22-ма са пострадалите при сблъсъците пред парламента

Може да потрябват ресурси за Спешна помощ
Обновена: 27 юли 2013 13:42 | 27 юли 2013 13:40,
60
22-ма са пострадалите при сблъсъците пред парламента
Снимка от обсадата на парламента. Снимка: архив Булфото

През нощта на 23 срещу 24 юли при протеста пред Народното събрание са пострадали 22-ма души, съобщи началникът на отдел "Медицински дейности" в Центъра за спешна медицинска помощ /ЦСМП/ в София Ангел Ангелов на извънредно заседание на Столичния общински съвет днес.

В нощта на блокадата на парламента ЦСМП е разполагал с 16 екипа. За около два часа след подаване на първия сигнал около 22.18 ч. осем медицински екипа са обслужили 17 цивилни граждани и петима полицейски служители, съобщи Ангелов.

Предвид отпускарския период и намаления ресурс, ако се реши, че ще има нужда от допълнително усилване и постоянно присъствие на медицински екипи ще бъде необходимо осигуряване и на допълнително финансиране, заради прекъсване на отпуск и извънредни дежурства, посочи Ангел Ангелов.

При проведените до сега протестни прояви по различни поводи в поделенията на СДВР са задържани 204 души. Това съобщи директорът на СДВР Ивайло Спиридонов на извънредно заседание на СОС днес по искане на група общински съветници от БСП.

На 122-ма от задържаните са съставени актове по закона за българските лични документи, сред тях има и едно издирвано лице.

На 12 души са съставени протоколи за предупреждение, срещу 33-ма са образувани преписки, на трима, от които са наложени глоби от 100 до 200 лв. Образувано е бързо производство и три досъдебни.

Предупредени с протоколи са 1051 полицейски служители. От началото на протестите до сега са пострадали 23-ма полицаи, на които е оказана медицинска помощ. Поради ежедневния характер на протестите не може да се осигури пълноценна почивка на състава, не се осигурява необходимата 12 часа междудневна и 36 часа седмична почивка, посочи Спиридонов. Той допълни, че се е наложило да бъдат командировани над 300 служители от други областни дирекции на МВР да подпомогнат работата на СДВР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До bulemandaБоклук скапан, комунистите и Първанов пускаха рецидивисти от затворите да им изпълняват поръчки,пък и по принцип престъпниците обслужват бсп и дпс - това и децата го знаят. А прокурорите и съдиите също робуват на бсп и дпс. При Петков каква разкриваемост имаше, а , май никаква.
36
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До аре стига беMnogo si tap be brat4e i kakva e tazi duma RIVAT niama takava duma
35
8
 
3
 
! Отговори
аре стига бе преди 10 години
Какъв бой бе !?!?! Тези пияни ,дрогирани ,мамини синчета не знаят какво е бой !!!Малко ги посбутаха и ореваха света плачковците !! Риват че ги били ,а като взимате парички на ръка от Боко не ривете !!! Следващия път да ви смажат от бой ,за да разберете какво е бой вашта мама !!!
34
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
за боя добре ги биха ами трябваше и да ги е*ат та да им дойде акъла на тази жалка сбирщина от наркомани лепилари и гейове
33
11
 
17
 
! Отговори
megi 55 преди 10 години
Безсмисленно е да се коментира в медия,където платените червени драскачи и атакисти са 99% от коментаторите! Каквото и да пишите по указания колелото на историята се завъртя и няма сила този път,която да го спре още помалко това ще сте вие! Скоро ще сте безработни!
32
2
 
7
 
! Отговори
до нео-кастрат преди 10 години
Чак ме учуди, че написа правилно "нещастни"
31
22
 
13
 
! Отговори
neokastren преди 10 години
***,цяла Бьлгария работи а вие ми се опиянчихте по площадите марди жалки.Марш в рудника геове нещастни
30
6
 
12
 
! Отговори
До Атакист, номер 23 преди 10 години
До Атакист, номер 23Смешко многоумен, атакувахте трудовата борса вие с вашия неадекватен"лидер". На запад няма такива протести, сещаш ли се защо?
29
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Abe nqma6e li koi da zapali avtobusa da ni otarve ot tezi myki
28
11
 
18
 
! Отговори
UK преди 10 години
KOLKOTO I DA DRASKATE I DA SE NAPAVATE KRAQ E BLIZKO NAGLI BESEPARCHETAAAAA
27
10
 
16
 
! Отговори
UK преди 10 години
SPOKOINO DRUGARI, POBEDATA I KRAQ NA RUSKOTURSKATA VLAST IDVA
26
5
 
20
 
! Отговори
ro6ko преди 10 години
По време на февруарските събития нямаше глоби ако не се лъжа въпреки очевидните провокации и хулигански прояви от някои "протестиращи".
25
19
 
14
 
! Отговори
varg преди 10 години
Оставка на протестиращите.
24
5
 
13
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
до 26К'ви жалби те гонят бе, Брачед? И 5-мата ранени полицаи ли са подали жалби според теб тогава за да е бройката 22? Това е статистика за приетите в лечебните заведения. Чети малко, Брачед!
23
18
 
14
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
до 28Е, напушените и пияни пречукани ***, като онази окървавената овца дето се хилеше пред камерите, със сигурност са били много тогава и не са ходили в болница за да ги преброят за статистиката.
22
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Военен съд и затвор, като не знаеш кого трябва да пазиш и кого да биеш
21
2
 
1
 
! Отговори
монке вилхелм преди 10 години
Това е истината - wilim.blog.bg/***/2013/07/25/specializirano-chetivo-za-protestirashti-quot-stouichani-quo.1133493
20
22
 
26
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
до 22Ами какъв си ти щом мяташ камъни по автобус бе, ***? Какъв си ти щом се натискаш на шлемовете на жандармерията, ***? Не нарушаваш ли закона по този начин, ***? Ти знаеш ли че на запад не можеш да пипнеш ченге, камо ли да му се натискаш. Ще те пребият като куче там, ***!
19
11
 
14
 
! Отговори
до19 преди 10 години
На запад ако те оберат и до един ден ти намират нещата, ако те пребият намират човека и жална е неговата майка, ако паднеш има кой да те вдигне.Там ще те пребият ако нарушиш правилата.Тук сте само ербапи, когато трябва да се счупи нечия глава. Нищо друго от вас.Не се впечатлявам от хора, тето им плащам осигуровките и на издънките им .Ми като си толкова открехнат плащай си масрафа и бий. И на танетата след теб.
18
20
 
18
 
! Отговори
Adela преди 10 години
Полицейската Чичолона, как е?По време на болничния да не си контузи шутката, че пак протестите ще са и виновни. Според експертите няма как да скъсаш мускул на предмишница ако си ударен, а по-скоро при впрягане на всичката си сила, за да удариш ти и ако си с лош мерник не уцелиш нищо.Много са кухи тези ченгета, направили разни тенденциозни кадри от цивилни полицаи /които по протести винаги са с карирани, еднакви ризи )))))))))))))))/ как хората поставят камъни за барикадата и лъжат, че тези камъни, които едвам се вдигат се хвърляли по автобуса.