Ражда се ново могъщо движение

Енергията е по-голяма от 3-4 партии, смята Михаил Неделчев
27 юни 2013 07:26, Петя Славова
102
Ражда се ново могъщо движение
Михаил Неделчев. Снимка: Булфото

"Ражда се ново могъщо движение", казва в интервю за "Преса" проф. Михаил Неделчев, депутат от групата на СДС във ВНС и в 36-ия парламент.

Той е убеден, че сегашният политически цикъл изисква не просто механично обединение на т.нар. десни партии. Енергията е много по-голяма от енергията на три или четири партии.

Политическата система на България трябва да преживее голям трус, който може да означава и преутвърждаването на нова политическа система.

Могъщото движение, което трябва да се роди, ще има своите нови лидери, а досегашните партии от десния спектър трябва да се присъединят, да се влеят, без да се разпускат. Те трябва да търсят своето лидерство в една по-голяма общност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Пази боже", такива *** да дават направление и изводи за развитие на българското общество и държава!
47
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нищо друго освен още омраза между хората не се ражда ........ какво си мислите , че на следващите парламентарни избори БСП няма да влезнат в парламента ........ за добро или зло те са част от това общество ......
46
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ако имахме поне една НОРМАЛНА ЛЯВА партия - в бсп няма нищо социално, ляво, народно, за работещите, вероятно и дясното щеше да се намести от само себе си. в момента това, което има у нас, е различни олигархични структури, борещи се за комисионни или да си пробутат собствените фирми. и по времето на герб, и при бсп, обикновеният бизнес беше мачкан, а се уреждаха 'свои хора'. никой не си направи труда да мисли за хората, за раждаемостта, за човешки права, за доходи, здравеопазване, емиграцията.
45
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ражда се в простата ти кофалница лелеян образ на офшорна сметка пълна с мъни- мъни-мъни! Сини боклучаци! ДГД !
44
25
 
20
 
! Отговори
Паметен преди 10 години
85% и повече подкрепят протестите и искат оставка на това правителство. Надеждата на българите е в съюза на най-голямата Бъл-ка партия ГЕРБ с една напълно нова демократична партия с Евро визия и съдържание. ГЕРБ+БЕП (бъл. евр. партия). Защо смятам така, защото всички стари партии са пълни с агенти на Д.С и КГБ. Млади хора от площадите, който са образовани и трудно биха били излъгани, както на времето излъгаха нас.: В. Сидеров бе, гл. ред. на в. Демо-я. Хр. Бисеро, сив кардинал на СДС и мн.
43
8
 
36
 
! Отговори
Иван преди 10 години
ВИЖТЕ ГО ДОБРЕ ! Това е един от ***, които тласнаха България в такава посока, че сега да сме на това дередже. Огледайте му ненормалната физиономия. Това е разликата между България и другите бивши членки на СИВ, които сега са на светлинни години от нас.
42
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Георги, пиле шарено, социалистите в Австрия са морални хора, не престъпници като "социалистите" в БГ
41
21
 
24
 
! Отговори
Мистър Х преди 10 години
В 9,30 я имаше - я нямаше сто човека минах окол 9,10-15 минути и ги видях - на половината на вчера са. Вчера бяха поне 150-200 по същото време днесакс са 70-80-100 души. Ако рухен по-силон, ще сатанат 30 човека. И това е "Народът"
40
15
 
19
 
! Отговори
Георги преди 10 години
До 42...Прав си ама що сега, когато новото правителство още не е стъпило на крака, а не докато Бат Бойко беше не власт. Той добре ли управлява? Беше ли доволен от него? Или всичко се срина за два дена след изборите??? Просто в момента грпи ***(платени при това) провокират недоволните граждани за сваляна на това правителство и възстановяване на статуквото на Бат Бойко и толкова. Тези които го разбират не ходят на измислените митинги, но други и те са малцинство се водят по емоцийте си.
39
0
 
5
 
! Отговори
а преди 10 години
Ще внесем ат бангладеш
38
9
 
28
 
! Отговори
Георги преди 10 години
Какви десни партий ви гонят бе какво СДС. То отдавна е на политическото бунище. Австрия - страна винаги управлявана от социалисти, освен по времето на Хитлер. Страна изградена от социално-ориентирани леви правителства. Виена за 10-ти път е обявена за най-удобния град за живеене, народа работи и живее и се радва на живота. БГ, - разрушена икономика, корумпирана и продажна власт, ама разбираш ли, ни трябвало десно обединение.. На кой свят живеете бе кратуни празни, какви десни , какви леви??
37
8
 
18
 
! Отговори
Peshonizer преди 10 години
К`ва е тая мумия на снимката?!?
36
14
 
22
 
! Отговори
До плюещите протеста преди 10 години
Мдааа, явно не само ви харесва да сте най-бедните в Европа (скропо и в света), но дори сте горди от факта. Имам само една молба, пийте си ракийката, гледайте "Планета" и ни оставете да извоюваме по-добро бъдеще за децата си. Защото лично на мен не ми харесва нито нивото на здравеопазването, нито образованието, ама щом вас това ви устройва, ами радвам се за вас! Давайте така и може и да настигнем Занзибар по доходи и стандарт на живот!
35
6
 
30
 
! Отговори
XM преди 10 години
Могъщо движение обикновено се ражда от глад и безпаричие, както беше през февруари на протестите срещу Гербаджииската мафиотска пасмина. На идеина или партиина основа - едва ли, времената са много различни от 90-тте. По-скоро е блян на поредния ентелектуалец г-н Неделчев. Трудно ми се вижда някак. Има много десни хора като мен, които се въздържат, само защото са оказа, че имало по-голямо ЗЛО дори от комунистите и то се нарича Б. Борисов.
34
3
 
9
 
! Отговори
Искам да живея в БГ преди 10 години
В СДС/бивше/имаше идея .Имаше и мисъл,имаше стратегия ....За съжаление тоя наркотик ВЛАСТТА-разтури съюза и от него останаха само едни запъртъци от които нямаше какво да се роди .Прекрасно и удобно за БСП и Вождовете и. Мога да пожелая само, това ново движение което се задава ,да бъде по добро във всяко отношение от бившето СДС .Да работят за добруването на нацията Да мислят повече за народа и по малко за себе си и да пратят БСП в историята най вече с повишаването на качеството на живота в БГ
33
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
цялата десница гласува за герб затова няма други десни партиивсички те са за запазване на режима герб но се крият под блоговшднш изявлениа не че тия новите са кой знае какво но има вероятност да им разгонят фамилията и това прави"демократите " бесни
32
2
 
20
 
! Отговори
boris преди 10 години
Това са глупости г-н Неделчев!
31
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
изплуват всички облагодеителствани от "демокрацията" които се чустват застрашени и и им се иска отнова да са на масата за безплатни обяди- каква интелигенция когато това са ни професорите
30
4
 
18
 
! Отговори
89г преди 10 години
Умрял ти е мозъка вече литераторче.
29
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пак ли ще създава "Съюз на демократическите сили". Предлагам му да се присъедини към "гладната стачка" на Едвин Сугарев/какво хубаво име/ и другите знайни "демократи".Лошата новина е, че вече фондациите дават само по 20 лева и то индивидуално на всеки участник в "протестите.Така, че т.н. "професор" няма как да отчете стотици хиляди участници и да прибере парите.