Какво чакаме утре? Флашмоб, късметчета, престилки!

Увеличават се призивите във Facebook за блокада на парламента
Обновена: 2 юли 2013 20:48 | 2 юли 2013 19:47, Екип на Dnes.bg
137
Какво чакаме утре? Флашмоб, късметчета, престилки!
Организатори на протестите онагледяват как да се блокира парламента. Снимка: Facebook

"Време е да засилим натиска още - пълна блокада на Народното Събрание".

Това са голяма част от призивите, отправени във Facebook групите, които пишат за протестите и които приканват в сряда хиляди българи, не само от София, но и от страната, да блокират парламента чак до вечерта.

"Молим всеки, който има възможност да се включи - баби, дядовци, деца, студенти, хора със свободни професии, работещи на смени и хора в отпуска (ако ви е възможно да вземете 1 ден) да се включите в мирната акция", зоват в едната от групите с хиляди последователи.

Във втора пък се обсъждат различни идеи как демонстрантите да привлекат вниманието към себе си.

Освен спонтанни блокади из различни точки в столицата, има предложения да бъдат блокирани и всички пътища на депутатите, от които те могат да излязат от сградата на Народното събрание.

"За да сме достатъчно ефективни и да не позволим на депутатите изобщо да влязат в парламента, не по-късно от 8:00 е добре максимално много хора да дойдат от страната на "Ал. Невски", които да се разположат от двете страни на катедралата, край загражденията. Именно оттам влизат - основното полицейско КПП за депутати е там", пишат организаторите.

Коментира се и идея за флашмобове на места, където се знае, че ще присъстват министри или пък самият премиер Пламен Орешарски.

В трета група се отправят призиви утрешното кафе да е съпроводено с напечатни късмечтата: "Оставка".

Да почерпим депутатите/министрите с кафе с късметче: "Оставка" :), пише авторът на идеята.

Заражда се и нова инициатива – "гражданско лечение". Призивът тук е да се купят бели престилки от санитарните магазини.

"Ако дойдат стотици хора в бели престилки - става епидемия - не ги пускаме в парламента, защото трябва да се лекуват от "Мафия", коментират тук хората.

Вече 19 дни гражданското недоволство не стихва и хиляди българи сутрин и вечер излизат на улицата, за да искат оставката на кабинета "Орешарски".

Какво ще се случи утре, предстои да разберем – идеи много, реализатори също не липсват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
1
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Министъра на вътрешните работи да си влезе в ролята. Да поиска от кмета на София - Фандъкова да определи точно местата за протестите и времето за тях, не по късно от 22 ч.. Ако откаже да издаде такива нареждания, МС да и наложи наказание и да разпореди на Об. съвет да вземе нужното решение за въвеждане на ред в столицата. Фандъкова е в нарушение на закона - прави престъпление по служба, като толерира митинги, в изгода на партията от която е избрана за кмет на София.
106
4
 
1
 
! Отговори
Лумпен преди 10 години
айде на кафето... Бойко плаща. Аз ще ходя като организират обяд, вечеря, коктейл или нещо по-сериозно. Бойко, не се стискай! Пускай кебапчетата и идвам
105
2
 
6
 
! Отговори
Гого преди 10 години
Изилизай на контра-протест, ако вярваш в това. Не само яденето е важно. Това правителство е мечтата на ***. Подхвърлят по четвърт кебапче на закъсалите и очакват ръкопляскания. Гнусна работа. За да управляваш - трябват чисти ръце и отговорност към гражданското общество. А тези глухари в правителството и парламента се самоубиват всеки ден. Нямам идея как с прибират вкъщи и какво обясняват на децата си.
104
10
 
4
 
! Отговори
digidigi преди 10 години
Ей, теросристи, спрете се, за да не изядете боя както в Турция и Египет.
103
13
 
7
 
! Отговори
Тихо се сипе ...... преди 10 години
Реших че е време да изразя и своето мнение по въпроса! Немога да изляза на контра протест по простата причина, че работя и имам малко дете което трябва да прибера и нахраня да поиграем .... ред други неща! Не се обиждайте но истината е че вие не дадохте дори 50 дни на това правителство а след всички избори до момента е имало толеранс поне 100 дни! Вместо да пиете кафе и да висите по улиците потърсете си работа! Знам че вие весело там но вие пречите не помагате!
102
8
 
