Едвин Сугарев е приет по спешност в болница

Преди 22 дни той започна гладна стачка срещу правителството
Обновена: 17 юли 2013 14:16 | 17 юли 2013 10:49, Камелия Цветанова
297
 Едвин Сугарев е приет по спешност в болница
Едвин Сугарев. Снимка: Булфото, архив

Поетът, публицист и бивш депутат във Великото Народно събрание Едвин Сугарев е приет по спешност в болница, съобщи дъщеря му Тея пред БНР.

Преди 22 дни Сугарев започна гладна стачка с искане за оставка на премиера Пламен Орешарски.

Състоянието на Сугарев обаче се е влошило и той е вкаран по спешност в реанимацията тази сутрин.

„Не бих казал че съм добре, имам кетоацедоза, но се търпи, успявам да устискам“, заяви вчера видимо изтощеният Едвин Сугарев.

"Не мога да прекратя стачката, тъй като тя е важна - прокарва се граница на нетърпимост и това е знак на тази нетърпимост на всички хора. Тя е свързана с 23 г. извратен и сбъркан преход. Разбира се, че животът е най-важен, но понякога в историята са необходими такива драстични актове", настоя той.

В отворено писмо, разпространено до медиите, децата му днес заявяват, че не могат да го оставят сам и също започват гладна стачка..

"Ние, Борис, Ела, Йоан, Кристиан, Стефан и Тея, се обръщаме към теб като твои деца с желанието да заявим своята съпричастност към безкористния ти жест и решителност.

Още по темата
Разбираме тежестта на твоята дума, но отказваме да приемем факта, че тя остава нечута. Затова днес, на двадесет и втория ден от началото на протеста ти, ние, Йоан, Кристиан, Стефан и Тея, започваме гладна стачка в знак на съучастие в твоя граждански жест.

Не приемаме да живеем в общество, в което той - както и протестът на хилядите българи, не осъществява своето предназначение. Въпреки съвета ти никой да не те следва в това гладуване решихме, че не можем да те оставим сам, и се присъединяваме".

Писмото е подписано от Борис Сугарев, Ела Сугарева-Макгий, Йоан Сугарев, Кристиан Сугарев, Стефан Сугарев, Тея Сугарева.

Едвин Сугарев започна гладна стачка на 26 юни, като заяви, че няма да я прекрати, докато Пламен Орешарски и неговото правителство не напуснат политическата сцена.

В открито писмо до премиера Пламен Орешарски Сугарев написа: "Участвате в една недостойна, подла игра - срещу българските национални интереси и бъдещето на страната ни. Подобна подлост се заплаща, г-н премиер - заплаща се рано или късно. И дори да успеете, ще знаете до гроб, че тази подлост е платена с цената на поне един живот - моят".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


297
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
184
10
 
29
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
До Анонимен 194,Сугарев, като е такъв "МАЧО", ЗАЩО НЕ СИ ДРАСНА КЛЕЧКАТА...- ЩЕ ГО ОПЕЕМ И ЗАБРАВИМ, както той забрави 6 000 000 гладуващи българи (по данни от Е.С.)...- АМА НЕ МУ СТИСКА..., ТО САМОЗАПАЛВАНЕТО НЕ КАТО ДА ПРАВИШ МАЙМУНДЖУЛУЦИ...- ПОКЛОН НА ИСТИНСКИЯ МЪЖ - САМОЗАПАЛИЛИЯТ СЕ ПЛАМЕН ОТ ВАРНА...!!!
183
6
 
28
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
До ббТези КОМУНИСТИ ли имаш в предвид1. Бойко Борисов комунист, майор от УБО, и син на полковник от МВР.2. Цветан Цветанов СТАРШИНА от ДС ! Син на шофьора и най-доверено лице на началника на ДС и масов убиец Григор Шопов.3. Цецка Цачева партийна секретарка на Окръжния народен съвет в Плевен.4. Николай Младенов комсомолски секретар, племенник на Пешо Танкиста и син на служител на ДС от високо засекретено ниво.5. Росен Плевнелиев - първи секретар на общински комитет на ДКМС.
182
3
 
16
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
До Анонимен 187,Енергийната олигархия се представлява от ГЕРБ, Първанов и Цветелина Бориславова (дъщеря на високопоставен генерал от ДС)..., която също е "кукла на конци", защото не може да каже как с 300 милиона наличности гарантира заем от 3 милиарда, инвестирани във ВЕИ само за 2 години..., при гарантирана цена на енергията от 75 стотинки..., за 25 г.Енергийната олигархия вече се отказа да се бори за властта с проекта "Борисов" и заложи на проекта "Безуханова"... Чакаме и новото "ляво".
181
0
 
3
 
! Отговори
Shop преди 10 години
До Ghero Не е чудно, че се изумяваш. С малко акъл, това сигурно лесно ти се удава.
180
11
 
