Българите не са достатъчно загрижени за екологията

Това е мнението на екоминистъра Юлиян Попов
13 апр 2013 18:46, Петя Славова
50
Българите не са достатъчно загрижени за екологията
Юлиан Попов. Снимка: Булфото

Екологичната обстановка в България е сложна и проблематична, заяви пред журналисти в Стара Загора министърът на околната среда и водите Юлиян Попов. Според него българите не са достатъчно загрижени за екологичните си проблеми.

Няма демокрация без ясна информация, посочи министърът по повод предстоящия референдум в Стара Загора, на който жителите от общината ще дадат своя вот за съществуването на военния полигон край село Змейово. Според него полигонът не е източник за обгазяванията на града на региона, но гражданското допитване е демократична практика, пише БТА.

В понеделник започва работата комисия, която ще даде официално разрешение за работата на сероочистващите инсталации на 5 и 6 блок на ТЕЦ "Марица-изток 2". Съоръженията успешно са преминали през тестовите изпитания, уточни екоминистърът.

Юлиян Попов беше гост на Еко хепънинг "Млад и зелен" и връчи награди на победителите. В рамките на еко инициативата на Младежка Банка Стара Загора се проведе състезание между училищата в общината и бяха събрани над  2200 кг. отпадъци- хартия и пластмаси.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
при тоя ГЛАД де го гони от 3-4 години насам ,дреме му на българина за екологията ,и без тва се.е само екологични ла.на
1
4
 
6
 
! Отговори
БГ ЕКОЛОГ преди 11 години
Обичам парите и да ми казват къде да протестирам в крайна сметка екологията си екология ама сиренето е с пари!