Нова банда за отвличане посегнала на Лара

Почеркът на похитителите е същият като на „Наглите“, коментира Безлов
Обновена: 23 апр 2013 10:46 | 23 апр 2013 10:46, Камелия Цветанова
43
Нова банда за отвличане посегнала на Лара
Къщата в Бояна, откъдето беше отвлечена Лара. Снимка: Булфото

Най-вероятна изглежда хипотезата, че дъщерята на наркобоса Евелин Банев-Брендо е била отвлечена от група, която използва същите похвати като „Наглите“, които бяха разбити от полицията през 2009 г. Това коментира Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията по БНТ.

Според него става въпрос или за нова група или за част от „Наглите“.

Много професионално беше всичко - детето е било пазено, разрешавали са му да гледа телевизия без новини, много добре е преценено, че ако започне да му се влошава психическото състояние, може да има много тежки последици за него, начинът на преговори също е много професионален и наподобява „Наглите“. При тях също времевия период на преговори беше 40-50 дни и след това жертвата беше пускана след платен подкуп, мотивира се Безлов.

Още по темата
Той обаче предупреди, че сега е важно какво ще последва и дали ще има нови отвличания, защото и „Наглите“ имаха период, в който след похищение са се подготвяли за нов удар.

При тях все пак не стана ясно кой е планиращият, мозъкът на операциите, така че ако има един толкова добър екип, който измисля нещата, образно казано много лесно може да си намери ръце, коментира Безлов.

Според него остават и две други версии, но те са по-малко вероятнr. Едната е свързана с бащата на Лара и процеса, който се води срещу него в Италия, втората е посегателство с политически мотив.

Ако е вярна първата версия, дори международна група да стои зад случая, тя със сигурност използва български изпълнители, смята Безлов.

Припомняме, че след 47 дни в плен 10-годишната дъщеря на Евелин Банев-Брендо беше освободена онзи ден около 22 часа. Момиченцето е пуснато живо и здраво, без физически наранявания.

Похитителите я оставиха в района на 6-о РПУ в столицата, след което изчезнаха със сив VW Golf.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
4
 
! Отговори
XXL преди 10 години
мЕвИрЕ-ту пак се "ИЗХОДИХА" с компетенция ;))) ACAB
33
3
 
1
 
! Отговори
x преди 10 години
Пак говорят за децата на мутрите -убийци.Надявам се някой ден да я загуби за да оцени какво е направил на другите.
32
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Значи щом бандитите ги напускаха от затвора след ''протестите'', вече станали ''нови''! А на Трактора дали са му подновили километража?
31
1
 
9
 
! Отговори
DDD 67 преди 10 години
Ето кои са част от членовете на новата банда за отвличания, бродеща в страната: Вожда-Тиква, Цецко-Честното, Калин Матросов, Флорката, Отверката. Има и още...
30
1
 
5
 
! Отговори
тиквата преди 10 години
Като подгониха ЦЕЦО- КУМЕЦО ,и Флоров бързо пуснаха ЛАРА, БАНДАТА Е ЯСНА ЦЕЦО, БУДА, И фЛОРАТА,
29
0
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
от време на време минат бастисват по няколко човека , хванати я трева да пушат я наркотици да смъркат приберът ги по 18 в килия а главния дето цял град го знае лихварство , проституция, наркотици , оръжие , цигари, коли с принабити номера карат той е невидим щрака с пръсти пари бол на гърба на кокушкарите после нови банди ами като са нови къде са старите питам аз щот и в затворите не са
28
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
никакви нови банди няма всички акции от 2009 до сега бяха със залавянето на кварталните кокушкари разчистиха пътя на истинските и те така господата журналисти пред който и затвор да отидат и поразпитат ще останат много изненадани с поставени присъди на лица които лежат я за по някои грам наркотик я за кражба я за цигари и докато такива лежат и на техен гръб отчитат борбата с опг пред европейският истинските престъпници бродят като призраци
27
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Инициалите на "новата" банда да не са случайно МВР?
26
7
 
18
 
! Отговори
Илко преди 10 години
И тази банда е на ЦВЪ-ЦВЪ и Боко Тиквата
25
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Факт е, че след като подгониха Флоров, той няма същите възможности да влияе върху контингента. И последваха редица закономерни последствия - пуснаха Лара, рязко намаля предлагането на контрабандни цигари, същото се отчита и за наркотиците и т.н. Та става въпрос за крушката и опашката.
24
0
 
5
 
! Отговори
Христина преди 10 години
Эаглавието е доста подвеждащо! Помислих си че пак са я похитили!!!
23
1
 
20
 
! Отговори
Чуков преди 10 години
Щом Лара Брендова е отвлечена от нова банда, значи са я таксували по промоционална тарифа. Затова е платен откуп само 500 000 евро, вместо 10 000 000 евро. Новите играчи не взимат скъпо, за да се наложат на пазара.
22
5
 
21
 
! Отговори
Цецо Слушалката преди 10 години
"Наглите"?!?! Не може да бъде, та ние "пречупихме" гръбнака на организираната престъпност в България!
21
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това са Цвъко и Боко ,кво се правите на ощипани
20
3
 
3
 
! Отговори
Iwanow преди 10 години
A g-da nedeite taka da komentirate za otvli4anoto dete,4e GD BOP e otvlekal LARA.Tova ne e VERNO..
19
0
 
6
 
! Отговори
Pepi преди 10 години
To e iasno che sa sashtite,samo sa smenili taktikata!
18
2
 
27
 
! Отговори
Аман преди 10 години
Въпрос: само не разбрах тия 500 000 евра с какъв произход са ? Отговор: Пари, придобити от престъпна дейностВъпрос: и защо съответната агенция не се самосезира ?Отговор: В България това е нещо нормално.
17
0
 
5
 
! Отговори
Аз съм преди 10 години
Домашния арест води до нови престъпления.......
16
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бившият министър на вътрешните работи Цветан Цветанов е на разпит в Столичната следствена служба, съобщи БНР.Най-вероятно той е извикан във връзка с досъдебното производство, образувано срещу директора на ГДБОП Станимир Флоров, съобщи БГНЕС.Той бе временно е отстранен от длъжност на 19 април със заповед на вътрешния министър Петя Първанова, а досъдебното производство е за подкуп в особено големи размери.
15
0
 
13
 
! Отговори
до 10 преди 10 години
Нека ги наречем "Нова надежда". Може и партия да си направят догодина. Все пак имат вече начален капитал.