„Окупаторите" на НДК: „Оставка“, „Мафия“!

Конфликт възникна заради група хора, подкрепяща кабинета
Обновена: 22 юни 2013 18:53 | 22 юни 2013 10:58,
351

Снимка: Булфото

Няколко стотин протестиращи се събраха пред НДК, където скандират "Оставка", "Червени боклуци" и "Мафия". Те носят национални знамена, плакати на английски, антисоциалистически  лозунги. Свирят със свирки, има много млади хора, някои с децата си.

В същото време в НДК заседава Съветът на ПЕС.Организацията на протеста започна в социалните мрежи чрез групата "Окупирай НДК". Организаторите го насрочиха за 10 часа в събота, ако оставката на Орешарски не е факт до петък вечерта.

Част от лозунгите на протестиращите гласят – „Stanishev Merde”, „СерГЕЙ, кажи си, ние ще те разберем, вече живеем в 21 век”, „SerGAME OVER”, ”Souvenirs from Bulgaria -> Stanishev, please don’t forget to take him with you”, „И аз не съм платен, мразя ви безплатно”, „Не ви вярваме, вървете си”. Издигнати са лозунги на английски език заради чуждестранните гости и чуждите медии.

Още по темата
 По-малко от час след началото на протеста пред НДК  конфликт противопостави малка група участващи в протеста и мнозинството протестиращи.

Причината беше, че част от  участващите изразиха подкрепа за правителството, носейки лозунги  като "Орешарски, започни да работиш" и "За просперираща България".

Една жена от групата каза пред БТА, че не е член на никоя политическа партия, а просто не подкрепя протестите и смята, че има право да изрази това. Друга жена посочи конкретни мерки вече предприети от  правителството и парламента.

Искаме нов Избирателен закон, това е всичко, което искаме,ние също искаме нови избори, заяви мъж, който каза, че е от Граждански форум "Промяна" и водел протестите в Стара Загора от зимата. Той също заяви, че не е бил партиен член, не се съгласи, че присъствието им е провокация към протестиращите.

Към нежелаещите оставка на правителството обаче бяха отправени остри реплики и те бяха обградени от участващи в протеста. За да предотвратят сблъсък се намеси полицията, с  помощта на която по-малката група беше изведена от протеста, който продължава.

Вече започна заседанието на Съвета на Партията на европейските социалисти в София. Откриването започна с изпълнение на българска фолклорна музика от гайдари.

На събитието присъстват премиерът Пламен Орешарски, председателят на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев, председателят на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент Ханес Свобода, председателят на Европейския парламент Мартин Шулц, председателят на Народното събрание Михаил Миков и много други официални гости.

Всички гости дадоха пълна подкрепа за кабинета на Орешарски и за лидера на БСП Сергей Станишев.

Около сградата на НДК са поставени заграждения, в района има засилено полицейско присъствие.

Около 12.30 часа протестиращите се преместиха в шествие от  пилоните край двореца по бул. "Витоша" и сега скандират в зоната откъм кино "Люмиер", обезопасена с полицейски кордон.

Така те могат да бъдат малко по-близо  до зоната, през която преминават делегатите, обезопасена със заграждания и полиция.

Още преди 9 часа група протестираща до пилоните на НДК се обявиха против стария режим за връщане на тютюнопушене на закрито. "Тютюневите лобисти убиват, Станишев - не пипай забраната за пушене!" са сред издигнатите от тях лозунги.

Около петдесет души пък блокираха прохода Шипка за 15 минути, протестирайки срещу кабинета „Орешарски“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


351
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
226
0
 
2
 
! Отговори
стоилов преди 10 години
ЕТНОСТ ??? ПОТУРЧЕНИ БЪЛГАРИ, ДА !!! ДА НЕ СА ЧЕРНИ КАТО ТУРЦИТЕ ОТ АЗИЯ ??? ЧЕ ТЕ БЯГАТ ОТ ТЯХНАТА ЕТНОСТ, КОЯТО Е БЪЛГАРСКА !!!МАЛЦИНСТВО, НА КОЕ ??? НА ПОТУРЧЕНИТЕ БЪЛГАРИ ???БРАВО НА ДПС !!! УСПЯ ДА ПРОКАРА ДВОЙНСТВЕНОТО РАЗБИРАНЕ НА СВОЯТА ПАРТИЯ, КАТО НЕЩО НОРМАЛНО И ЗАКОННО !!!ЕДНА МЪДРОСТ КАЗВА : КОГАТО ЛЪЖАТА Е МНОГО ГОЛЯМА, НАЙ-ЛЕСНО ОСТАВА НЕЗАБЕЛЯЗАНА !!!
225
0
 
