Около 500 души протестираха заради лош път Берковица-София

Те се събраха край село Бързия
1 май 2013 18:26, Петя Славова
23
Около 500 души протестираха заради лош път Берковица-София
Снимка: БТА

Около 500 души се събраха на протест в 14 часа днес на шосето в местността "Малка Бързия" над село Бързия в община Берковица. На два пъти те блокираха за по 20 минути пътя Монтана-Берковица-София през прохода Петрохан, предаде БТА.

Протестиращите поставиха 14-дневен срок, считан от 7 май, в който да започне ремонт на пътя. Те обявиха, че пътят за столицата е в окаяно състояние и минаването през него е изпитание за водачите и автомобилите им.

Протестиращите разказаха за множество аварии по колите, причинени от огромните дупки и неровности и за катастрофи, станали в опита им да избегнат дупките.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
Видин преди 10 години
Ама какво говорите вие как да няма хубав път в северозападна България,има разбира се,това е пътя Монтана-Лом,сълза,ама ако ставаше само с една отсечка :) :) Все пак си мисля че нашият край ако не беше забравен по този престъпен начин от нашата майка България сега щяхме да превъзхождаме много от сегашните "градове",особено във Видин мога да ви кажа че ако беше развит като нормален град за живеене,сега нямаше да има 10-15 хиляди човека а щеше да има поне 50-60,но не може да се минат "гражданите" !
20
0
 
3
 
! Отговори
кк преди 10 години
Станишев и Костов са виновни то се знае.
19
0
 
6
 
! Отговори
Джантата преди 10 години
Пътя Берковица-София не го ползвам от 4 години. Пътят през дефилето трябваше да бъде завършен през октомри 2012 год. но го отложиха за октомври тази година. Повече от половин година по този път не се работи. Досещаме се къде са парите - в магистралите. Но и там нещата не вървят. Набутаха от държавния бюджет 4 милиарда с обещанието да ги върнат след като от ЕС преведат парите. Но от ЕС ни отрязаха - даваме 2 млрд защото толкова струва. В тази магистрална яма потънаха и нашите пари от винетките.
18
1
 
2
 
! Отговори
Монтански преди 10 години
Преди две седмици научих случайно за пътищата във Врачанска област какво е било договорено със ЕС. Ремонт на пътя Враца - Кнежа, удвояване на пътя Мездра - Ботевград и ремонт на пътя Мездра - Нови Искър. Всички ремонти са с изготвена документация и осигурено финансиране. Ядец - да ама не. Първите два пътя не се работи, а пътя Мездра - Нови Искър така го разкопаха че преди месец изкривих две джанти и двете гуми ги изхвърлих. Преди 10 дена минах през Своге, бяха започнали ремонт след протест.
17
4
 
8
 
! Отговори
Пешо преди 10 години
Нали този пидала лъжеше че е оправил пътищата?За два дена ми се наложи да обиколя почти цяла България изпадаха ми пломбите като лунен пейзаж е!Е за пидали не гласувам!
16
9
 
6
 
! Отговори
сигурен преди 10 години
Ако на 12.05.2013 целокупния български народ избере 15 и даде пълно мнозинство на ГЕРБ тези неудачи в пътищата / т е инфраструктурата / ще се оправи със сигурност
15
4
 
4
 
! Отговори
до 13 преди 10 години
на БКП , а не на преименувалите се ......това нищо ле не ви говори?!?Научния комунизъм като идея е нещо чудесно - "от всекиго според възможностите - на всекиму според потребностите"да се сещаш ,кой провали тази утопия?! Партииците ,които дори името си смениха ,за да са във властта
14
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дунав мост 2 по кой път ще стигне до София през селата и тировете минават на 2 метра от къщите ужас изобщо мислят ли с главите си някой хора
13
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бойко Борисов член на БКПЦветан Цветанов член на БКПЦецка Цачева член на БКПИскра Фидосова член на БКП Лъчо Мозъка член на БКПСимеон Дянков член на БКПи други знайни и незнайни синове и дъщери от Герб!
12
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Фидосова присъства ли тя е съпричастна преди 4 години каза на предизборна среща че ще направят тунел в Петрохан
11
3
 
2
 
! Отговори
Бравос! преди 10 години
Голем пропуск!Що просестирате,бе, немате ли си магистрала и нема ли кой да ви я построи?
10
5
 
7
 
! Отговори
?? преди 10 години
Най краткия път за " Дунав Мост -2 " -- Европа !Но Борисов свързва България с Турция .
9
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Цала Северозападна България трябва да протестира ?
8
0
 
10
 
! Отговори
Магистрала ? преди 10 години
По коя магистрала ще се пътува в Северозападна България за " ДУНАВ МОСТ - 2 " връзката с Европа и да се изнасят Български стоки ?Най - прекият път е през прохода Пертоха ! Всичко е в окаяно състояние .
7
1
 
10
 
! Отговори
Гражданин на РБ преди 10 години
Всички пътища в Северозападна България са в окаяно състояние. Цяла Врачанска, Монтанска и Видинска околии май трябва да излязат на протест... Между Плевен и градовете Враца, Видин и Монтана, все още няма читав междуградки път... какви тирове ще минават за Дунав-мост 2, като за там трябва поне БТР, ако тръгнеш от Софийското равно поле, М?Де са ти магистралите, Бойко, за новата ни пътна връзка със западна и северна Европа?....
6
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
мръсни *** ще ми искат хубав път Не ги е срам!!!Дане би да плащат винетки,данъци,застраховки????Не незаслужават- трябва да има парички за фирмите на Васил Божков-черепа(долен по.мия.),ГБС,Треис груп и всякакви такива приеб.ци,които да ремонтират за минимум 250милиона всяко лято такив МНОГО ТРУДНИ УЧАСТЪЦИ!!!!!
5
0
 
18
 
! Отговори
Защо преди 10 години
Защо не се асфалтира изцяло пътя , последното такова асфалтиране с отводни канали ( това е планински път с пропасти на места ) беше направен преди 40 години наисина .Това е най бързия път София - Петрохан - Оряхово - Видин .( за Европа ) за износ на стоки и зеленчуци .Имаше план да се направят тунели и пътят да се съкрати още повече ... Но това остана план в миналото ?
4
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
, този път е изоставен откакто беше ( основно направен ) преди 40 години ?Държавата не се грижи за Северозападна България !
3
0
 
20
 
! Отговори
Maks преди 10 години
Този път е в ужасно състояние , изкривих джанта в една от дупките. Трябва да се раследва как са изхарчени парите за " ремонта" защото качеството е много лошо.
2
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Станишев и Костов нарочно са разорали пътя за да злепоставят Боко и Цецо