Едвин Сугарев е приет по спешност в болница

Преди 22 дни той започна гладна стачка срещу правителството
Обновена: 17 юли 2013 14:16 | 17 юли 2013 10:49, Камелия Цветанова
297
 Едвин Сугарев е приет по спешност в болница
Едвин Сугарев. Снимка: Булфото, архив

Поетът, публицист и бивш депутат във Великото Народно събрание Едвин Сугарев е приет по спешност в болница, съобщи дъщеря му Тея пред БНР.

Преди 22 дни Сугарев започна гладна стачка с искане за оставка на премиера Пламен Орешарски.

Състоянието на Сугарев обаче се е влошило и той е вкаран по спешност в реанимацията тази сутрин.

„Не бих казал че съм добре, имам кетоацедоза, но се търпи, успявам да устискам“, заяви вчера видимо изтощеният Едвин Сугарев.

"Не мога да прекратя стачката, тъй като тя е важна - прокарва се граница на нетърпимост и това е знак на тази нетърпимост на всички хора. Тя е свързана с 23 г. извратен и сбъркан преход. Разбира се, че животът е най-важен, но понякога в историята са необходими такива драстични актове", настоя той.

В отворено писмо, разпространено до медиите, децата му днес заявяват, че не могат да го оставят сам и също започват гладна стачка..

"Ние, Борис, Ела, Йоан, Кристиан, Стефан и Тея, се обръщаме към теб като твои деца с желанието да заявим своята съпричастност към безкористния ти жест и решителност.

Още по темата
Разбираме тежестта на твоята дума, но отказваме да приемем факта, че тя остава нечута. Затова днес, на двадесет и втория ден от началото на протеста ти, ние, Йоан, Кристиан, Стефан и Тея, започваме гладна стачка в знак на съучастие в твоя граждански жест.

Не приемаме да живеем в общество, в което той - както и протестът на хилядите българи, не осъществява своето предназначение. Въпреки съвета ти никой да не те следва в това гладуване решихме, че не можем да те оставим сам, и се присъединяваме".

Писмото е подписано от Борис Сугарев, Ела Сугарева-Макгий, Йоан Сугарев, Кристиан Сугарев, Стефан Сугарев, Тея Сугарева.

Едвин Сугарев започна гладна стачка на 26 юни, като заяви, че няма да я прекрати, докато Пламен Орешарски и неговото правителство не напуснат политическата сцена.

В открито писмо до премиера Пламен Орешарски Сугарев написа: "Участвате в една недостойна, подла игра - срещу българските национални интереси и бъдещето на страната ни. Подобна подлост се заплаща, г-н премиер - заплаща се рано или късно. И дори да успеете, ще знаете до гроб, че тази подлост е платена с цената на поне един живот - моят".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


297
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
224
16
 
23
 
! Отговори
Az преди 10 години
Този от раждането си още е в тежко състояние. Единственото място за лечението му е в Карлуково. Бог да пази лудите от него!
223
0
 
2
 
! Отговори
Ало преди 10 години
Госп.Мене-211 поред...прочетете,що е геноцид!И тия 300 000/а,те са поне двойно повече/,дето са неграмотни и прости са роми...и дори тяхната вина не е толкова голяма-те само това могат..,но тия,дето съзнателно им позволяваха и отчасти-насърчаваха през прехода,да се множат,само и само да имат под ръка готова група по време на изборите-те са за съд!Само с два закона,можеше да се спре това безумие...а то сега,само в Европа ни е надеждата...
222
7
 
5
 
! Отговори
ЕДВИН СПРИ СТАЧКАТА преди 10 години
НЕДЕЙТЕ С ТАЯ ОМРАЗА, БЕ ХОРА!МИЛОСТ СЕ ИСКА - РАЗБИРА ЛИ НЯКОЙ ТОВА?ЖЕРТВИ НЕ ИСКА БОГ ОТ НАС, ТОЙ ИСКА НИЕ ХОРАТА ДА СЕ СМИРИМ И ДА СЕ ОБИЧАМЕ ЕДИН ДРУГ.НАКАЗАНИЕТО И ОТМЪЩЕНИЕТО СА БОЖА РАБОТА, НЕ РАБОТА НА ЧОВЕЦИ.В ТОЗИ СМИСЪЛ ЖЕРТВАТА НА СУГАРЕВ Е БЕЗМИСЛЕННА.НАДЯВАМ СЕ НЯКОЙ НЕГОВ БЛИЗЪК ДА ПРОЧЕТЕ ТОВА-ДА ПРОЧЕТЕ И БИБЛИЯТА КЪДЕТО Е КАЗАНО "ЖЕРТВАТА ВИ НЕ ИСКАМ, А МИЛОСТ ИСКАМ"ИСУС ХРИСТОС ВЕЧЕ СЕ ЖЕРТВА ЗА НАС ЕДИН ПЪТ-НИЕ САМО ТРЯБВА ДА ГОСЛЕДВАМЕ КАТО СЕ ПОДЧИНЯВАМЕ НА ЗАПОВЕДИТЕ
221
10
 
