НЗОК иска проверка да докаже, че няма нарушения

Касата отхвърли обвиненията на шефа на УМБАЛ "Света Анна"
3 юли 2013 22:00,
4
НЗОК иска проверка да докаже, че няма нарушения
По-рано днес в МЗ се проведе пресконференция. Снимка: БТА

НЗОК опроверга твърденията на Пламен Таушанов - представител на Българската асоциация за закрила на пациентите, че решенията на Надзорния съвет на НЗОК се манипулират и се взимат под натиск от управителя.

Днес Таушанов обяви на пресконференция в Министерство на здравеопазването, че от февруари се наблюдават деформации в работата на Надзорния съвет на НЗОК - няма готовност за провеждане на заседанията на Надзорния съвет, липсва навременна информация за членовете на съвета, липсват протоколи заседания, отлагат се заседанията. По думите му е имало и невярна информация, подавана на членовете на надзорния съвет.

Надзорният съвет на Здравноосигурителната каса се състои от деветима представители на държавата, на работодателите, на организации на работниците и служителите, и на пациентите. Всеки от тях може да бъде потърсен за коментар относно взетите от него решения, се казва в прессъобщение на НЗОК.

Във връзка с отправени обвинения от д-р Димитър Димитров, изпълнителен директор на УМБАЛ "Света Анна" - София АД, че в НЗОК се извършват документни измами при плащанията на болниците, ръководството на НЗОК призовава всички контролни органи да се самосезират и да направят цялостна проверка на работата на институцията от 2005 г. досега.

НЗОК уточнява, че от началото на годината до днес не е получила от Министерство на здравеопазването посочените в Закона за бюджета на НЗОК трансфери за здравнонеосигурени лица. Те включват дейности по амбулаторно проследяване на болни с психични заболявания, дейности по амбулаторно проследяване на болни с кожно-венерически заболявания, интензивно лечение, както и един профилактичен преглед и изследвания за всички здравнонеосигурени жени, независимо от начина на родоразрешение, се посочва в съобщението на НЗОК.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
kalinkamalinka преди 10 години
където има пари се краде ,кой както може. Това е българската действителност.и затова сме толкова беден народ.Съд ,прокуратура ,забрави ,няма такива защото и те са същите.
3
2
 
1
 
! Отговори
подготвят преди 10 години
поредното място за дъщерята на "наш" другар - Йордан Йотов,член на БКП, съратник на Цола Драгойчева- д-р Румяна Тодорова, сестра на евродепутатката от БСП Илияна Тоторова.Поредното посткомунистическо назначение в кабинета олигарски........................Като ги гледам днес в парламента, поставена задачка, няма дебати, изказвания целенасочени по темата, пълно единодушие. Абсолютно комунистически парламент
2
3
 
2
 
! Отговори
ujas преди 10 години
Тази лелка дори на външен вид изглежда доста злобна и отмъстителна. А другите двама са си чиста проба казионни другари.
1
5
 
4
 
! Отговори
Бай Он преди 10 години
Хайде тогава ни върнете парите за здравеопазване, дето гербаджиите ги свиха, за да хранят ***.