Освободената от ареста Гери: Нямам вина!

Надява се съдът да не я екстрадира в САЩ
Обновена: 3 юли 2013 09:19 | 3 юли 2013 09:18,
83
Освободената от ареста Гери: Нямам вина!
Съпругът и децата на Гери се радват на свободата й. Снимка: булфото

"Ако бъда осъдена в САЩ, ме чакат 68 години затвор. Много се моля да има справедливост и съдът да намери законов начин да откаже екстрадицията и да намерим начин да отхвърлим всички обвинения", обяви пред Нова телевизия Гергана Червенкова, след като вчера бе пусната под парична гаранция от 1000 лева.

Окончателното решение на съда дали ще бъде екстрадирана за САЩ ще стане ясно на 19 юли.

Още по темата
Червенкова беше арестувана през декември м.г. за съпричастност към нелегална търговия с наркотични вещества на територията на САЩ.

"Много съм щастлив, но дано щастието ни да не трае две седмици. Все пак съдът има последната дума", сподели съпругът на Гергана - Димо.

Гери допълни, че не може да се нарадва на децата си, че непрекъснато се прегръщат и целуват и че тази нощ цялото семейство е спало в едно легло - от радост, че отново са се събрали.

Тя сподели, че животът зад решетките е бил труден. Не заради условията, а заради осъзнатата истина, че е там без всякаква вина.

"Късаше ми си се сърцето. През една витрина си говорихме - с две телефонни слушалки. Не можех да я докосна, да я прегърна. Като знам какъв добър човек е, всеки път ми се късаше сърцето", каза Димо.

"Децата се молеха непрекъснато да се върна от дългата "командировка", допълни Гергана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
0
 
! Отговори
Жорката преди 10 години
До 7654Ти много ги разбираш нещата, но ако един ден някой дойде в България... и да не ти се случва, но ти направи лошо, а след това си отиде, докато си се оплакъл на МВР ти как ще се почувстваш... тва да не ти е компютърна игра...престъплението си е престъпление дори и в космоса.Счетоводителка била, но нищо не знаела... нема такъв цирк
72
0
 
1
 
! Отговори
do 78 преди 10 години
Да, така е , но работи за международна компания, а не за българска. Международна компания, която търгува с Щатите, а не в бълграска фирма. Има разлика, нали?
71
0
 
1
 
! Отговори
trakata преди 10 години
Ne e ubila chovek...vse pak -balgarka e ,nema da ia pusnem na krokodilite,maika e ....pomislete...ne ia davaite ,ako ste malko dobri ,i az sam maika.Kolko po-golemi prestaplenia sa izvarshvani na tozi sviat,i sa ostavani nerazkriti-umishleno,ili uj nedokazani.....ostavete ia na mira
70
0
 
12
 
! Отговори
7654 преди 10 години
Въпросът не е виновна ли е Гергана, невинна ли е. Въпросът е БИХА ЛИ ЕКСТРАДИРАЛИ САЩ СВОЙ ГРАЖДАНИН ЗА ДА БЪДЕ СЪДЕН В ДРУГА ДЪРЖАВА. Отговорът е НИКОГА. Е??? Не ви ли е обидно да им позволявате на янките да се държат като господари, а всички останали, на техните заповеди. Когато напише български вътрешен министът заповед за арест и екстрадиция и му я изпълнят в САЩ, тогава да се обадят. Да я съдят задочно в Щатите, никаква екстардиция. Ако изкарат доказателства български съд да реши какво да е наказанието и да го изтърпи в България.
69
0
 
2
 
! Отговори
Джани Родари - 2 преди 10 години
Какво ще ми разправяте, той имаше картечница в малкия си джоб. В малкия си джоб ли? Хайде де, това не е възможно! Нима не чухте гърмежите? Всъщност гърмежите бяха от ракетите в чест на принц Лимон, но хората се изплашиха толкова много, че се разбягаха кой накъдето види, понеже се страхуваха от лимончетата. Лукчо искаше да каже на хората, че в джоба на баща му има само една угарка от евтина тосканска пура, но после реши, че ще е по-добре да мълчи. Бедният Лукчо! Той като че ли започна да недовижда с дясното си око. Оказа се, че там имаше една сълзичка, която искаше да се т
68
0
 
1
 
! Отговори
Джани Родари преди 10 години
Блъсканицата се засили толкова, че Лукан стъпна право върху краката на принц Лимон. Негово височество, който имаше мазоли, видя всичките звезди на небесния свод без помощта на придворния астроном. Десет лимончета от долен чин се хвърлиха веднага върху нещастника Лукан и му поставиха белезници. Лукчо! Лукчо! викаше старецът, докато го отвеждаха. В тая минута Лукчо беше далече, но тълпата около него знаеше вече всичко. Дори, както бива в такива случаи, знаеше и нещо повече. Добре че го арестуваха, искаше да намушка с нож негово височество. Какво ще ми разправяте, той имаш
67
3
 
2
 
! Отговори
Ivanov преди 10 години
Няма ваш ,наш за наркотици трябва да се наказва.А и нали ще има процес ,ако е невинна какво и дреме.Много добре знаят че там закона се прилага с цялата строгост,не е като в България.За мен тя е невинна до доказване на противното.Съдът решава.
66
0
 
1
 
! Отговори
fggjj преди 10 години
В нея тя е получавала парични средства на обща стойност 5 000 000 долара, от клиенти в САЩ.Те са заплащали лекарствени медикаменти, които са забранени в САЩ. Продажбата е ставала чрез уебсайт в периода - 1 януари 2010 до 13 ноември 2012 г. Част от парите били изпращани обратно към аптеки в САЩ, които издавали рецепти за лекарствата.Претърсени са пет адреса в София, откъдето са иззети банкови, фирмени и данъчни документи, персонални компютри и мобилни телефони. Другите двама помагачи на Гергана Червенкова са Г.К. на 36 години от Бургас и М.М. на 63 години от Хасково.
65
0
 