19
 
! Отговори
синия войник преди 10 години
Едвин Шугарефф ако искаше да постигне некакъв ефект и да го вземем насериозно трябваше да си драсне клечката пред парламента и да пламне като Ян Хус на кладата в името на правдата!Тогава и ЕС би бил озадачен,парламента впечатлен,а неговото дело би останало светла диря завинаги в нашите сърца!
220
8
 
22
 
! Отговори
haresa mi tozi komen преди 10 години
ЕДИ, ИСТОРИЯТА СЕ ПОВТАРЯ СМО КАТО ФАРС! СЛЕД ТВОИТЕ ПРЕДИШНИ ГЛАДУВАНИЯ, ТИ ЗАМИНА ПОСЛАННИК! СЕГА МАЙ НЯМА ПОСЛАНИЧЕСКО МЯСТО И ЗА ДА УСКОРИШ ПРОЦЕСА, ДА БЕШЕ ОПИТАЛ С БЕНЗИНЕЦ, А?! ДОСТА ИСТИН СКИ РЕШИЛИ СЕ НА ЖЕРТВА СВЕТЦИ ГО НАПРАВИХА?
219
25
 
23
 
! Отговори
мен преди 10 години
Тоя явно е психопат самоубиец. Що ни занимават с него изобщо. Да си мре от глад там.....
218
6
 
29
 
! Отговори
БоСимеонов преди 10 години
Борисов веднага да разпореди мястото на гладуващ да се заеме от Фидосова.
217
5
 
4
 
! Отговори
Мародер преди 10 години
то диагнозата на Едвин за комуниста."Изглежда е време да се формулира една работна диагноза на българският комунист защото, струва ми се, е очевидно, че днешните мандатоносители никакви социалисти не са и едва ли ще бъдат. Та, накратно казано, става дума за психологическо заболяване при което хората свикват с лъжата като *** с *** и вече не могат да живеят, без да лъжат. Характеризира си също с пълно морално безразличие, липса на каквито и да било задръжки при осъществяването на вла
216
17
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе тоя ***,защо не обяви гладна стачка КОГАТО ИЗЛЕЗНАХА ЗАПИСИТЕ НА ТРИМАТА ОТ БАНКЯ????.Каде беше с активната гражданска позиция когато лъснаха костинбродските бюлетини,когато Цецо Честното раздаваше еднолично правосъдие от трибуната на Народното Събрание.Какво излиза - палячото има активна гражданска позиция само когато му изнася.Зле бил - са ще го напомпат с физиологични разтвори и е готов за още 20 дни стачка.Така като го гледам- не ми изглежда да е заслабнал.
215
20
 
19
 
! Отговори
Мародер преди 10 години
До Моля сеКомунистите нямат срам, морал, съвест, човещина. Те не са хора, а някакви ***. Точно Едвин написа за тях - комунистът е същество, свикнало с лъжата като свинята с ***.
214
11
 
31
 
! Отговори
сДС преди 10 години
А,еврейчето е пак във фокуса!!Беше се покрило някъде да цуцка милионите дето окраде по времето на костофф,но явно са попревършили и сега фокусира пак вниманието към себе си,този път индивидуално(самостоятелно).Хм..да..пак стари еврейски номера.
213
28
 
35
 
! Отговори
Айде Чао.... преди 10 години
На никой нормален Българин не му пука за такъв *** като Сугарев !!!
212
6
 
24
 
! Отговори
;wndndn преди 10 години
Едвин Безсмъртния
211
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До СиДянковНа неграмотни не отговаряме. Всички четящи българи знаят кой е Едвин Сугарев.
210
23
 
23
 
! Отговори
Моля се преди 10 години
Всички вие ЧЕРВЕНИ другари, няматили малко срама....Колко сте жалки с жалките си коментари.Такова ви е мисленето, рушветчийско!Човека залага живота си, защото само това има.Не клевети, не доносничи,не лъже,Просто е силен да поиска с цената на живота си, това което искат дълбоко в себе си ВСИЧКИ БЪЛГАРИ. Да сме достойни хора , да имаме НОРМАЛНО бъдеще.Как не го проумявате с извратените червени глави????????????Моля се за ЕДВИН, Моля се и за ВАС, защото сте жалки , и Господ да ви е на помощ.......
209
12
 
19
 
! Отговори
Дано успее преди 10 години
Абе оставете го човека поне един път да стигне до края ...Има Срс на Цвинокио дето тоя *** маа по цела нощ пръжки и кебапи ....
208
16
 
32
 
! Отговори
боби преди 10 години
Едвин Сугaрев дa спре дa прaви този теaтър нa никой не му пукa дa ли яде или не
207
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименОт твоите уста в божийте уши! А дано!
206
1
 
6
 
! Отговори
naroda преди 10 години
oba4e ne moga da razbera kak sas ultimatum, kakvoto e tova gladuvane,iskash da postignesh demokraciq???????? sas teror, nasila,nqkoi da si hodi????? ami horata, koito glasuvaha na izborite,te da gladuvat sa6to, dokato ne stane tqhnoto li?????ili ako sega si otide pravitelstvoto,kogato doide drugoto nqkoi ste napravi gladna sta4ka i ste imame REZULTAT????? ne stava taka nasila
205
16
 
16
 
! Отговори
СиДянков преди 10 години
КОЙ Е ЕДВИН СУГАРЕВ ??? Няма ли да е добре да разясните какъв е този човек ?