Българите казаха на Фараж, че на Острова много вали

"Дейли мирър" за посещението на британския политик у нас
Обновена: 7 май 2013 09:57 | 7 май 2013 09:54, Елка Василева
131
Българите казаха на Фараж, че на Острова много вали
Найджъл Фараж. Снимка: Reuters

"Дейли мирър" публикува статия на кореспондента на телевизия "Чанъл фор нюз" Джонатан Ръгман за посещението на лидера на британската Партия на независимостта Найджъл Фараж в България. В сайта на вестника е качен видеоклип от репортажа на Ръгман за това посещение.

От летището Фараж и Ръгман отишли направо в софийския квартал "Факултета", определен от автора на материала като "циганско гето, където хиляди българи живеят в мизерия и са без работа".

На въпрос дали някои от тези български роми ще отидат във Великобритания да взимат социални помощ, един мъж отвръща: "Не сме свикнали с климата, много вали. Обичаме си родината." Той добавя, че рови по контейнерите за отпадъци в търсене на храна, а семейството му е в опасност да бъде пребивано от скинари, но предпочита това пред живот във Великобритания.

След това Фараж се запознава с ромския лидер и политик Цветелин Кънчев, който организира празненство в чест на британския гост. "Мислехме, че сте някаква триглава ламя. Радваме се да срещнем един усмихнат човек", казва Кънчев на Фараж.

В прощалната си реч на тръгване от "Факултета" Фараж казва: "Може и да сте прави. Може би в задружна общност като ромската малцина ще са тези, които ще дойдат във Великобритания."

Фараж очевидно е бил впечатлен от тези хора, чиято национална гордост изглеждаше също толкова силна колкото неговата, според Джонатан Ръгман. Но може би не са чували за британските социални помощи, добавил Фараж.

Тогава Ръгман му казва българската поговорка: "Не е луд който яде баницата, а който му я дава" и Фараж се съгласява, че това обобщава проблема със социалните помощи.

На следващия ден британските посетители се срещнали с отец Иван Иванов, който ръководи сиропиталище с над сто малки деца.

"Сигурен съм, че като бъдат махнати преградите, много хора ще отидат там. Първата вълна имигранти вероятно ще съдържа гладните и престъпниците, рамо до рамо", казва отец Иван.

Даниела Илиева, майка на две деца, казва на Фараж, че се надява да отиде във Великобритания. "Имам приятели, които работят в Англия и те са много доволни
от системата", казва тя.

На един от най-старите софийски пазари възрастна жена през сълзи казва, че се страхува, че ще си замине цяло поколение.

Млад безработен мъж, който прави мед, обаче заявява, че ще си остане в България, защото приятелите са по-важни от парите.

Дори приятелят на Фараж и негов колега евродепутат Слави Бинев от партия ГОРД му казва да не предрича нашествие. Българите предпочитат по-слънчев климат, казва той.

В последния ден от посещението на Найджъл Фараж Ръгман уредил негово участие в българско телевизионно предаване. На път към летището Фараж заявява, че не е променил мнението си и че посещението му за него е потвърдило схващането му, че Великобритания е подложена на опасността от голяма имигрантска вълна. "Не му повярвах напълно", казва в заключение авторът на репортажа Джонатан Ръгман, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
1
 
11
 
! Отговори
UK до Сидни преди 10 години
Виж какво живея във Великобритания от 22 години.В Лондон е пълно с австралйиски *** които пълнят пайнтове в пъбовете или са сервитутки. Досега не съм видял успял ози.Като им свършат визите ги изритват обратно. Така че ни ми сравнявай австралия с Европа.
78
0
 
8
 
! Отговори
до синди преди 10 години
Разбирам колко си виждал пари щом от 100К заплата годишно с лека ръка скачаш на 1 милион ,а разходи никакви!Жилище за милионче с оставащите ти 20-30 хилядарки на година или на кредит или с много години труд!Казах ти не пасем трева!Пари съм виждал много и в България!
77
7
 
