Едвин Сугарев е приет по спешност в болница

Преди 22 дни той започна гладна стачка срещу правителството
Обновена: 17 юли 2013 14:16 | 17 юли 2013 10:49, Камелия Цветанова
297
 Едвин Сугарев е приет по спешност в болница
Едвин Сугарев. Снимка: Булфото, архив

Поетът, публицист и бивш депутат във Великото Народно събрание Едвин Сугарев е приет по спешност в болница, съобщи дъщеря му Тея пред БНР.

Преди 22 дни Сугарев започна гладна стачка с искане за оставка на премиера Пламен Орешарски.

Състоянието на Сугарев обаче се е влошило и той е вкаран по спешност в реанимацията тази сутрин.

„Не бих казал че съм добре, имам кетоацедоза, но се търпи, успявам да устискам“, заяви вчера видимо изтощеният Едвин Сугарев.

"Не мога да прекратя стачката, тъй като тя е важна - прокарва се граница на нетърпимост и това е знак на тази нетърпимост на всички хора. Тя е свързана с 23 г. извратен и сбъркан преход. Разбира се, че животът е най-важен, но понякога в историята са необходими такива драстични актове", настоя той.

В отворено писмо, разпространено до медиите, децата му днес заявяват, че не могат да го оставят сам и също започват гладна стачка..

"Ние, Борис, Ела, Йоан, Кристиан, Стефан и Тея, се обръщаме към теб като твои деца с желанието да заявим своята съпричастност към безкористния ти жест и решителност.

Още по темата
Разбираме тежестта на твоята дума, но отказваме да приемем факта, че тя остава нечута. Затова днес, на двадесет и втория ден от началото на протеста ти, ние, Йоан, Кристиан, Стефан и Тея, започваме гладна стачка в знак на съучастие в твоя граждански жест.

Не приемаме да живеем в общество, в което той - както и протестът на хилядите българи, не осъществява своето предназначение. Въпреки съвета ти никой да не те следва в това гладуване решихме, че не можем да те оставим сам, и се присъединяваме".

Писмото е подписано от Борис Сугарев, Ела Сугарева-Макгий, Йоан Сугарев, Кристиан Сугарев, Стефан Сугарев, Тея Сугарева.

Едвин Сугарев започна гладна стачка на 26 юни, като заяви, че няма да я прекрати, докато Пламен Орешарски и неговото правителство не напуснат политическата сцена.

В открито писмо до премиера Пламен Орешарски Сугарев написа: "Участвате в една недостойна, подла игра - срещу българските национални интереси и бъдещето на страната ни. Подобна подлост се заплаща, г-н премиер - заплаща се рано или късно. И дори да успеете, ще знаете до гроб, че тази подлост е платена с цената на поне един живот - моят".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


297
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
264
0
 
0
 
! Отговори
STEVE OWEN преди 10 години
Здравейте! Вие сте собственик на бизнес? Имате ли проект за финансиране и липсата на финансова възможност? Вие сте в дълг? Били ли сте някога бил отказан кредит от банката? Или имате нужда от заем, за да плати сметките? Тревожи не повече, вашата помощ идва сега, UT спестявания и заеми е компания за заем, който предлага всички видове на заем за хора и фирми, които се нуждаят от заем с нисък лихвен процент от 3%. Свържете се с нас чрез имейл: utsavings.loans***gmail.
263
0
 
0
 
! Отговори
anna преди 10 години
Здравейте, Вие сте в нужда от заем? можете да получите вашите проблеми, когато решисе сблъскате с него. Am г-жа Анна. От България, миналата седмица понеделник,Търсех заем, за да плащат за сметките си, така че аз се получи встрана на различни измами и бях измами от различни кредитор, ако не и за г-жа, Sadaih кой е моят добър приятел ме представи на г-н Jose погрижат(CEO) PJose погрижат заем начало, и той да ми помогне със заем от $ 200,000 без стрес. Така че моята добрите хора от Бълга
262
2
 
1
 
! Отговори
Боряна преди 10 години
Г-н Сугарев,Господ да Ви пази!!! Вие сте много по-ценен жив. Казвате много истини, които не се харесват на комунистическите ***. Бъдете жив и здрав! Много хора са с Вас.
261
1
 