10
 
! Отговори
бб преди 10 години
До rumen221ето това сте вие комунистите!..човешкия живот за вас е нищо..не виждате ли,че вие подкрепяте партия,която ограбва вече 100 години българския народ...не ви ли идва на акъла че те потриват доволно ръце,купуват имения,пълнят банки ,а вие и ние лапаме само мухи и вие се гордеете със нещастието си,защото щастието на едни се определя от нещастието на други!!
179
4
 
9
 
! Отговори
chach преди 10 години
o6te edin osvidetelstvan
178
0
 
0
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
До Флоки- НЕ МЕ ПРИРАВНЯВАЙ СЪС СЕБЕ СИ...!.
177
4
 
8
 
! Отговори
гост5 преди 10 години
Никой не трябва да си съсипва здравето заради тея ***.
176
18
 
14
 
! Отговори
сигурен преди 10 години
Дано бъде спасен този изключителен българин - Едвин Сугарев.Това никога не можеше да се случи при Премиера Бойко Борисов. Бойко фор евър!!!
175
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До rumen221А те още по-малко те бръснат за слива. БСП е енергийната олигархия, кое не си разбрал още. И ако трябва да се избира, предпочитам, образованата олигархиа, не тая дето качва батко и братко, балдъзата и баджанака за министър. Стига селски манталитет вече!!!Главните букви не те изкарват по-умен, дори напротив :-)
174
3
 
3
 
! Отговори
Пурко преди 10 години
Не е това начина да се бориш за каквото и да било, в нашето съвремие няма да промени нищо....
173
1
 
5
 
! Отговори
Ghero преди 10 години
ShopГерберската мисъл не спира да ме изумява. Как го извъртя та стигна до този извод не е истина, ти изнасили логиката направо.И предполагам всъщност бсп финансира тези протести, за да си свали тяхното правителство нали :) ))))))Не забравяй хапчетата приятел...
172
4
 
9
 
! Отговори
гого преди 10 години
До кога ще ни занимават с тая откачалка , той не е за психиатър, той е за 4-ти километър
171
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЕДИ ИМА 8 ДЕЦА, НО ДРУГИТЕ 4 СА МАЛКИ И Е ПРОТИВОПОКАЗНО ДА ГЛАДУВАТ
170
0
 
5
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
До ФлокиАз съм Свободен Българин и не се подвеждам по "селските" маймунджулъци на който и да е тарикат (политик)..., особено на чуждоземните...- Нашите са толкова *** и алчни, че изобщо "не ги бръсна за сливи"....
169
13
 
4
 
! Отговори
Shop преди 10 години
Именно БСП ги е страх да не бъдат обвинени в погазване на демокрацията, затова са наредили на медиите да отразяват всичко. И съответно да изразяват нотка на съпричастност, за да изглежда, че все едно всичко е поръчано от ГЕРБ.
168
9
 
4
 
! Отговори
Shop преди 10 години
До GheroДа, естествно, че не изпълняват поръчка. Всъщност изпълняват поръчка на БСП, за да не ги обвинят, че заглушават информацията и още повече да ядосат хората.
167
0
 
14
 
! Отговори
fakt преди 10 години
Докато софиянци вземат големите заплати в София, пазаруват в мола и си мислят , че са хванали господ за шлифера, *** убиват родителите им по селата в провинцията.Около 21:00 часа снощи в село Кардам 78-годишен е бил пребит в дома си от неизвестен извършител (***), в резултат на което на възрастния човек е причинена черепно-мозъчна травма.
166
2
 
15
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
До 169,- ПАРТИЯТА НА ИНДУСТРИАЛНАТА ОЛИГАРХИЯ (БСП) СВАЛИ ОТ ВЛАСТ ПАРТИЯТА НА ЕНЕРГИЙНАТА ОЛИГАРХИЯ (ГЕРБ)...- ЕНЕРГИЙНАТА ОЛИГАРХИЯ ПЛАЩАШЕ ЗА ПРОТЕСТИТЕ, НО... И СЕ ВИДЯ СКЪПО (скъперници са като всяка олигархия) И... СИ ПРАВИ НОВА ПАРТИЯ... (САША БЕЗУХАНОВА)- ТИ КОЯ ОТ ДВЕТЕ ОЛИГАРХИЧНИ ГРУПИ ПОДКРЕПЯШ...???- В БЪЛГАРИЯ НЯМА ИСТИНСКИ ПАРТИИ - НИТО ЛЯВА, НИТО ДЯСНА, ЗАЩОТО "ЛЯВО" И "ДЯСНО" Е ПЪТ ЗА РАЗВИТИЕ НА СОБСТВЕНАТА НИ ДЪРЖАВА, А НЕ... СЛУЖБА НА ЧУЖДИ ОЛИГАРХИЧНИ ИНТЕРЕСИ....
165
12
 
13
 
! Отговори
62616 преди 10 години
И като пукне, та какво? Светът нито ще свърши, нито ще се промени от неговия гладуващ рекет.