12
 
! Отговори
Истината преди 10 години
До АнонименТия ги знаем - не искам Бойко, ама не искам и никой без Бойко. Що не го попиташ защо не е в Парламента. Виж Варна и разбери - нищо по-различно не се задава. Промяната се прави с гласуване и нови хора - къде са? Тия стари муцуни по площадите ли? Или 20-годишните на хепънинга. Мислете би хора!!!
101
26
 
17
 
! Отговори
ЦЕКО преди 10 години
ЛУДОСТТА НЕ СПИ! кАКВО ОРГАНИЗИРАТЕ ,БЕ ***! Не са рекли, не са ви смели. И тая смотла Фандъкова да вземе да определи места за митингуващи- стига са скитали по града и стига са тормозили нас- активноработещото население на София. Я да им пуснат по една анкета на тези - къде и колко работят.
100
9
 
19
 
! Отговори
aaaaai преди 10 години
До MoniqueТова не бяа ли протестите на онези с кожените якенца армани и лъскавите обувчици, дето се биеха с полицаите и чупеха стъкла на коли? Нужно ли е да обясняваме?
99
14
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 112Много е жалко, че има хора които мислят по този начин. Ето това е една от чертите, които трябва да се изкоренят от нашия, български манталитет. Например 10 да правят нещо смислено, което би било в полза на всички, но други 100 ще седят отстрани безучастно и ще им се присмиват. Ами в такъв случай, някой може да каже, че и Априлското въстание е било безсмислено...Напълно подкрепям протестите и се радвам, че се събират толкова хора (много повече от официално тиражираните данни по медиите)
98
7
 
26
 
! Отговори
факт преди 10 години
Тия от парламента са едни престъпници !
97
26
 
14
 
! Отговори
аз се чудя преди 10 години
докога министъра на вътрешните работи ще спи
96
10
 
31
 
! Отговори
йхйхх преди 10 години
Цивилизовани протести вървят само срещу цивилизовани политици! Тези разбират само от друго. Не разбрахте ли?
95
14
 
24
 
! Отговори
Да ги Епем отзад преди 10 години
Там съм от сутринта още
94
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До МладМислещвие маи още не сте разбрали-тия оставка яма да подадат,и хи4 им е през оная,..това да не ви е ББ ,тиа сега са нагли комунисти,но не 19,199 дни на протести и пак няма да са се махнали,пък вие си правете мирните протести и кафета
93
1
 
8
 
! Отговори
Natural Dialectics преди 10 години
Думата "флашмоб" ме накара да потърся помощ от Гугъл ... Флашмоб (на английски: flash mob или flashmob - в буквален превод моментна тълпа или внезапна тълпа) е предварително запланувана и организирана масова акция, в която голяма група хора се появява внезапно на обществено място и в продължение на броени минути изпълнява някакво абсурдно действие, след което се разотива също така внезапно, все едно нищо не се е случило.Флашмоб е особен вид представление, разчитащо на случайна публика. Участниците създават внезапни, понякога абсурдни, понякога смешни ситуации, но изпълняват ролята си с
92
18
 
17
 
! Отговори
до 101 преди 10 години
Разберете го, не искам Бойко след Хамстера!и АЗ !
91
9
 
34
 
! Отговори
НАРОДА преди 10 години
ОБЯВЯВАМЕ БОЙКОТ НА ПОЛИТИЧЕСКАТА МАФИЯ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!И КАЗВАМЕ, СВЪРШИ ВАШЕТО ВРЕМЕ, ПРЕСТЪПНИЦИ, ИСКАМЕ СИ ДЪРЖАВАТА ОБРАТНО !!!!!
90
10
 
31
 
! Отговори
Омерзен преди 10 години
Цялата миризлива, алчна и крадлива *** трябва да бъде премахната. Сама няма да си тръгне. Трябва да бъде изритана, съдена и пратена в някоя тухларна доживотно, макар, че и това ще им е много нежно наказание. Тая пасмина заслужава да умира бавно заради 23 годишния геноцид над българския народ.
89
16
 
12
 
! Отговори
Pashata преди 10 години
Айде, че давам по 50 бона на ден да протестирате! По бързо сваляйте това правителство !
88
26
 
3
 
! Отговори
Славчо преди 10 години
Всички са ***, но след това идва въпроса кой да изберем. Аз лично пак няма да гласувам, защото не знам за кой.