2
 
! Отговори
стоиолов преди 10 години
ДА НАПРАВИМ ДВИЖЕНИЕ ЗА РАЗПУСКАНЕ НА АНТИБЪЛГАРСКАТА ПАРТИЯ ДПС !!! ТОВА Е ЯСНО И КОНКРЕТНО !!!ЗАЩО ? В БЪЛГАРИЯ НЯМА ТУРЦИ !!! АКО ИМА ТАКИВА ДА СИ ВЗЕМАТ ТУРСКИ ПАСПОРТИ И ДА СИ ПОДАДАТ ЗА ВИЗИ !!! КАК МОЖЕ ДА ИЗВРЪЩАВАТЕ ДУМИТЕ МАЙЧИН ЕЗИК, ЕТНОСТ И МАЛЦИНСТВО !!! МАЙЧИН ЕЗИК ? ТА ТЕХНИТЕ ПРА ПРА БАБИ СА НАУЧИЛИ БЪЛГАРСКИ ЗА ДА ОСТАНАТ В БЪЛГАРИЯ СЛЕД ОСВОБОЖДЕНИЕТО И СА ПРИЕЛИ БЪЛГАРСКАТА КУЛТУРА, ЗАЩОТО АКО ИМ ЛИПСВАШЕ ТУРСКАТА, ЩЯХА ДА СИ ТРЪГНАТ С ТУРЦИТЕ !!! АКО НЯКОЙ ИМ Е ПОМОГНАЛ ДА ЗАНЕМАРЯТ БЪЛГАРСКИЯ ТОВА Е ДРУГА ТЕМА !!! ЕТНОСТ ??? ПОТУР
224
0
 
2
 
! Отговори
Стар, грозен, тъп преди 10 години
Млади, красиви, интелигентни!Ще добавя - и много, много скромни!Абе дечица, откъде толкова скромност? Знаете как се управлява държава, аз не знам, а вие знаете!Завчера една групичка представители на този интелектуален каймак беше при Цветанка и Цонев. Телевизорът ми щеше да се пръсне от самодоволството им.Едно моме учело PR!Това сигурно е много интелектуално занятие. По мое време се потехме над дескриптивна геометрия, разни Риманови пространства, физикохимия, биохимия, квантова механика.А то PR!
223
0
 
1
 
! Отговори
Stevanov преди 10 години
bg medii sa mafiotski.kakto sa mafiotski bg partiite. bg narod e glupav da gi izdarja s bg levove - dostatachno e da spre da plasta izdrajkata na bg partii i ste ima svetkavichen rast v ikonomikata na BG .pone plevelite ste sa okoseni moje bi?!kato prepisvat ot amerikanskite i angliiskite medii slagat po 50-60 snimki v albumi da predstavyat litzata, sabitiata, sluchkite...kato pishat za BG i za bg narod ....ne prepisvat...i ne slagat dokazatelstven snimkov material, video, audio, albumi?!
222
0
 
1
 
! Отговори
до щатните роби преди 10 години
Да поясня историческото правило за свободата и хляба. Хората, които не са свободни,имат робски хляб:дават им го и с това ги превръщат в зависими и роби, те изпълняват срамни и безчестни работи (като щатните на мафията тук), за да имат къшея робски хляб и никога нямат достойнсто на човек,който е разгънал способностите си и чрез тях може САМ и достойно да се изхранва и живее. Свободният човек:той яде СВОЯ ХЛЯБ, който сам изкарва чрез своите таланти, умения, знания и не е принудуден да се безчести!
221
8
 
5
 
! Отговори
до щатните на мафия преди 10 години
Не мога да разбера как писачите против протеста, които са безспорно на щат към мафията, нямат срам да хвърлят обиди върху протестиращите? Но трябва да кажа - слаба работа сте! Коко пита как да върже двата края. Отговор-точно с протести можеш да спреш да се чудиш как да вържеш двата края.Историческо правило и истина е: "Хората, които избират свободата пред хляба и се борят за нея, после имат и хляб и свобода. Хората, които избират хляба пред свободата след това нямат нито хляб, нито свобода!"
220
9
 
9
 
! Отговори
Dnes.bg.1 преди 10 години
АААА ЗНАЧИ АТАКА БИЛИ ТУРКОФИЛИ? ДЕТО НЕ СА ГЛАСУВАЛИ ЗА ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО,А САМО СА ПРИСЪСТВАЛИ В ЗАЛАТА! А БОЙКО БОРИСОВ НЕ Е НИКЪВ ТУРКОФИЛ ЗАТОВА,ЧЕ ПРЕДЛАГА ДОРИ ЕДИН ДЕПУТАТ ОТ ГЕРБ НА ТУРСКО-СОЦИАЛИСТИЧЕСКАТА КОАЛИЦИЯ? А СЕГА ДА ВИДИМ ПРОТЕСТИРАЩИТЕ ЩЕ ДЕМОНСТРИРАТ ЛИ И ПРЕД ЦЕНТРАЛАТА НА ГЕРБ?БОРИСОВ Е ГОТОВ ДА ПОДКРЕПИ КОАЛИЦИЯТА БСП-ДПС С 1 ДЕПУТАТ ГЛАДУВАЩ ЗА НЕЯ, ДОКАТО СИДЕРОВ НИКОГА НЕ Е ГЛАСУВАЛ ЗА ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО.ЕЕЕ,ЩЕ ИМА ЛИ ПРОТЕСТИ ПРЕД ГЕРБ? АЙДЕ ДЕ? НАЛИ СА ТУРКО
219
2
 
