Едвин Сугарев е приет по спешност в болница

Преди 22 дни той започна гладна стачка срещу правителството
Обновена: 17 юли 2013 14:16 | 17 юли 2013 10:49, Камелия Цветанова
297
 Едвин Сугарев е приет по спешност в болница
Едвин Сугарев. Снимка: Булфото, архив

Поетът, публицист и бивш депутат във Великото Народно събрание Едвин Сугарев е приет по спешност в болница, съобщи дъщеря му Тея пред БНР.

Преди 22 дни Сугарев започна гладна стачка с искане за оставка на премиера Пламен Орешарски.

Състоянието на Сугарев обаче се е влошило и той е вкаран по спешност в реанимацията тази сутрин.

„Не бих казал че съм добре, имам кетоацедоза, но се търпи, успявам да устискам“, заяви вчера видимо изтощеният Едвин Сугарев.

"Не мога да прекратя стачката, тъй като тя е важна - прокарва се граница на нетърпимост и това е знак на тази нетърпимост на всички хора. Тя е свързана с 23 г. извратен и сбъркан преход. Разбира се, че животът е най-важен, но понякога в историята са необходими такива драстични актове", настоя той.

В отворено писмо, разпространено до медиите, децата му днес заявяват, че не могат да го оставят сам и също започват гладна стачка..

"Ние, Борис, Ела, Йоан, Кристиан, Стефан и Тея, се обръщаме към теб като твои деца с желанието да заявим своята съпричастност към безкористния ти жест и решителност.

Още по темата
Разбираме тежестта на твоята дума, но отказваме да приемем факта, че тя остава нечута. Затова днес, на двадесет и втория ден от началото на протеста ти, ние, Йоан, Кристиан, Стефан и Тея, започваме гладна стачка в знак на съучастие в твоя граждански жест.

Не приемаме да живеем в общество, в което той - както и протестът на хилядите българи, не осъществява своето предназначение. Въпреки съвета ти никой да не те следва в това гладуване решихме, че не можем да те оставим сам, и се присъединяваме".

Писмото е подписано от Борис Сугарев, Ела Сугарева-Макгий, Йоан Сугарев, Кристиан Сугарев, Стефан Сугарев, Тея Сугарева.

Едвин Сугарев започна гладна стачка на 26 юни, като заяви, че няма да я прекрати, докато Пламен Орешарски и неговото правителство не напуснат политическата сцена.

В открито писмо до премиера Пламен Орешарски Сугарев написа: "Участвате в една недостойна, подла игра - срещу българските национални интереси и бъдещето на страната ни. Подобна подлост се заплаща, г-н премиер - заплаща се рано или късно. И дори да успеете, ще знаете до гроб, че тази подлост е платена с цената на поне един живот - моят".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


297
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
204
13
 
15
 
! Отговори
бтв преди 10 години
Абе оставете го човека поне един път да стигне до края
203
15
 
8
 
! Отговори
Авитохол преди 10 години
Крокодилски сълзи за този господин/соц поет/демократ/посланик няма да роня! Дано презскочи трапа все пак!
202
12
 
26
 
! Отговори
Мародер преди 10 години
И да измре половината народ, за охлюва Орешарски, който е кукла на конци, това не е важно, той има партийно поръчение да държи властта. Дано, ако Едвин недай Боже умре, *** ***, с които е пълен и тоя форум,вече станат ясни за всички, и всички разберат, че е гано да ни управляват такива ***.
201
7
 
25
 
! Отговори
БГ преди 10 години
БСП и Юруш, нещо не ви чувам коментарите за областния на София, как е доволни ли сте? А Салито, който ще го наследи в НС. Предлагам него да го направите шеф ба енергийната комисия. Редно би било, чух и видях, че е голям "експерт" в частното енергоснабдяване.Юруш, какво стана в Силистра, нали щеше да има протест, къде са ви хората? От колко време пиша, че останахте 2 файтона хора.ОСТАВКА!Бойкот на медиите на Пеевски!*** и ибрици!Да живее България!
200
12
 
10
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
Сугарев,Почвай нова голодовка - Роско - офшарката ще е на разпит в прокуратурата!Президентът Росен - офшорката ще бъде привикан на разпит в прокуратурата. Това съобщи прокурор Б. Сарафов.Името му излезе от бележника на обвиняемия Филип Златанов, председател на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси.Златанов пише:В 17.30 ч. да се публикува решението за Ранкова без президента в заглавието - > Решение за прекратяване на Плевнелиев;Росен Плевнелиев сигналът е прекратен, да не се качва в интернет;.
199
17
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
каква подлост сугарев!!!!ти си подлец!!!23 години се хрантути от системата и беше част от нея!!!
198
10
 
15
 
! Отговори
Mene преди 10 години
Спазването на строга финансова дисциплина не е геноцид за народа,а необходима мярка. Геноцид за народа,е че той е масово неграмотен и *** и иска да живее от помощи и подеяния. Б.Б,не е виновен,че има над 300 000 души,които са неспособни на произведат и 5 лв.Виновни са си сами.
197
17
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Щом *** така са наскачали срещу това правителство,то това е ясен знак,че то ще работи за интереса на българите ,а не на ционистката ***,както досегашните правителства от Костов насам.
196
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Едно юдейче по малко нЕма лошо ,и дай Боже повече еврейчета да измират ,че да се освободи хубата ни държава от тези ***
195
1
 
2
 
! Отговори
Frontline преди 10 години
До Анонимен 202до края на седмицата най-много да ти падне някоя пломба приятелю :Д :Д :Д
194
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Стига сте ни занимавали с този човек. Мълча толкова години сега решил да се прави на гражданин. Хора загиват в мините, пиян шофьор помита хора по спирките, а ни занимавате с някакъв, който отново иска да влезе в политиката и да стане посланик някъде. Хайде стига! Писна ми от всички такива позьори. Бойко Борисов и неговият финансов Хитлер подложиха на геноцид целият народ. Тогава хората от немотия се самозапалваха, а не за да бъдат известни.
193
9
 
10
 
! Отговори
Ранчев преди 10 години
Де го тоя късмет *** тоя мръсен лъжец и провокатор, ама няма да имаме тоя късмет. Ще го "спасят" и после ще му приведат парите. Филчев хубаво каза "Не стъпвай в рядко ***, ще те опръска".
192
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не е нужен задълбочен анализ защо сме на този хал.Прочиташ няколко коментара и пъзела се нарежда.Ние не можем да бъдем свободни.Не заслужаваме да сме свободни.Имаме остра нужда някой да ни гази,мачка и ОГРАБВА.Изпитваме удоволствие когато ни е гадно.За първи път има кауза ,заради която може да сме обединени но не би.
191
1
 
8
 
! Отговори
FF преди 10 години
Tova sa plateni hora. Sega kato sa na vlast imat pari ....
190
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това си е негов проблем! Да прави каквото иска! Защо ни занимават изобщо!
189
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До socialist 1944С такива простотии ли ви пълнят главите на конгресите на БСП?То бива промити мозъци, но това си граничи с натуралната простотия.
188
19
 
27
 
! Отговори
цион преди 10 години
Eвреин никога не би се самоубил ***. играе Ви пореден театър.
187
18
 
20
 
! Отговори
Frontline преди 10 години
кво ни занимавате с тоя плешив сурикат, да умира...
186
7
 
4
 
! Отговори
Ot bolnicata преди 10 години
Predi 5 min.Edvin pocina mir na praha mu
185
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До сигуренДа нямаше да случи по времето на мутрата Бойка. По негово време хората се самозапалваха.