Катаджии дебнат зорко за пияни на колело

Без алкохол зад кормилото и без каране на групи
Обновена: 11 юни 2013 12:59 | 11 юни 2013 12:56,
25
Катаджии дебнат зорко за пияни на колело
Снимка: архив Булфото

Столичната пътна полиция започва акция „Велосипедист“, съобщиха от пресцентъра на МВР.

През летния сезон служителите ще следят за изправността на велосипедите, за наличието на светлоотразителни елементи, както и за спазване на правилата на движение по пътищата. Велосипедистите ще бъдат проверявани за алкохол и употреба на наркотични вещества.

Колоездачите не трябва да се движат по площи, предназначени за пешеходци, да карат успоредно с друг колоездач, или в групи.

От началото на годината до момента са станали 26 пътни инцидента с участие на велосипедисти, в 19 от случаите има пострадали. По вина на велосипедисти са станали 12 пътни произшествия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още по темата: акцияМВРПТПколоездач
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
6
 
! Отговори
Fixie преди 10 години
Кой колоездач спира на полицаите??? Една скорост по надолу и ако искат да ме гонят :D
19
1
 
6
 
! Отговори
1 преди 10 години
Аз съм писалия първия коментар. Направих си труда да проверя закона и намерих следното:(3) (Нова - ДВ, бр. 54 от 2010 г.) На водача на пътно превозно средство е забранено:1. да управлява пътно превозно средство под въздействие на алкохол, наркотици или други упойващи вещества;Дотук добре - нямам право да пия алкохол и да управлявам ПЪТНО превозно средство (това включва и велосипеда). Какво става обаче ако пия и карам колело: НИЩО.В закона има само наказания за пияните които карат МОТОРНИ ПС
18
0
 
7
 
! Отговори
Гого Идиото преди 10 години
От догодина, всички велосипеди с гражданска! Нали са пътни превозни средства, според закона. Как са се оттървали? Ще ги застраховаме и тях!!!
17
1
 
5
 
! Отговори
666 преди 10 години
Нека първо има условия за каране на велосипед пък тогава да сложат такива правила! Колко много са местата, на които трябва да пресечеш тротоар, за да стигнеш някъде? По гореописаните правила това ме прави нарушител! Очевидно ще трябва да чакам на свеофарите заедно с колите, да им дишам газовете, да внимавам да не попадна на пътя на бесния голф или bmw-то което влиза с вратите в завоя... Къде са ми условията? Защо ми убивате кефа от карането на колело? А тези неща с движение на групи са абсурдни!
16
1
 
6
 
! Отговори
кололоездач преди 10 години
Аре па да вида как ше ми махне някой *** милицунер като съм с колелото и аз ше му спра.Точно никога нема да стане тва. Аз за тва си джиткам с колелото като е хубаво времето щото след бачкане седаме да пием по 4-5 бири с колегите и с колата неможе.
15
1
 
11
 
! Отговори
КАТ преди 10 години
А пешеходците кога ще почнт да проверяват за алкохол и... колани :))))))))))))))))))))))))))))
14
12
 
3
 
! Отговори
Гацко преди 10 години
В Германия не можеш да караш колело, когато си пил. Глобите са солени. България, понеже е дивашка работа, хората масово не го възприемат.
13
2
 
31
 
! Отговори
WASILISQNISGERMANI преди 10 години
ДЕБНАТ...ДА ВЗЕМАТ НА НЯКОЙ АЛКОХОЛА....ДА ПИЙНАТ И ТЕ.....
12
5
 
37
 
! Отговори
пенчо преди 10 години
а като падне сняг ще проверяват ли за зимни гуми и вериги колоездачите?
11
6
 
29
 
! Отговори
are_kulata преди 10 години
От СДВР искатда кажат, че е забранено да се кара велосипед към момента.
10
5
 
33
 
! Отговори
Велисупедиздт преди 10 години
Ааа, няма да стане тая. Аз затова си купих колело, за да си ходя до кръчмата с него, вместо с колата. С колата не може на 5 ракии, но с колелото МОЖЕ!
9
4
 
38
 
! Отговори
хах преди 10 години
"Колоездачите не трябва да се движат по площи, предназначени за пешеходци, да карат успоредно с друг колоездач, или в групи" а къде да карам бе *** смотаните катаджии??? по платното за коли ли? където карат с 100 км/ч градско и на колело си си чист самоубиец? от вкъши до работа няма велоалея? остава единствено тротоара за да оцелея докато съм на колело!!!светлоотразители през деня не ми трябват защото и не вършат работа,а по тъмно не карам колело!!!
8
24
 
7
 
! Отговори
OllO преди 10 години
А колкото до мекотелите по пътя, като велосипедисти и мотоциклетисти, за тяхна сметка е ако не спазват правилника!
7
16
 
12
 
! Отговори
OllO преди 10 години
Съгласно ЗДП всеки участник в движението е длъжен да се съобразява с правилата за движение на пътя и да ги спазва, както и да не създава опасност за останалите участници в движението, чрез свое действие или бездействие.
6
18
 
10
 
! Отговори
OllO преди 10 години
Основни правила за движение по пътищата на велосипедисти"Велосипед" е пътно превозно средство най-малко с две колела, което се привежда в движение с мускулната сила на лицето, което го управлява, с изключение на инвалидните колички."Участник в движението" е всяко лице, което се намира на пътя и със своето действие или бездействие оказва влияние на движението по пътя. /ЗДП, 08.03.2011г., Допълнителни разпоредби/
5
7
 
10
 
! Отговори
Pepo преди 10 години
V predavaneto Palna ludnitsa se podigravaxa s KATajii che spirat velosipedist ixaxaxaxa.
4
9
 
27
 
! Отговори
Транспортна комисия преди 10 години
И за ФАРОВЕ ги проверявайте!!!
3
12
 
33
 
! Отговори
уроди на заплата преди 10 години
По същата логика трябва да спират и всички пресичащи на зебра пешеходци и да ги проверяват за алкохол- абсолютни *** занимаващи се само с нормалните хора за да отчитат все пак някаква дейност.
2
11
 
26
 
! Отговори
смешник преди 10 години
незнам кой е смешника - този,който е сътворил статията ли или ако има такъв- неграмотния милиционер, сътворил акцията! да живее НМ- народна милиция
1
13
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тия са се побъркали тотално... в кой закон пише че не може да се управлява велосипед след употреба на алкохол?