Властта тръшва вратата пред критиците. Преговори – друг път

Протестиращи отказаха срещата с премиера, насрочена за четвъртък
Обновена: 30 юли 2013 14:01 | 30 юли 2013 12:48,
192
Властта тръшва вратата пред критиците. Преговори – друг път
Снимка: архив, Булфото

Ние не сме представители на протестиращите. Искахме неутрална територия. Няма да отидем на 1-ви август при премиера, отсече Антоанета Цонева от Института за развитие на публичната среда, един от четиримата инициатори за среща с представители на властта.

Още по темата
Вчера Пламен Орешарски изпрати до нея покана за разговор в правителствената сграда в четвъртък от 15.00 часа.

Тя бе в отговор на предходна покана за публичен дебат "за" и "против" оставането на правителството, изпратена до премиера, лидерите на БСП и ДПС и МВР шефа Цветлин Йовчев от Антоанета Цонева, режисьора Стоян Радев, юриста проф. Георги Близнашки и бившия служебен министър на икономиката Асен Василев.

"Искахме дебат. Не приемаме покана да бъдем приети от премиера. Не сме изпратени от никого. Никой не ни плаща, никой не ни координира. Нямаме комуникация с другите трима от представителите на властта, към които сме отправили покана. За нас беше важно да са заедно. Има въпроси без отговори. Властта трябва да ги даде в открит диспут. Когато я няма отсрещната страна, не можем да чуем контрааргументите им", настоя днес Цонева пред БНР.

По думите й въпреки многобройните заявки за готовност за диалог с протестиращите и "чуваемост" на всички гледни точки, изглежда, че властта затваря вратата пред критиците си.

"Искаме да се случи без кордони и заграждения. Нашите аргументи се манипулират от управляващите. Моите приятели са включвани в различни схеми и фалшиви внушения", категорична бе Антоанета Цонева.

Междувременно премиерът днес прие представители на контрапротестиращите от гражданска инициатива "За нов Обществен договор".

На закрита за медиите среща те трябва да му предоставят подписка с 260 000 души в подкрепа на кабинета му.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


192
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
0
 
2
 
! Отговори
експертиз контекстов преди 10 години
Никакви преговори с престъпници и разни кръгли маси! Искат да ни извозят както през 1989 - та година! И този път не с Петър Младенов начело, а с Доана и Местана...
136
5
 
4
 
! Отговори
Spas преди 10 години
ТОВА СА ЧЕТНИЦИ НА бОКО ВОЕВОДА И ГРУПИ ОТ ЧЕТИТЕ НА ЦВЪКО ВОЕВОДА И СИ-РМА БАНК ВОЕВОДА!! БЕЗЧИНСТВАТ ПО ШОПЛУКА ДО НАСИТА!! НЯМА ЛИ ПОЛИЦИЯ ТАМ ДА ГИ ПОРАЗКАРА??
135
5
 
11
 
! Отговори
Az преди 10 години
Правилно! Айде всички мързеливци да се прибират в къщи, че Бойко свърши парите!
134
0
 
6
 
! Отговори
Дяволът преди 10 години
До ВъпросиОтваряш сайта на Анонимните и там пише. Не мога да пусна линк тук, но отговорите на много въпроси са там. Като цяло, има ли НПО/ИНСТИТУТ за ......бла-бла - чужди пари за клатене на държавата.
133
1
 
10
 
! Отговори
Психолог преди 10 години
Всички *** вън от България!!! Да горят в ада всички, които работят против България!!!
132
1
 
15
 
! Отговори
Монополист преди 10 години
Че то така, утре и баба Пена ще иска да преговаря с премиера! Аз пък искам нова кола! И управляващите да ми отговорят на некои въпросчета! Не че представлявам някого и ме праща някой, но все пак имам да питам! *** глупаците! Големи демократи и моралисти, но искат нещата да се случат както само на тях им харесва и веднага! А на избори - "няма за кой да гласувамеее", "нсички са маскарииии"! Я па, що не хвърлят сладкия си бизнес и да станат, честни, гладни политици?!
131
4
 
13
 
! Отговори
Кака преди 10 години
Тогава г-жа Цонева да си сложи табела на гърдите "Аз представлявам Сорос" и тогава да скандира и да се появява пред всички телевизии.Защо теле-журналистите не смеят да попитат протестиращите с какво си изкарват хляба, с какъв бизнес и кой финансира бизнесът им.Нека видим, кой кой е?
130
0
 
3
 
! Отговори
Христов преди 10 години
Демокрацията важи за всички, не само за "умните"!news.bgnes/view/1102304Интервю за размисъл от всички български демократи и свободолюбци!
129
0
 
