
6
 
! Отговори
DEVIL-JIN преди 11 години
Прав е човека,има много прости хора хвърлят си мизериите където им падне,не мислят нито за гората нито за водата.Обичам България и природата,но не си заслужаваме природата,не можем да я пазим.
10
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ще се загрижим и за нея когато живота ни го позволи.
9
1
 
16
 
! Отговори
Спонги преди 11 години
Ха ха ха ха ха ха . Не сме били загрижени. Ти като си загрижен защо стартира процедурата за новите писти край Банско. То бива , бива нахалство, ама един филолог да ни учи на екология идва в повече.
8
1
 
7
 
! Отговори
Мачете преди 11 години
Е как бре момче, при толкова много веи, грях ти е на чугундурата малумна, туй де си го изръсил.
7
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ами защо орязахте горите бе,без да залесявате?Защо унишожихте всички тополи и си напълнихте гушите без да сложите на тяхно място 1 дръвче?Какво сме ви виновни обикновените хора,че се обръщаш към нас,вие свършихте ли си работата по еколкогията?
6
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
A PAK DEPUTATI I MINISTRI I VSI4KI TARTEI DARJAVNI SLUJITELI HI4 NE GI INTERESUVA ZA NARODA . NARU4ENI FIZI4ESKI I MORALNI ZAKONI . V KAKVATO MORALNA I SOCIALNA MRASOTIA 6TE NI NATIKALI V TAKAVA EKOLOGI4NA 6TE JIVEETE
5
4
 
4
 
! Отговори
Аз преди 11 години
Тоз ТИТАН на МИСЛАТА, не му ли е ясно, че синоним на екология е ДАЛАВЕРА! Аман от ... !
4
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Българина е загрижен за:Ракия със шопска салата!
3
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ей отворко, стига си внушавал глупости на хората, ти идея имаш ли си какво е разхищението на невъзобновяеми ресурси зад океана. Гадове, все българите ви виновни!