2
 
! Отговори
От Сидни преди 10 години
до 92,Абе ти *** ли си? Интернет ли нямаш и не можеш да видиш че ако разбираш от нещо почваш от 100к на година. 150-200 ако се издигнеш. Ако почнеш като мен да правиш бизнес по няколко ACN-а и имаш акъл ще зимаш пъти повече. Края на финансовата година е и с малко късмет правя милионЯвно 500$ не си виждал през живота си че толкова си се притеснил за някакви си 500$. Освен това в клипа можеш да видиш една от шофьорските ми книжки. Мога и регото на колата ми да ти снимам но има ли смисъл
76
2
 
12
 
! Отговори
ВВВ преди 10 години
До 45Aнгличаните са гладували не един път в историята си. Глад сред бедното население е имало векове наред. Дори когато слънцето никога не е залязвало над световната империя, мизерията сред определени слоеве е била вопиюща, а деца са измирали от глад в специални приюти. Чаплин е гладувал като дете. Последният глад датира от Втората световна война, храната е била с купони и така ограничена като вид и количество, че трайно се е отразило върху английската национална кухня - твърде проста е.
75
0
 
16
 
! Отговори
до синди! преди 10 години
Когато замръзне ада тогав с 10 годишни заплати ще си вземеш къща за един милион в Сидни!Айде ние канарчетата не ги знаем защо лъжеш като дърт политик ,с пестене от баници имоти на цена 4000-10000 $? кв метър неможе си вземиш!
74
0
 
13
 
! Отговори
до синди преди 10 години
Това видео за 200 пъти го пускаш!Ако си платя екскурзията може 3000 такива да ти наснимам!Да си имигрант не е нещо велико с 500$ на седмица наем не те виждам ,а 1/2 от нещата ти са абсурдни лъжи и небивалици при това доста неграмотни!
73
2
 
12
 
! Отговори
алилиии преди 10 години
До От Австралия(Сидни)Фуклю, фуклююю, кой знае къде драйфаш чиниите оклепани с манджи и нощем вместо да лъскаш бастуна, дращиш делирите си тук !
72
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Леле, аз започнах да се срамувам от нашия емигрант от Сидни! Честно!Като изкарваш толкова "кинти", драги ми магистре, на онзи свят ли ще си ги носиш? Или ти за разлика от нас пускаш злато в тоалетната чиния като клечиш на нея........
71
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Прави са хората, *** на лошо не се заселват. Само на топло , където има работливи стопани , на които да обират реколтата.
70
11
 
2
 
! Отговори
От Сидни преди 10 години
За робите дето са на тръстиката мога да им дам да изплакнат очички къде се правят наистина кинтиyoutube . com/watch_popup?v=jp4ymITFZLI&vq=hd1080(махни интервалите)Робска история! Робско е мисленето на много маймуни ето ги хранят с трици. Подвърлят им трохички и те си мислят че правят кинти. робите на тръстикатав разгара на бизнеса съм преди края на финансовата година, но съм ви заснел всичко чалга насред сидни, острови с тигре Къщата ми до центъра на Сидни. Дипломите ми. 4-те ми шоф. кни
69
0
 
10
 
! Отговори
бупси преди 10 години
До От центъра на Сидникомплексар. як комплексар.
68
7
 
3
 
! Отговори
От центъра на Сидни преди 10 години
Изразявам се най-правилно с числата. Не е нужно да се смятам за някой след като вече съм някойБългарски и литературата още от училище едвам избутвах за разлика от другите предмети по точните науки, бях сред първенците, като математики физики геометрии алгебри т.н. Български и литература винаги ми сриваше успехаНо не ми попречи да стана магистър в най точните науки, да правя научна дейност която наскоро вече е утвърдена като международен стандарт с номер, и да говоря с хора на 3 езика
67
14
 
