Хотелиери плашат с революция, ако пушенето не падне

"Ако останем и тази зима без хляб и препитание излизаме на улицата"
29 май 2013 09:34,
31
 Хотелиери плашат с революция, ако пушенето не падне
Снимка: Булфото

"Ако отпадне тоталната забрана за тютюнопушене, ще бъде крачка назад, а в Европа ще гледат на България с лошо око“, категорична бе пред bTV София Ангелова от "Коалиция без дим".

Шефът на хотелиерската и ресторантьорска асоциация Благой Рагин подчерта от своя страна, че организацията не настоява за пълно отпадане на забраната, а за обособени части за пушачите.

Още по темата

"Ако пушачите са повече, ще имат по-голямо пространство", твърди той.

"Ако останем и тази зима без хляб и препитание излизаме на втора революция на улицата", категоричен бе Рагин.

По думите му едва 5% от заведенията са успели да наложат забраната, наложена милата година и са готови да продължат с тези мерки.

Според разчетите на Рагин 47% от бюджета се пълни от сферата на услугите.

"После и вие няма да имате пари за заплати", отсече хотелиерът.

Вчера "Атака" внесе в парламента проектозакон за изменение и допълнение на Закона за здравето с мотива, че заради мярката безработицата е нараснала с поне 30 хил. души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
2
 
! Отговори
Деньо преди 10 години
666 вече каза най-важното, което бих написал и аз, ако не ме беше изпреварил/а:"Беше ви дадена възможност да направите зали за пушачи и непушачи, вие сложихте само табелки и всичко пак си беше заедно. Забраната е следващата стъпка на вашата наглост да не се съобразите със изискването на залите."Не знам какъв човек трябва да си, за да печелиш от порока на другите. Друг въпрос е, че основните причини за фалити са лошото управление, алчността, лошата услуга и високите цени. Вижте си грамажите нп.
28
1
 
6
 
! Отговори
осъзнайте се преди 10 години
Големи бунтари се извъдиха ресторантьорите -щели революция да вдигат да се пуши в заведенията.По-добре си оправете храната,цените,обслужването,хигиената, не винете законите за некадърността и алчността си.Доказано е,че не от липса на отровен дим ви пада оборота.Егоизъмът и алчността ви са над общочовешката ценност-здравето и живота,елате на себе си не се изправяйте срещу собствените си клиенти
27
3
 
5
 
! Отговори
стига простотии преди 10 години
Ако върнат закона и тютюнджиите да пушат в заведенията и на закрито,това ще доведе до масово гражданско протестиране.Пишман ще стане Атака и БСП.И малкото хубави неща искат да прецакат.Все дърпат дявола за опашката.И този Рагин също.
26
6
 
4
 
! Отговори
Много трезвеници преди 10 години
От трезви хора да ти се повръща в нашата родина! Иначе по улиците хвърлят отпадъци,тръскат си трохите от терасите, като водачи на МПС не спират на яешеходни пътеки,в супер-маркетите са полегнали на количките си и запречват пътя на нормалните клиенти. Иначе в заведенията все пушачите им бодат очите,иначе с тях си лягат вечерта и им изпиват дори увредената сила,ама без пушачи не ходят сами в заведението да се забавляват! Що е то? БЪЛГАРИНГЪЗАР.Свикнал да ПОЗИРА,да се докарва пред другите!
25
3
 
5
 
! Отговори
този преди 10 години
Този Рагин е за лудницата.Бръщолеви ги едни...Непушачите са винаги повече и по-оборотни.Но кой ти мисли за здравето?Важна е печалбата.
24
2
 
8
 
! Отговори
Чист въздух преди 10 години
Тая Гадина Рагин е мръсен платен *** на тютюнопроизводителите и търговците на отровната смръдня! А и е абсолютна лъжа, че заведенията са празни. Тези в които се предлагат качествени услуги и продукти винаги ще си бъдат пълни.
23
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонименскоро явно не си ходил в Турция - там на закрито НЕ се пуши и отгоре на това се спазва
22
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Безопасност на труда, Трудова медицина - спите лиработна среда без дим, или който не му харесва да напуска, ами то всяка фирма може да каже така
21
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всички туристи предпочитат Турция, защото там се пуши и е евтино.
20
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кога естественото право ще бъдат на първо място, а не корпоративните интереси?!
19
10
 