1
 
! Отговори
dhjgy преди 10 години
Арестуваха българи, печелили 13 000 000 долара от забранени лекарства видеоПубликувано в: 16:25, 01.12.2012 от Crimes.bg Трима български граждани са били арестувани при спецакция на ГДБОП и Агенция за борба с наркотиците (DEA) в САЩ. Още деветима души са задържани в САЩ, които са подпомагали незаконните продажби.Ръководител на българите е 35-годишната Гергана Червенкова, която до момента не е криминално проявена. Тя е била обявена за издирване от Интерпол и е заловена в София. Гергана Червенкова е регистрирала банкова сметка в българска банка. В нея тя е получавала парични средства н
64
3
 
3
 
! Отговори
стефан преди 10 години
Тия "гербери" са се държали/ и сега / пред американците , като проститутките на магистрала!!!!
63
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Общо взето американското правосъдие е такова - никой не е по-голям от закона. Разбира се, стават грешки, но там няма разбрал, недозрабрал. Там законите са ясни и се спазат дословно. Ние не ги разбираме, защото все има хора, които са по-големи от тях у нас. Убеден съм, че жената не е знаела какво прави, но подписът и фигурира върху документите за продажба на лекарства, изискващи в Щатите рецепта. Дано да и се размине.
62
6
 
7
 
! Отговори
хaхa преди 10 години
Гa хaрчи пaрите нa болните децa не ревa, a сегa реве... Съд зa престъпниците !!!
61
4
 
11
 
! Отговори
Шoп преди 10 години
Не виждам какво ви е виновен Цветанов? Пращат му искане, придружено с доказателства и той я арестува. Не е негова работа да преценява дали е виновна, това е работа на съда.
60
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всички ,които по един или друг начин "съдите" тук сънародничката ни Гергана би било добре да се замислите дали не бихте попаднали в подобна ситуация! И тогава? С ДРУГ АРШИН ЩЕ МЕРИТЕ! Никой не е застрахован !Аз вярвам,че Гери е невинна,но дори и да допуснем,че като "деветата дупка на кавала" е била употребена без дори да е знаела ,така ли лесно без доказателства се предава български гражданин? Да си спомним "грижата" за медиците ни в ЛибияГЕРИ ЛИ Е НАЙ ГОЛЕМИЯТ ПРЕСТЪПНИК В БГ.?НЯМА ДА Я ДАДЕМ!
59
1
 
7
 
! Отговори
ddd2ер преди 10 години
...агенти на DEA под прикритие са купували лекарства от нея, като администратор на сайт. Милиони минавали през нейни сметки тук...тя разправя, че е обикновен статистик и няма нищо общо. И какво общо има Цветанов, който просто уважава искане за екстрадиция, в случай за измамна схема за милиони? Само са се разквичали комунистчетата и разни псевдопатриоти, не знам, би трябвало да сте доволни, нали сте на власт вече. Прасета в парламента.
58
1
 
8
 
! Отговори
ddd2ер преди 10 години
Слави вместо да използва случая за пропаганда с/у ГЕРБ и отвличане на вниманието от истински важните обществени проблеми, да вземе да плати за един адвокат там да я защитава. Нали е патриот. Ако е невинна ще се докаже, все пак става въпрос за една от най-демократичните държави в света. Там съдебната не е цвете, но със сигурност е по-добра от нашата. И на мен ми изглежда невинна, но в същото време има сериозни несъответствия м/у информацията на американските институции и говоренето тук...
57
11
 
1
 
! Отговори
..... преди 10 години
Съгласен съм, че може да е жертва. Дори и самата да не е знаела. Но вина има и е редно да си понесе последствията. Разбира се,че 68 години затвор звучат налудно, но поне е редно да върне мръсните пари и някаква условна присъда по нашето законодателство.
56
0
 
8
 
! Отговори
До 57, 60 и 61 преди 10 години
То ако тръгнем да си ги мерим кривиците, бихме могли да започнем дискусията с лицензирания софтуер по компютрите, сетне да се прехвърлим на взетите и запазени касови бележки за ежедневните покупки от магазина/кафето, дупченето на билети в градския транспорт, плащатнето на сметките за ток, парно, вода и телефон... Няма смисъл, никой от нас не е достатъчно изряден за да си играе на съдник. По-скоро в случая Гери е поредната изкупителна жертва за сметка на типичния нашенски политически тарикатлък
55
7
 
2
 
! Отговори
..... преди 10 години
До do 57Какво значи наше и ваше? Има редно и нередно. Нередно е да продаваш наркотици на хората, пък дори и да си *** счетоводител на тези, които ги продават. Пак е нередно. След като го правиш трябва после да си понасяш рисковете и последствията. Къде видя оплюване в коментар 57? Казвам ти,че монетата има две страни и трябва да се гледа обективно на нещата. Женцицата може и да не е знаела за какво става въпрос, но незнанието не те освобождава от отговорност.
54
1
 
10
 
! Отговори
do 57 преди 10 години
типично българска реакция....първо гледаме да оплюем нашето и нашенците и винаги се съмняваме в тях. Иначе чуждото винаги е право??!!!!!!!! затова сме на това дередже. Другите нации си защитават своето допоследно, пък после решават кой крив и кой прав. То и за нашите медици в Либия имаше нашенски коментари, че едва ли не си заслужават смъртното наказание...