3
 
! Отговори
Монополист преди 10 години
До МислещА обадиха ли ти се по ВТОРИЯ ТЕЛЕФОН, да ти кажат, че печелиш приза "*** на годината"?!Що не вземеш една сабя и да поведеш народа да позаколите някой и друг грабител?! Кво ще се мъчиш с някакви си протести! Ужас, колко *** народ има по земята българска! Ужас!
128
3
 
13
 
! Отговори
Аз преди 10 години
Цонева и компания да си създадът партия, да я регистрират, да си създадът програма, да убедят хората, че те ако са на власт ще бъде по-добре. Явяват се на избори. Народа преценява дали да им гласува довери или не. Всичко останало е да се направиш на интересен и да избиеш някой пореден комплекс.Комплексари и завистници дал Господ в България.
127
6
 
9
 
! Отговори
Frontline преди 10 години
Горките протестиращи нямат пари за море и висят на 40 градуса там да викат, като си мислят, че ще постигнат нещо. Пък и Бочко почна да не дава пари, лошо лошо...имате ли изобщо 500 човека протестиращите, щото аз видях близо половин милион на Бузлуджа хахахаха боклуцииииииииииииииииииииииииииии герберски
126
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Само не разбрах защо заглавието е властта тръшна вратата...Някаква, която сама казва, че не е представител на протеста тоест е никой и въпреки това са я поканили защото отправила покана за публичен дебат, отказва да участвува в този дебат.Къде тук видяхте затръшнати врати.Просто някаква лелка не знае какво иска.
125
2
 
15
 
! Отговори
Отговори преди 10 години
1. Лобира за картели и олигарси2. Финансира се от Джордж Сорос3. Никаква
124
2
 
12
 
! Отговори
narod преди 10 години
Народа е казал: "Който плаща той поръчва музиката". Така, господата които наливат пари в организацията на Антоанета Цонева искат действия. Били те законни или не. Тъй като в България законите са на книга, *** и пульо се правят на интелигенция и си мислят, че светът ще се върти около тях.
123
2
 
18
 
! Отговори
Въпроси преди 10 години
1.Интересно с какво се занимава г-жа Антоанета Цонева от Института за развитие на публичната среда. 2.Кой финансира този институт. 3.Каква е ползата за България и българите от такива институти - икономическата.
122
0
 
5
 
! Отговори
перо преди 10 години
"Дойче Веле" публикува няколко пасажа от обширното му интервю в "Шпигел", което започва тъкмо с България.Шпигел: Г-н Михник, вече шест седмици хиляди хора протестират в България срещу прогнилата политическа система. Цели 20 години политическият дебат в Източна Европа все още е белязан от окопни битки и омраза. Каква е причината?А. Михник: Липсва политическа култура, липсва културата на компромиса. Ние в Полша, пък и унгарците, никога не сме се учили на това. В страните от Източна Европа наистина съществува мощен стремеж към свобода, няма обаче демократични традиции. Над тях все още е н
121
13
 
11
 
! Отговори
Мафиотп преди 10 години
Тия си мислят, че си имат работа с премиер. Това е едно ***, марионетка на комунистите, и не трябва да се унижават да се цапат с него.
120
4
 
4
 
! Отговори
до Honorik358 преди 10 години
Първо те игнорират. После ти се смеят. Накрая те бият. Тогава си ги победил.Махатма Ганди
119
2
 
11
 
! Отговори
джаста-праста преди 10 години
Антоанета Цонева и тримцата са четири користни продажни марионетки - дамата е свързана със сороска фондация, бспарът търси отмъщение, министърчето работи за РП, а Стоян иска да разшири биснеса си с реклами.Ето: ceetrust.org/grants-database/in-country-grants/bulgaria.html - USD 75 000 за една година от "чичко Сорос"; Grant Number: BG/2012/05; Organization: Association "Institute for Public Environment Development" Amount Awarded: USD 75,000.00 Grant Period: June 15, 2012 - June 15, 2013
118
1
 
8
 
! Отговори
Honorik358 преди 10 години
До МислещТук съм с теб!Само че защо сега не се протестира срещу частните монополисти-както през февруари-март,а се скандира само "оставка","вън","долу" и прочие?Нали народът искаше сметка от ЧЕЗ,Е.он,Топлофикация и т.н.Мобилните оператори са едни от най-големите измамници и обирджии.Защо не се вика срещу тях,а се пие кафе,танцува се и си мислим,че има различни и по-добри политици?