19
 
! Отговори
Гражданин преди 10 години
Едно от малкото добре свършени неща през мандата на ГЕРБ - забраната за пушене на обществени места, е на път да падне . Предложението е внесено от ПП Атака. Ще правим икономика като пушим. "Работим та пушек се вдига" . На Волен простотиите....
18
7
 
17
 
! Отговори
? преди 10 години
Ниският ви оборот няма нищо общо със забраната на пушенето и опазването на нормалните хора от смрадта и обгазяването им в затворени помещения. Кой ви плаща да плещите простотии, тютюнджии? Тютюнопроизводителите и търгашите ли?
17
6
 
19
 
! Отговори
! преди 10 години
Аре стига с тъпотии по въпроса. Решено е и решението е правилно. Преразглеждайте си го вкъщи по терасите и си се тровете сами, без да държите да пречите на останалия свят!
16
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да ви имам в чукундурите гибириви - хотелиери хахахаха :D Аз как изкъртих тоя зимен сезон оборотите в моя хотел и ресторант бе кавали, където пак не се пушеше.Колко са тия хотелиери ми е интересно - 63а ли ? нещастници, просто ги мързи да бачкат.
15
6
 
16
 
! Отговори
съобразяващ се пушач преди 10 години
рагин, що не ходиш да се гръмнеш. Аман от мързеливци и нехранимайковци. Вие предлагате качествена услуга и видиш ли понеже има забрана за пушене страдате. "пречат ми бе тате". Пречат ви колеги от гилдията.... да да точно тези с чашките за кафе! демек кво излиза вие си пречите. За кво ще протестираш тогава бе ТИКВО! А още повече Народа ОБЕДНЯ рязко! Ако сме излизали три пет пъти в седмицата вече е в месеца. А пушенето е за 5 минути от вън и точка. Най-лесно е за собствената си некадърност да обвиниш друг. ТОЧНО ТОВА ПРАВИТЕ.......А МОЖЕ БИ ИМА И ДРУГ СКРИТ ЗАМИСЪЛ ????!! Едва ли вие сте от стар
14
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
13 написа: "Не пушете цигари а марихуана купете си кока и хероин." Е аре бе бате, херцата много сваля. Сила и витамин с малко мара са достатъчни :D
13
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
''На мен и моите приятели ни е много приятно да идем на дискотека и да не се пуши'' ---->Не пушете цигари а марихуана купете си кока и хероин.Както при лекарствата спират се евтините за да вървят скъпите - аман от зомбита.
12
7
 
15
 
! Отговори
и хероина преди 10 години
Тъкмо българите бяха започнали да миришат на чисто и хоп / обратно към смръднята. Таз година ще почивам там където не се пуши. Сметките от лечението на белодробен рак да се изпращат на Рагин.
11
11
 
14
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 10 години
"Ако отпадне тоталната забрана за тютюнопушене, ще бъде крачка назад, а в Европа ще гледат на България с лошо око, категорична бе пред bTV София Ангелова от "Коалиция без дим".АБЕ ТАЯ АНГЕЛОВА ИЗОБЩО ХОДИЛА ЛИ Е В ЕВРОПА ?!ТУК НЯМА НИКАКВИ ТОТАЛНИ ЗАБРАНИ ,ИМА СИ ЯСНИ ПРАВИЛА ,ИМА МЕСТА ЗА ПУШАЧИ И НЕПУШАЧИ ! В СЛАДКАРНИЦА Е ЗАБРАНЕНО ДА ПУШИШ ,НО В ЗАВЕДЕНИЕ ,В КОЕТО СЕ КОНСУМИРА АЛКОХОЛ НЯМА ЗАБРАНА ЗА ПУШЕНЕ ! БЪЛГАРСКИТЕ РЕСТОРАНТЬОРИ ДА СИ БРЪКНАТ В ДЖОБОВЕТЕ И ДА СЛОЖАТ ВЕНТИЛАЦИИ !
10
8
 
20
 
! Отговори
Потребител преди 10 години
Още един пример за използвачеството и късогледството на някои хора. Не беше необходима тотална забрана - на открито можеше да е позволено стига да не е изрично забранено - като в парковете.Да се разреши пушенето в затворени помещения ще е върха на наглоста.Забраната дори не е причина за понижената посещаемост.Липсата на работа и от там на пари е основната причина.На мен и моите приятели ни е много приятно да идем на дискотека и да не се пуши. Поради това оставаме и повече, и консумираме повече.