2
 
! Отговори
бг преди 10 години
До dddНе говори от мое име,нито от името на хората! Писна ми от безморални и невъзпитано поведение!Комунизма нищо добро не прави освен да претъпява и зомбира!-доказателството го виждаме налице във форума и червените бабички по площада
260
1
 
2
 
! Отговори
do komunist.draskach преди 10 години
kolko typi komentari napravo jalki!Voni na komunisticeska hajka!
259
7
 
4
 
! Отговори
моя преди 10 години
Какво хубаво българско име - Едвин Сугарев!Ще ти го кажа директно- къде беше 4 години при управлението на мафията СИК и защо не реагира *** седерастки и СОРОСКИ!
258
1
 
0
 
! Отговори
do274 преди 10 години
mi toi si e hroni4no lud, kato mu triabva malko reklamka i hop ,,,,gladna sta4ka,i sigurno e gu6nal niakoi lev
257
2
 
0
 
! Отговори
до 272 и 273 преди 10 години
Палят се психично болните хора. Тези които се запалиха да не бяха други?? Не, неуспяли и пропаднали индивиди, с очевидно отклонения в психиката за да може да го направят. Иначе както са умирали от глад зимата, така умират и сега лятото с тройната коалиция. Нищо не се е променило.
256
6
 
6
 
! Отговори
LANSELOT преди 10 години
6TO NE SE ZAPALI6 I GOTOVO TOVA E ISTINSKI PROTES NE TVOITE LIGOTIIDAITE MU BENZIN BEEE
255
14
 
16
 
! Отговори
do sugarev преди 10 години
*** защо не пукна? ако искаще данаправиш нещо истински , поне щеше да се запалиш както го направиха умирайки от мизерията българи, но не ти си само евтин мушмурок мечтаеш че преставляваш нещо, не ти си нищо.
254
13
 
11
 
! Отговори
42297 преди 10 години
Пак ли тоя нагъл *** не си довърши протеста. Жалко.
253
9
 
14
 
! Отговори
aq преди 10 години
Абе, какво ни занимавате с тоя ***, избора си е негов. Той ако беше хубав, нямаше да има четери брака.По-важно е какво става с миньорите, дето работят при лоши битови условия, защото хранят семейства.
252
8
 
13
 
! Отговори
jasnjawsja преди 10 години
бездарен поет и все още жив дявол...
251
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Едвин, животът ти струва повече от ***, срещу които се борим ! Запази го !
250
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ояден, ти си голям ***. Защо не започнеш и ти гладна стачка, ако ти стиска?
249
4
 
13
 
! Отговори
иван преди 10 години
Много нещастиници, бедни душици пишат в този форум. 262 напълно те подкрепям. Много злоба, много лошотия - не е случайна съдбата ни! Правилно казваше Кирил Маричков - "ако енергията от злобата на българина можеше да се събере нямаше да има нужда от АЕЦ"
248
5
 
3
 
! Отговори
герберче преди 10 години
и на мен ми е противен орешарски, както и някои от неговите министри, мисля даже, че при цялата си простотия БСП е имала далеч по-добри правителства, неизмеримо, не знам защо сложиха такива просто противни хора, за да терорят народа и той да гладува по стачки, отчаяно да стачкува, въобще да правят хората нещастни. това не са просто некви ***, дето от време на време бат бойко слага за министри (сори, ама си е така), тези са естетически неадекватни :D и морално, щото то да изглеждаш така...
247
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Moeto uvagenie kam Vas, i kam vasheto semeistvo gospodin Sugarev !!!
246
4
 
10
 
! Отговори
Дръндар преди 10 години
До Ояден Ти си много *** мойто момче! Не знам кой те е възпитавал, ама не е свършил добра работа. Единствено мога да съжалявам, че в България има хора като тебе и се налага да живея с тях.
245
1
 
5
 
! Отговори
герберче преди 10 години
моята гледна точка е, че пак тея дето нямаше нужда да се саможертват се саможертваха, а тея дето трябваше да се саможертват не го направиха