3
 
! Отговори
От Австралия(Сидни) преди 10 години
На вас не ви хареса нито ЕС или Русия. И Америка да ви беше присъединила пак нямаше да харесате. Сигурно и на Австралия ще намерите да се оплаквате. И ОТ ПЛАНЕТАТА ВИ Е ПИСНАЛОЗАЩОТО ПРОБЛЕМА СТЕ СИ ВИЕ! Защото никога няма да станете бели хора! Защото сте отровени дребни душичкиЗАТОВА за вас е ЧУЖБИНА. Няма ЧУЖ-ДО там където човек успява. За вас БГ е от Влашко до Сръбско. За мен от Пасифика до Гринуич и там където успявам НИКОГА няма да се сетите че успяло магистърче кат мен не мие чинии&***
66
10
 
4
 
! Отговори
От пасифика Сидни преди 10 години
Аз съм в "чужбина" за точно обратното, за да успявам. Ако седя в БГ ще съм си лузър. Магистърче инжинерче съм с сериозен опит. И в западна европа EU работех, на 4000 км от БГ, на другия край на европа, сега се преместих в Австралия на другия край на планетата Само с 1 цел да вървя нагоре. Ако ще вървя надолу ще си се прибера в БГ поне, ако ще съм лузър да съм си в БГ. Докато си правя кинти и кариера няма смисъл да се прибирам в БГЗАБРАВЕТЕ думата "ЧУЖБИНА", не е "чуж-до" където успяваш!
65
6
 
4
 
! Отговори
От Сидни Австралйск преди 10 години
..Още преди ТИ да се мислиш за ЕВРОПЕЕЦ преди 2007 аз работех в европейски структури от сравнително високо ниво в Западна европа EU на другия край на Европа на 4000 км от БГ. Имаше схеми около мен източващи еврофондове. В САМИТЕ евроструктури и то по сравнително високите етажи на ЕС занимаващи се е технологични проекти а не фермерство. Докато Ви биеха шамари от Брюксел чакайки в предверието на ЕС 2007, структурите се източваха ВЪТРЕШНО още преди да се пуснат към фондовете и фирмите
64
0
 
11
 
! Отговори
бупси преди 10 години
До От Австралия(Сидни)стой си в асвтралия и се интегрирай, забравяй за Бг. между другото, най-вероятно повечето пишещи тук сме някъде по света но само ти и още един преместил се имате желание да ни осведомявате за емигрантството си. ми не се впечатляваме сега.. зорът да ни осведомяваш за забегването си не е хелти..
63
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До до 15Ma нема нужда да трощат пари да пътуват да Острова. Да направят един филм за английските туристи по Черноморието, да се видят колко са извисени и възпитани, направо хубост на цивилизацията. И една хроника на педофилските престъпления на техни граждани в България.
62
4
 
3
 
! Отговори
От пасифика Сидни преди 10 години
Бил съм в сърцето на най апетитните ЕС структури, още когато ЕС имаше капитали навсякъде, по всички вертикални пазари. И издънки ставаха пред ЕК от която всички теперят, но имаше $$$ за всички и нещата се замазваха. $$$ стигаха за всички. Всички бяха сити и доволни. Преди 2007 а не както сега са се фанали за гушата и е мизерия по всички аспекти, и са се овълчили. EU беше наистина голяма работа до преди кризата. Който е бил там знае за какво говоря. А който не, няма да го види и разбере.
61
1
 
8
 
! Отговори
до синди преди 10 години
Аха ясно типична рекламна програма + българин агитатор!Я ме светни с 500$ седмичен наем за малък апартамент или с имоти от 500 $ нагоре ,точно за тунели или за "джунгла" ще мислиш ?Джунгла в Австралия - Няма има напълно различни растителни и животински видове...
60
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ей това е англияdailymail.co.uk/news/article-2320454/Britains-hen-night-Babylon-How-riotous-hen-stag-parties-tarnishing-Blackpools-family-image.html