4
 
! Отговори
! преди 10 години
шепа смешници! Протеста беше след 21 часа!
218
4
 
5
 
! Отговори
Бай Он преди 10 години
До kokoНие протестираме безплатно. Платените бяха на Пую Чернев мозъците.
217
10
 
10
 
! Отговори
koko преди 10 години
Тук,в провинцията,ИЗВЪН СОФИЯ, се чудим как да вържем двата края,камо ли да протестираме!И за кого-определено не за ГЕРБ!Тия щяха още малко да ни вземат и душата!София не е България.Един приятел от протестиращите ми каза,че плащат по 70-80лв на определени водачи на групички и ,че ГЕРБ стоят зад цялата работа!Не харесвам ГЕЯ,но не ми се нрави хич и БУДА! Мислете,сега е лято,но идва и зима!Дали тогава ще дават по 70-80лв?
216
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Предлагам да направим резерват, в който да натикаме всички влечуги от тройната коалиция, заедно с поддържниците им ( може да е в района на Белене, че да бъдат постоянно облъчени). Само така ще се изчисти България от ***.
215
6
 
20
 
! Отговори
фурна преди 10 години
Тия за40лв, ще си продънят гърлата.После ще и трябват 400 да се лекуват.После щесвършат пари и ще трябва да ходят по протести да изкарат някой лев.
214
9
 
14
 
! Отговори
volen преди 10 години
Сегашните протестиращи ми приличат на момата дет викала:Ако мое да ми вкараш само ***.
213
14
 
25
 
! Отговори
Джина преди 10 години
"Толкова добре отразен медийно и толериран протест никога не е имало. Такива хвалебствия по адрес на участниците, определения от рода "интелигентни" "работещи", "финансово независими", "за първи път съдбата на България е в ръцете на нормални хора". Няма медия, която да каже нещо критично, направо е подозрително, толкова е сладко, че цялата нация е заплашена от диабет. Защо ли е това? Дали не е стремеж да се прикририе оставеното "наследство" от предишните управляващи"
212
10
 
21
 
! Отговори
Иванова преди 10 години
Не чувате ли как Будето вече е обърнал палачинката и ще се обединява с всички партии извън парламента, които до вчера сиктердосваше под път и над път ..... и всичкото за спасението на кожата и да не го НАЦАЦАРЯТ. За това .... Да продължи работата на правителството,.... да продължат протестите докато банкрутират бандетата от СИК крепещи будите... все пак 80,000 лв. на ден добре е в тая криза.И Боцко и Цоцко на съд!!!! Нов избирателен кодекс, пък после избори на пролет и квото каже народа!
211
8
 
22
 
! Отговори
Иванова преди 10 години
ДОБРЕ организирани и ПЛАТЕНИ.....Тайна договорка /главно за спасяването на Буда от съд/ между Буда, СДС-та, Яне и всички неуспели за парламента за сваляне на правителството ..... Специална директива по партийна линия, ДОБРЕ организирана и ПЛАТЕНА, като основното и новото е да присъстват привдно интелегентни млади хора с малки деца ..... до сега да е имало деца на протестите, да ви питам? Не чувате ли как Будето вече е обърнал палачинката и ще се обединява с всички партии извън парламента, които до вчера сиктердосваше под път и над път ..... и всичкото за спасението на кожата и да не г
210
1
 
8
 
! Отговори
Dani преди 10 години
Shtom tolkova iskate BB zashto go svalivte? Shtom ne iskate da vi upravlqva BSP I DPS zashto glasvahte za tqh? Maloumen balgarski narod, sram me e, che sam roden v Bulgaria, ako ne bqha sportistite nikoi nqmashe da znae za nenormalnata Bulgaria.
209
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
kakvo li opravdanie ima Siderov za predatelstwoto srestu bulgarskia narod?
208
10
 
14
 
! Отговори
Лала преди 10 години
Хубаво се протестира но има ли кои да чуе! Всички са глухи! Искат само власт. Чакат ние да се уморим и откажем.
207
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЧИЧО ВАНГО , и на малките деца е ясно как ББ печели избори:)