Семейството на Мира: Заека прикрива съучастници!

Издаде ли ги, ще искаме по-лека присъда, твърди майката
Обновена: 13 юни 2013 15:06 | 13 юни 2013 09:55,
15
Семейството на Мира: Заека прикрива съучастници!
Емилия Шумкова, майка на убитата Мирослава. Снимка: архив, Булфото

Марио Любенов, по прякор Заека, който бе осъден за зверското убийство на Мирослава от Перник, прикрива поръчителя на нейното отвличане и своите съучастници, категорични са майката на момичето Емилия Шумкова, сестра й Елеонора Николова и адвокатът на семейството Зорница Петрова.

"Любенов не направи пълни самопризнания. Той само призна валидността на свидетелските показания, за да се проведе съкратено съдебно следствие, при което наказанието се намалява с една трета", обясни юристът пред Нова телевизия.

Още по темата
Петрова допълни, че е трябвало на всички страни в процеса да се даде възможност да задават въпроси на подсъдимия, за да се изяснят всички обстоятелства около престъплението, за което се предполага, че е било извършено с цел получаване на откуп.

"Той трябваше да застане пред съда и да каже как е планирано и как е осъществено убийството. По какъв начин, за да стане ясно каква е истината", категорична бе тя.

На свой ред майката на Мирослава заяви готовност да поиска от съда по-лека присъда за Заека, ако той в крайна сметка разкрие кои са поръчителите и съучастниците в похищението и убийството на дъщеря й.

Вчера по трите си обвинения Заека получи съответно доживотен затвор за убийството, 20 години за отвличането и 5 години за предаването на газов пистолет, който е преработен в боен.

Заради съкратена процедура обаче присъдата му бе намалена с 1/3, защото в понеделник на първото заседание по делото Марио Любенов призна за отвличането и убийството на момичето.

Тогава пред магистратите той обяви, че иска бърз процес, защото не можел да издържи очертаващото се продължително дело - с разпит на много свидетели и вещи лица.

Според обвинението Любенов и самоубилия се Стойчо Стоев-Чочо са похитили Мирослава на 7 ноември, докато се прибирала вкъщи след тренировка.

Те я убили същата вечер, като Любенов я удушил със стоманено въже, а Стоев е упражнил физическа сила, за да улесни Любенов в убийството.

Присъдата на Заека подлежи на обжалване в 15-дневен срок пред Апелативен съд в София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
7
 
! Отговори
РУМЕН221 преди 10 години
Майката е права,Според Конституция "Никой не може да бъде осъден само въз основа на неговите показания"...!!!ПРИКРИВАНЕТО НА ИСТИНАТА Е ОЧЕВАДНО...!!!ТА НАЛИ ОТКУПА БЕШЕ СВЪРЗАН С ПАРИ НА МИШО БИРАТА..., А ОТ МИШО БИРАТА КОНЦИТЕ ВОДЯТ КЪМ ПЪРВАНОВ И БОРИСОВ...!?!?!.
13
1
 
4
 
! Отговори
Natural Dialectics преди 10 години
Този закон трябва да се смени, ако си признае да се намалява с 1/2 присъдата какво е това 1/3 !??? Какво като си е признал , да не би да не е взел живота на 18 годишно дете !??? АКо лежи 40 години аз лично ще съм доволен. Трябва да се организира протест пред съда и да не се махнем докато не получи справедлива присъда ! Утре може да са вашите деца , не може така да се убиват деца и съдиите да правят сделки с престъпниците , да се потулват нещата , докога така , къде живеем !???
12
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Заек -> влиза в Затвор -> излиза ЗайкиняСлучват се понякога и такива неща.Дано размисли и назове всички по веригата.До най-високото място.
11
1
 
8
 
! Отговори
ф-1 преди 10 години
Всеки положил подпис под документа за невменяемост на "заека "трябва да бъде СЪДЕН!!!
10
1
 
16
 
! Отговори
Буревестников преди 10 години
.... Ще полежи 10-15 години... ще се уталожат нещата... ще се позабравят и може да го пуснат за "добро поведение"... а навън може да го чака и някой лев в повече от тоя или тези,които "прикрива" със сигурност! Ако,разбира се, НЕ решат че съвестта му ще го загризе,ще проговори и не го "САМОУБИЯТ" в затвора!!! Почти идентична история като при зверското убийство на сестрите Белнейски! Един Бог знае и при двата случая какви "наши хора" с много пари са замесени и прикрити с заплахи и яко плащане!!!:(
9
1
 
14
 
! Отговори
Буревестников преди 10 години
Напълно подкрепям изказаното мнение в коментар 3!!! Този "заек" ли е... какъв е... не го знам... затова и толкова бързо си "призна престъплението"!!!! Иначе в началото колко убедително твърдеше,че категорично НЕ Е той и има солидни доказателства! За нула време се обърна като фурнаджийска лопата и си "призна"! Кой знае какво са му казали... ИСКАШ ЛИ ДА ТЕ "САМОУБИЯТ" КАТО ПРИЯТЕЛЧЕТО ТИ ПРЕД СПЕЦ ПОЛИЦАИТЕ?!?! И тоя е предпочел , разбира се, 25 години но... ЖИВ в затвора! .....
8
1
 
18
 
! Отговори
Хммм преди 10 години
Тоя е труп. И да си мълчи ще го ликвидират. За по-сигурно. Инак може и да размисли и да проговори.
7
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 5г ще го пуснат, ще вземе некой лев обещетение и така ще прикрие за винаги кой е съучастник. Ако имаше смъртна присъда, дали щеше да мълчи?....?
6
1
 
4
 
! Отговори
do 2 преди 10 години
Снимката ти кърти :D
5
1
 
19
 
! Отговори
Митко преди 10 години
Колко е 1/3 от доживотен затвор?
4
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Назовете им имената стига с тези зайци мутри и тем подобни кога България ще се оттърве от тази ***.Да отвличаш човек за откуп това не е ли филм от средновековието а уж "сме" в тая *** Европа която не ни донесе нищо хубаво.
3
1
 
28
 
! Отговори
Боцман преди 10 години
Не вярвам да ги издаде, защото предпочита 25 г. да е жив в затвора, отколкото веднага мъртъв.
2
2
 
24
 
! Отговори
Сотир преди 10 години
мн съм ***, исках да кажа откуп, де
1
3
 
41
 
! Отговори
Сотир преди 10 години
отвличаш за подкуп и убиваш отвлечения същата вечер, мда....Нека приемем, че и по този случай никога няма да се разбере истината. Такава ни е държавата, наша си е, такава сме я направили...