Постен протест на животновъди пред МЗ

Едва двайсетина души искат гаранции, че ще получат субсидии
Обновена: 26 юни 2013 14:24 | 26 юни 2013 13:33,
16
Постен протест на животновъди пред МЗ
Снимка: архив, Булфото

Едва двадесетина животновъди се събраха на протест пред Министерството на земеделието и храните с искания за гаранции, че ще им бъдат осигурени средства за кампанията 2013-2014 г.

"От месец и половина земеделското министерство и институциите не работят, не знаем дали ще получим средствата по националните и европейски плащания", заяви председателят на Националната асоциация на животновъдите Бойко Синапов.

"Не можем да работим под стрес и ден за ден, притеснени сме, че няма да ни платят, искаме гаранции", настоя той.

От името на животновъдите той изрази притеснение, че няма яснота по новия програмен период, независимо че управляващите са обещали преговорите да се водят прозрачно.

"Омръзна ни да получаваме по 40 лв. за овца, а съседните на нас страни - по 80 евро", категоричен бе Синапов.

"Миналата година по това време бившият министър на земеделието Мирослав Найденов излезе пред нас и обяви, че всичко е договорено и че ще има пари за животновъдите. Ние ни искаме да създаваме ексцесии, а искаме гаранции, защото нашият бизнес е ден за ден", отсече той.

Протестиращите обясниха, че очакват към тях да се присъединят още хора.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
ЗАГЛАВИЕТО преди 10 години
Алоуууу, Днес.БГ! Научете ги най-накрая тия абревиатури, бре!МЗ - Министерство на здравеопазванетоМЗХ - Министерство на земеделието и храните
12
0
 
3
 
! Отговори
Гувядо преди 10 години
Това не са ли тези "животновъди",които плачеха,че без Бойко Борисов земеделието и животновъдството в България щяло да умре?
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Едва двадесетина животновъди се събраха на протест..." ami che to ima li poveche? Jivotnovydstvoto ni e taka dobre razvito... che skoro i te shte se predadyt gorkiteI togava shte vnasqme myrsha ot kyde li ne
10
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А прасетата, къде са прасетата?
9
10
 
3
 
! Отговори
Георги11 преди 10 години
Опитвате се още от 2005 година насам да премахнете дори и физически Българската народна патриотична партия Атака и нейния нашия Българин Волен който е втория Левски !!!
8
4
 
14
 
! Отговори
до фермерите преди 10 години
През февруари ви платиха с парите на Здравната каса,което си е престъпление,но на Дянков не му дремеше.За това не сте виновни,ама сега с какво ще ви платят?Трябва смяна на системата,не само на играчите!Иначе пари няма да има за никой.
7
5
 
20
 
! Отговори
ПИТАЙТЕ преди 10 години
ПИТАЙТЕ БОКО *** И МИРО МЪРШАТА КЪДЕ СА ПАРИТЕ -НАЛИ ВСИЧКО БЕШЕ УРЕДЕНО. ПАРИТЕ СА РАЗДАДЕНИ НА ГОВЕДАТА КОИТО ВСЕКИ ДЕН ВИСЯТ КАТО СОПОЛИ ПО УЛИЦИТЕ НА СОФИЯ. ДНЕС СА ВЕЧЕ ПРЕД НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ А ОТСТРАНИ ТИКВАТА БУДА И ЦВРЪЦКО ПАЛАША ГИ НАСЪСКВАТ ЗА МЕТЕЖИ И РАЗМИРИЦИ. ЦЕЛТА Е ЯСНА С ЦЕНАТА НА ВСИЧКО ДА СЕ ВЪРНАТ НА ВЛАСТ И ПАК И ОТНОВО ДА КРАДАТ И ГРАБЯТ НАРОДА.
6
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дами и господа животновъди, бюджетът е приет още в края на миналата година. Националните доплащания са предвидени в него.
5
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всеки иска да има сигурност, но уви. В капитализма няма такова явление.
4
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За вас е постен, за нас гейберунгелите си е с месо!ХАХАХАХАХА!
3
6
 
28
 
! Отговори
Павлина преди 10 години
Дали ще им платят? Не плаща се ,ако си работил ,а на вас плащат ,за да си купувате Мерцесеси и БМВ - та.Нямат срам. Стоките им на цени по-високи от тези на ЕС ,а плащат на работниците си български заплати
2
5
 
40
 
! Отговори
селянин преди 10 години
Бойко Синапов платен човек на Миро-мършата и Драгомир Господинов.Остава сега да се появи и Цаконски.
1
2
 
28
 
! Отговори
BGN преди 10 години
Трябва да обезпечат вноските за тауреците !!!